Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Conformite cv ketel

Auteur Bericht

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2009-10-15 21:56:08

Hallo,

Bij ons wordt een nieuwe CV-ketel geplaatst (op gas, ventouse) en daar hoort ook een conformite bij. Weet iemand wie dat afgeeft: is dat de installateur zelf of komt er een externe partij kijken?

Alvast dank voor een reactie!

Groet,

Ronald

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-10-16 18:16:17

Van controle op de plaatsing van een chaudière heb ik nog nooit gehoord. Ga er maar van uit dat de installateur zo'n bewijs heeft.

Wim

infofrankrijk.com

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#2 Geplaatst: 2009-10-16 22:31:34

Nou, we hebben een aantal offertes aangevraagd en menig installateur bleek daar zeer bang voor. Zo erg zelfs dat ze alleen een chaudiere in de kelder wilden plaatsen als ook de ventilatie in de keuken helemaal optimaal zou zijn...Daarbij gaf een installateur, met Frans gevoel voor drama, te kennen niet in de gevangenis te willen belanden!

Ik henb inmiddels begrepen dat de installateur zo'n conformite afgeeft. Steeksproefsgewijs schijnt dat dan gecontroleerd te worden.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2009-10-16 23:31:58

Ronald,

  Voor het controleren van alles wat met gas te maken heeft bestaat er sinds 1992 een controlerende instantie, Qualigaz geheten, met bijna 300 medewerkers. Op de website staat het een en ander over de procedure van het verstrekken van een certificat de conformité, waar er diverse types van bestaan. Weer wat geleerd.

  De pogingen die er in Frankrijk gedaan worden het aantal ambtenaren te verminderen wordt ruimschoots gecompenseerd door de continue groei van het aantal controlerende, inspecterende, adviserende en coördinerende organisaties, veelal bij wet of ministerieel besluit in het leven geroepen. Nederlandse termen als deregulering (kabinet Lubbers 1) en administratieve lasten verlichting schieten me nu te binnen. Maar dat laatste is dacht ik nodig omdat het de afgelopen 30 jaar met dat eerste toch wat anders gelopen is dan de bedoeling was. Ook voor Frankrijk een kwestie van lange adem denk ik. En het afleren van politieke reflexen: een probleem? Wij doen er wat aan burger, wees niet bevreesd, kijk maar, nieuwe wetgeving. En een nog langere adem zal nodig zijn voor de ambtenaren en politici die in Brussel onze Europese instellingen bevolken:  tegenwoordig komt het merendeel van nieuwe wet- en regelgeving in de EU-lidstaten daar vandaan. Volgend jaar krijgen we hier in ons dorp de septic tank controle, ook zo'n voorbeeld van goede Brusselse bedoelingen, maar waarvan de implementatie straks goed is voor veel vragen, klachten en antwoorden hier op het forum.

Rob van der Meulen