Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verbazende uitzending

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-10-26 08:18:55

Ook de uitzending gezien « doc du dimanche » ?

Schrikbarend te zien hoe men bedrogen wordt met lightfood, dat zelfs gewone chocoladerepen minder suikers bevatten dan light, en vooral dat onderzoek van de Ierse professor was verbazend, hoe meer light men dronk hoe meer men ging eten.

Schokkend zelfs voor menig gelovige dat miljoenen tonnen varkenshuiden omgezet worden tot een stof die deze lightfoods helpen de natuurlijke vetten te vervangen, je zult maar moslim of joods zijn ;-) "we zeggen er niets van omdat dat schokkend kan zijn voor joodse of islamitische mensen" aldus de directeur van het bedrijf. lachen toch.

Verder de suiker en de vervanger aspartaam, zeer boeiend allemaal.

Kortweg is het toch beter gewoon op te letten wat je eet, en zoals de onderzoeker al zei, een beetje gewoon is beter als veel light.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2009-10-26 08:46:08

Zo is 't maar net Cees, 'n beetje gewoon is immers al gek genoeg.

Het steunt mij weer in mijn pogingen zoveel mogelijk voedsel direct te betrekken uit de tuin, of van de buren, of van de coöperatieve slagerij.

Gelukkig kan dat hier nog.

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2009-10-26 12:19:04

Nee Cees niet gezien,

Hoe kan dat hier in NL dan, als zelfs TF5 Monde, Arte al door de KabelMijen van de buis afgegooid werden? Moet ik dan hier dan dag en nacht achter de PC zitten?

En nee het verbaast me allemaal niets. Ik hou mijn dochters, die ook adepts zijn van Light producten voor, dat gezonde voeding bestaat uit de juiste mix van eiwitten, koolhydraten en onverzadigde vetzuren en daarnaast verse groenten. Ik heb niet voor niets bij een groot voedingsmiddelenconcern in de research gewerkt!

Ja Cees : "je zult maar moslim of joods zijn ;-) "we zeggen er niets van omdat dat schokkend kan zijn voor joodse of islamitische mensen" aldus de directeur van het bedrijf".

De waarheid is, dat varkensvlees en vetten, allergene stoffen bevatten en in beide religies als onrein dier werden beschouwd. Dat heeft dus weinig met religie zelf te maken, maar ondervinding van duizenden jaren geleden. Zelf ben ik allergisch voor alles van het varken en voor bv. kreeft en garnalen.

Hoe kan het dan Cees, dat hier in NL de zg. Shoarmabroodjes en vlees wordt verkocht van varkens? Dat hoort tradioneel uit lamsvlees te bestaan.

Maar het wordt nog meer 'lachen' als je in LDF de pâte de foie gras koopt in blik of semi vers. Daar moet je dan uitkijken dat er geen varkensvet of lever in verwerkt is!

Gekscherend zeg ik dan maar tegen bv. de winkelbediende: "Goh ik wist niet dat al dat gevogelte het ook met varkens deden".;-) Ook de suikervervanger aspartaam is bepaald niet onschuldig bij overmatig gebruik, maar hoe bereken je dat met al die frisdranken?

Bruin.