Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kozijnen vervangen - subsidie ontvangen

Auteur Bericht

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#0 Geplaatst: 2009-10-27 09:36:52

Wij willen de oude, tochtige en met enkel glas beglaasde kozijnen van ons huis vervangen door nieuwe met isolatieglas. Dat willen we door een aannemer laten doen. Wij wonen en werken in Frankrijk.

vraag 1:

Volgens de aannemer die ons heeft benaderd móeten de kozijnen nog dít jaar besteld en geplaatst zijn om voor subsidie in aanmerking te komen. Dit verbaast me, volgens mij zou de regeling gelden tot 2012. Zet hij ons onnodig onder druk? 

vraag2:

de subsidie zou 25% van de materiaalkosten zijn, dus exclusief de kosten voor plaatsing. Maar ik las in een Frans forum dat niet alle kozijnen in aanmerking zouden komen voor subsidie, namelijk dat niet alle deurkozijnen in aanmerking komen. Wie weet hoe dit zit?

vraag 3:

Hoewel we in Frankrijk wonen en werken, hebben we nog nauwelijks inkomsten gehad. Kunnen we dan toch voor de volledige subsidie in aanmerking komen, of is dit gemaximeerd tot b.v. de belasting die we hebben betaald voor het jaar waarin de kozijnen zijn geplaatst. Wie?

Wilm

   

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-10-28 19:14:12

Als je aannemer internet bezit, raad hem dan aan om even te googler op de trefwoorden crédit d'impot double vitrage en er gaat een wereld voor hem open:

1. In de zomer van 2009 heeft de overheid besloten de belastingteruggaven (geen subsidie dus, maar het bekende crédit d'impôt) te verlengen tot 31 december 2012.

2. De belastingteruggave is inderdaad 25% (zelfs 40% voor huizen van vóór 1977) bij inkomensgrenzen van € 16.000 per jaar per koppel. In aanmerking komt dubbel glas voor ramen en deuren met glas (portes fenêtres). De plaatsingskosten tellen niet mee, alleen de aanschafkosten (wel lage btw van 5,5%).

3. Zie onder 2. Onder inkomen wordt in dit verband verstaan het belastbaar inkomen in het jaar voorafgaande aan de gedane investering.

Wim

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#2 Geplaatst: 2009-11-15 22:10:11

Wim bedankt voor je reactie.

Zoals, de antwoorden gelezen hebbend, al een beetje kon worden voorzien heeft de aannemer afgehaakt. Er zat dus een luchtje aan.

Nu gaan we op zoek naar een betrouwbaarder aannemer.

Wilm

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2009-11-16 13:19:19

Mag ik aanvullen, dat ik uit eigen ervaring weet, dat, als de kozijnen die er zijn, niet geschikt zijn voor dubbel glas, ook de kosten voor kozijnen bij plaatsing van dubbel glas voor het Credit impot in aanmerking komen. Alles uiteraard binnen de grenzen zoals door Wim vermeld.

Vaak is het wel zo, dat er een declaration d'honneur van de leverancier wordt gevraagd, dat de kozijnen inderdaad niet (meer)geschikt zijn voor dubbele beglazing.

Jaap