Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De kalender

Auteur Bericht

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#0 Geplaatst: 2009-11-04 17:57:41

Het einde van het jaar breekt aan, en zojuist kwam er een vrijwillige pompier langs met een kalender. Manlief spreekt nog niets zo best frans, en zei vriendelijk 'merci' en sloot de deur. U begrijpt dat ik 5 euro uit de portemonnee trok, en hem er achteraan stuurde :D

Wat voor kalenders kunnen we nog meer verwachten? De postbode neem ik aan? En verder? Ik ga trouwens de volgende kalender weigeren, anders zullen we er toch wat teveel gaan verkrijgen. En wat voor bedragen zijn gebruikelijk? Het is wat, zo'n eerste winter hier! Gelukkig dat er pompiers zijn, met al die houtkachels en afvalvuurtjes.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-11-07 15:29:39

Op je eigenste website staat hierover te lezen:

Kalenders
Jaarlijks komt de postbode (la factrice of le facteur) met de Almanach, een nuttige kalender met feiten, plattegronden van de steden in de buurt. Het is de gewoonte de postbode een fooi te geven van toch ten minste € 7,50. Ook de vrijwillige brandweer komt jaarlijks langs. Ook deze pompiers krijgen een fooi van ten minste € 15.

Inmiddels lijken de vergoedingen wat omhoog te zijn gegaan, zo leer ik uit mijn omgeving. De postbode ontvangt toch wel ten minste € 10 en de Fransen zijn nog wat scheutiger als zij tevreden zijn over de diensten.

Ikzelf koop de almanak niet meer wegens grote ontevredenheid over onze factrice. Zij is vaak te laat, doet aan alle stakingen mee, neemt te verzenden post niet mee, is te lui om aan te bellen bij pakjes en doet, ook als we thuis zijn, een briefje in de bus met de melding dat we het pakje de volgende dag kunnen ophalen op het postkantoor. Onze Franse buren geven evenmin de bekende fooi en typeren haar besmuikt als 'la communiste'.

Wim

avatar#6384
ger sevink
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2009-12-20 08:57:33

Naast de hierboven omschreven instellingen is inmiddels ook de vuilnisophaaldienst met een kalendertje verschenen.

Onze lokale stortplaats is nu verboden gebied geworden, na het jaren storten van het huisvuil is deze toegedekt en zal in de verre toekomst een eldorado zijn voor de archeoloog.

ps

Zelf heb ik er mooie vonsten gedaan.

Groeten Ger