Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ADSL per satelliet

Auteur Bericht

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#0 Geplaatst: 2009-11-05 16:14:59

Zowel in Frankrijk als in Nederland wil ik ADSL internet hebben. Twee keer betalen kan, maar wat te denken van ADSL per satelliet?

Je zou dan een abonnement moeten nemen, twee schotels aanschaffen en slechts één modem. Die modem neem je dan elke keer gewoon heen en weer.

Nu de vraag:

De Franse aanbieders zeggen dat gegeel Frankrijk gedekt wordt en de Nederlandse Nederland, maar wij weten dat de footprint niet bij de grens ophoudt. Immers we ontvangen BBC 28grOost ook prima in Frankrijk.

Is er iemand die ervaring heeft met ADSL via de schotel, grensoverschrijdend?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2009-11-05 16:53:51

De meeste providers die satelliet internet aanbieden maken gebruik van de diensten van Astra2Connect via de Astra1G satelliet op 23.5 graden oost ( de positie van de NL-regionale omroepen).

Deze dienst is in geheel west-Europa te gebruiken. Zie ook : astra2connect

Denk er wel aan dat de apparatuur kostbaar is, je moet namelijk ook terugzenden naar de satelliet. Dus 1 abonnement met twee schotels is best een investering.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#2 Geplaatst: 2009-11-08 15:24:05

Dank je voor je reactie.

Ik zie nu dat je je in geheel Europa kunt abonneren met verschillende prijzen en dat er ook voip is. De NL provider heeft zelfs sets voor de caravan met in geheel Europa bereik.

Inderdaad het is kostbaar, maar ik zag ook dat als je let op de snelheid het gebruik duurder is dan met een vaste verbinding. Maar je hebt dan ook maar één abonnement nodig!

We gaan rekenen!

Nogmaals dank,

Hans