Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wat te doen na aanrijding met hert

Auteur Bericht

avatar#7372
Pegasus
Berichten: 4
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-11-15 16:00:45

Afgelopen week hadden we bijna een aanrijding met een hert. Daarna bleek dat in onze kennissenkring diezelfde week twee aanrijdingen met een hert hadden plaatsgevonden. Geen persoonlijk letsel maar in een geval de auto total loss en in het andere een flinke schade. Ik zou graag willen weten hoe je in zo'n geval ter plaatse het beste kan handelen. Misschien de 'assistance' van de autoverzekering bellen in geval van schade? En wat doe je met een gewond hert? De pompiers bellen?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2009-11-15 16:18:50

er schijnt een speciaal fonds te zijn voor schade door overstekend wild in frankrijk, kijk hier eens: http://www.dossierfamilial.com/argent/droits-demarches/collision-avec-un-grand-gibier-qui-paie,3822

voor een gewond hert even de plaatselijke (vraag de maire) of departementale jachtvereniging (http://www.chasseurdefrance.com/contact/frame.php?page=1) bellen.

indien dood hert dat je mee naar huis wilt nemen (het is bijna Kerst) ben je verplicht dit eerst even (telefonisch) te melden bij de gendarmerie.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-11-16 10:27:51

Dat hierboven genoemde fonds is

Fonds de garantie des assurances obligatoires de dommages

Wim