Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

redelijk nieuw huis - huis(ver)bouwingsvraag mbt vergunningen

Auteur Bericht

avatar#7196
Tjibbas
Berichten: 6
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2009-11-26 12:07:52

Dag,

wij wonen al geruime tijd in van frankrijk, zeer tot ons genoegen. Toch willen we nu verhuizen naar een ander huis, we zijn al een tijd aan het zoeken hebben van alles gezien en het lijkt erop dat we ons oog nu hebben laten vallen op een behoorlijke opknapper.

De casco van het huis is goed, muren (buiten en binnen) en dak zijn in goede tot zeer goede staat (dak is 2 jaar geleden vervangen). Van binnen is het huis echter helemaal gestript, dat wil zeggen de muren staan er nog evenals de schoorsteen met bijbehorende schouw, ook de balken waar ooit de etageplanken op hebben gelegen zijn er nog. Maar je staat bijvoorbeeld met je voeten in het zand op de begane grond en kijkt dan zo naar de nok van het huis. Het is een boerenhuis met naast het 'oorspronkelijke' woongedeelte een schuur en daarnaast een stal.

Ik begrijp inmiddels dat er voor sommige zaken (bewoonbaar maken van een schuur bijv., extra raamopening maken) een grote of kleine bouwvergunning nodig is. Maar zou ik voor het weer bewoonbaar maken van het huisgedeelte ook een bouwvergunning nodig hebben?

Moet ik bijvoorbeeld voor het aanleggen van de vloer op de begane grond, voor de vloeren op de etage, voor het maken van kamers op de etage etc. ook een bouwvergunning aanvragen?

En dan bijvoorbeeld de wc/douche. In veel van de boerenhuizen/boerderijen zit uberhaupt geen wc/douche, als ik die wel in de woning wil maken valt dat dan ook onder de bouwvergunning of snapt men dat dat tegenwoordig 'gewoon' in een huis hoort.

We praten binnenkort met de makelaar/notaris maar ik hoor altijd graag meerdere meningen/feiten/ervaringen.

Hartelijk dank alvast voor de bijdragen

Tjibbas

avatar#7196
Tjibbas
Berichten: 6
Reacties: 11

#1 Geplaatst: 2009-11-26 12:09:05

Sorry hoor in de titel hoort te staan

Redelijk nieuw HIER - huis(ver)bouwingsvraag ....

Het huis, zoals jullie zullen lezen is niet redelijk nieuw.

Tjibbas

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#2 Geplaatst: 2009-11-26 13:24:56

Heb recentelijk ons huis ook compleet gerenoveerd (niet verbouwd).

Vuistregel is globaal:

Alle werkzaamheden binnenshuis (vervangen alle vloerbalken + vloerdelen, maken keuken + Badkamer + WC, compleet vernieuwen van de elektrische installatie) zijn niet bouwvergunningplichtig.

Althans anders had ik wel iets gehoord, want de burgemeester zelf is al 2 keer tijdens de verbouwing komen kijken en sprak zijn bewondering/goedkeuring uit.

Zo'n beetje alles wat je aan de buitenkant ziet/verandert/vervangt is wel bouwvergunning plichting, net als het binnen verwijderen van dragende muren.

Ook de aanleg van een fosse septique is vergunningplichting evenals het veranderen van de bestemming van een gebouw (van schuur naar wonen).

Ben er zelf nog niet uit of een nu golfplaten dak vervangen door dakpannen + isolatie verguningplichtig is. Het dak was vroeger ook bedekt met pannen.

avatar#7196
Tjibbas
Berichten: 6
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2009-11-26 14:59:37

Sjefke, dank voor je reactie maar, op deze pagina http://www.infofrankrijk.com/pagina/Regelgeving/34/ staat een staatje waarin bijvoorbeeld staat dat voor het slopen van een binnenmuur (dragend) GEEN bouwvergunning nodig is en voor een mezzanine (wat volgens mij alleen binnen zichtbaar is) WEL.

Ik heb geprobeerd wat te googlen met de permis de construire maar echt een duidelijk overzicht van de regels heb ik nog niet gevonden. Iemand anders misschien wel?

Groet,

Tjibbas

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#4 Geplaatst: 2009-12-22 16:35:32

Hier een overzicht van wanneer je een permis de construire moet aanvragen. NB: er bestaat ook nog een declaration de travaux voor lichter werk.

Opérations qui seront soumises à un permis

1) Permis de construire :

•20 mètres carrés,
constructions ou travaux ayant pour effet de créer une surface hors oeuvre brute supérieure à
•monuments historiques,
constructions ou travaux concernant des immeubles inscrits à l'inventaire supplémentaire des
éoliennes dont la hauteur au-dessus du sol excède 12 mètres.

2) Permis d’aménager :
lotissements,

•camping,
terrains de camping et parcs résidentiels de loisir, à l’exception des aires naturelles de

•sports ou loisirs motorisés soumis à étude d’impact,
parcs d'attractions, aires de jeux et de sports et terrains aménagés pour la pratique des golfs soumis à étude d’impact,

remontrées mécaniques et aménagements de domaine skiable,

•R. 146-2 du code de l’urbanisme).
aménagements autorisés dans des espaces remarquables protégés par la loi littoral (article

3) Permis de démolir :

Les travaux ayant pour objet de démolir ou de rendre inutilisable tout ou partie d’un bâtiment :
situé dans une commune où le conseil municipal a décidé d’instituer le permis de démolir,
faisant l’objet d’une protection spécifique :-
par le plan local d’urbanisme (article L. 123-1,7° du code de l’urbanisme),

-d’urbanisme ou d’un plan d’occupation des sols,
par délibération du conseil municipal dans une commune non dotée d’un plan local par un secteur sauvegardé ou un périmètre de restauration immobilière,
au titre des monuments historiques.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2009-12-23 17:37:56

Beste Kleine, bij het kopiëren van website e.d. graag eerst de tekst in kladblok zetten en vandaaruit kopiëren naar het forum. Het wordt typografisch anders een rommeltje.

Andere zaak: de regels omtrent bouwvergunning e.d. staan uiteraard uitvoerig vermeld op de site zelf. Dus de Franse tekst voegt niet zoveel toe. Eerst s.v.p. de site zelf even raadplegen, voordat er lappen Franse tekst worden gepost.

Wim