Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gezocht: Rob(ert) Schouten

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2009-11-26 15:34:40

Van officiële zijde is me gevraagd ene Rob / Robert Schouten te vinden.

Hij woont in Nederland en heeft 'n huisje in de Allier (noord van Montluçon).

Mocht heer Schouten dit lezen, mocht iemand hem kennen, dan gaarne 'n berichtje.

Dank,

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2009-11-26 17:49:42

Je vraagt je wel meteen af waar die officiele zijde de heer Schouten dan wel voor wil hebben?

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2009-11-26 19:25:49

Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik, als ik Rob(ert) Schouten zou zijn, op je verzoek zou ingaan zonder het wie en waarom ervan te kennen. 'Officiële zijde' doet zo denken aan belastingen, bekeuringen, echtscheidingen, allerlei vervelende d-ingen dus.

Ivo 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2009-11-26 19:36:35

Laat maar zitten,m'n beste "compatriottes". Misschien dat Schouten wordt gezocht voor een drievoudige moord, verkrachting vooraf ? Wellicht.

Of dat z'n dak eraf ligt, ingeslagen ruiten, en zo ?

Voor u nieuwsgierigen: het was de Gendarmerie die me belde, of ik wellicht et cetera. Ik kende immers nogal deze & gene. En ik, goedwillende debiel, zei dat ik m'n best zou doen.

Nogmaals, laat maar zitten. Het zal geen verkrachting noch moord betreffen, dan heeft de Gendarmerie ongetwijfeld andere middelen.

Wellicht een afgewaaid dak, 'n ingeslagen ruit, tja, daar maken we ons hier ook druk om.

Groeten & zo,

Peter.

P.S. voor de Ivo's onder ons: als je nu niets te verbergen hebt, waarom dan al die angsten ?

P.P.S. Bovendien: ik wilde zo graag discreet blijven maar het is me niet gegund. O tempora, O mores, O Fora.

P.P.P.S. Voor Schouten of wellicht iemand die hem kent : hij belle +33 (0) 470-286006, Gendarmerie te Huriel (03), gendarmette MERON zal hem graag te woord staan.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2009-11-26 23:22:41

En voor de Peters onder ons: dat over 'niets te verbergen' is een uiterst afgezaagd en inmiddels door iedereen -of blijkbaar bijna iedereen- weggehoond argument van de overheid om de privacy van de burger te kunnen schenden.

Ivo

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2009-11-27 06:32:27

Niet doen, waarde Ivo, niet zuigen, niet telkens de slimste willen zijn.

Wat die hoon betreft: er zijn nog gemeenschappen waar het er anders dan in uw Randstad aan toe gaat. Idealer, idealistischer ? Wellicht, maar gun mij dan toch m'n idealen, ik ben nog zo jong.

En "debiel" noemde ik me zelf reeds, maar wel 'n goedwillende.

Ik gun u het laatste woord.

Peter.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#6 Geplaatst: 2009-11-27 09:18:49

Ik vind niet dat dit forum geschikt is om “iemand” op te zoeken voor welk of wie dan ook, mede door wie dan ook.

Er wordt hier al genoeg gesnuffeld en dat is in principe al erg genoeg.

Privacy is een groot goed, en op het moment dat medeforumleden zich gaan uitlenen als speurneus vraag ik me af wat ik verder nog van dit forumlid moet gaan denken.

Als iemand om welke reden dan ook gezocht wordt moet de “instantie” dat zelf maar gaan doen, ook al is dat op een forum, maar dan weet je wat je hebt.

Heeft niets met iets te verbergen te maken, is meer zoiets als er na tien jaar achter komen dat het je beste buurman was die telkens de politie belde als je een vuurtje stookte in de tuin.

Ik aanvaard je excuses Peter en ik neem aan dat je zelf ook inziet dat het niet goed was.

Ik sta volledig achter Ivo’s standpunt wat betreft de privacy, of je nu wel of niets te verbergen hebt.

Verder vind ik dat de mensen die je dagelijks tegenkomt op dit forum toch een beetje je vrienden zijn, sommige betere, sommige oppervlakkige, virtuele vrienden zeg maar.

Laat dat zo blijven.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2009-11-27 09:58:24

"Ik aanvaard je excuses Peter en ik neem aan dat je zelf ook inziet dat het niet goed was."

Nou eh, Cees, waar nodig zal ik alle spijt betonen maar ik zie dit nog niet in.

Ik beschouw een forum als dit ook als een prikbord op 'n school, als 'n mededelingenbord op 'n camping. "Telefoon voor meneer Jansen", "Bas, om 1400 melden bij de rector", dat soort berichten.

Dat heeft niets met privacy noch met vermeende vriendschap te maken. Wat 'n grote woorden allemaal. Het heeft naar mijn gevoel meer te maken met "virtuele voisinage", nabuurschap in den vreemde, zoiets.

Men leze mijn annonce slechts als zodanig, niet meer en niet minder. Een volgende keer zal ik wèl drie keer nadenken voor ik me ergens mee bemoei. Laat de boel dan maar onderlopen, leeghalen, afbranden, omwille van de privacy.

Jammer, weer 'n ideaal minder. En dat spijt me inderdaad.

Peter.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#8 Geplaatst: 2009-11-27 10:14:07

Ben het met je eens maar of er nu een papiertje op het prikbord hangt met de tekst “wil Robbert zich melden want er zijn problemen met water in zijn huis” of eentje met wil Robbert zich melden want een officiële instantie is op zoek naar je”.

Een groot verschil, met misschien dezelfde boodschap.

“Telefoon voor meneer jansen” klinkt anders dan “er is een telefoontje van een officiële instantie voor meneer jansen” hihi.

Veel mensen zijn hier terecht tevreden met hun rustige leven en de daarbij behorende privacy, gekregen na hard werken op een saai bureau vol met saaie collega’s die niets anders kunnen doen dan iemand afzei…… die het beter doet.

(bijvoorbeeld dan)

Klinkt een beetje als een politiecontrole als je dan opeens een oproep van “officiële zijde” krijgt voorgeschoteld door iemand die hier dagelijks met je aan tafel zit.

Cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#9 Geplaatst: 2009-11-27 19:43:25

Laatste woord? Hou maar, Cees heeft het al prima voor me gedaan. Wie nog zo jong en idealistisch is als jij moet vooral worden  aangemoedigd, ook al is hij ietwat out of touch met de realiteit. Want er is nergens zoveel over de bescherming van privacy te doen als juist in LDF. Waarom zou er in Frankrijk vrijwel geen doorkoppeling van registratiesystemen van de overheid bestaan? Waarom zijn er geen bevolkingsregisters? Zou het misschien iets van doen hebben met hun wederwaardigheden in de 2e wereldoorlog?

Vind het verder een heel klein beetje raar om te zeggen dat ik 'altijd de slimste wil zijn' als ik gewoon een -inmiddels zo goed als algemeen aanvaard- standpunt verwoord. Waarom zou ik dat in vredesnaam niet mogen doen van je? Omdat jij er anders over denkt?

Ivo

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#10 Geplaatst: 2009-11-28 09:27:14

In Nederland zijn alle bestanden gekoppeld met alle fouten en daarbij verdachtmakingen vandien. Hier in FR mag dat niet. Als voorbeeld: als apiculteur (imker) moet je bij het departementale service veterinaire opgeven hoeveel ruches (bijenvolken/kasten) je hebt en waar ze staan. Hiervoor krijg je een nummer toegekend. Dit alles ivm ziektebestrijding.

Je moet belasting betalen als je meer dan tien bijenvolken hebt. Er is geen enkele doorspeling van bestanden naar de belasting, dat is verboden. Goed, als je een imker vraagt hoeveel volken hij heeft en hij antwoordt 150 dan zullen het er wel 200 zijn, zo gaat dat.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2009-11-28 09:50:55

Grappig dat sommige "Franse Nederlanders" als Fransen reageren op dit onderwerp. Geslaagd geïntegreerd?

Toch is er veel te doen geweest over het "Fichier Edwige" waarin Justitie iedereen zet met een aantal kenmerken om beter criminelen te kunnen "matchen".

Als Justitie wil, kan ze wel bestanden koppelen. Het geeft alleen een heel gezoek en tijdverlies. En ze doen het voor zware gevallen heus wel.

Groot was de verontwaardiging in Frankrijk toen een Canadese die al lang ziek was wegens een depressie, haar uitkering geweigerd zag omdat ze foto's op Facebook had geplaatst van o.m. feestjes. Zo depressief moest ze volgens de verzekeraar dus niet geweest zijn...... en al veel recruteringsbedrijven struinen het Internet af om gegevens van sollicitanten te verzamelen, ook in Frankrijk.

Steven 

PS en nu even ophouden op Peter in te hakken!

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#12 Geplaatst: 2009-11-28 21:07:35

Quelle pure coïncidence mon Dieu! Je m'appelle Robbert Ayoub Kamal Schouten et ai effectivement vécu dans le 03, tout près de Vichy!

Le monde est petit ma foi!

Epargnez-vous dès à présent les longues recherches cher Monsieur, elles resteront vaines! Je suis là, oui juste là, de l'autre côté de votre écran, coucou, m'apercevez-vous?

Trêve de plaisanterie, je vois que c'est toujours l'éclate ici :))

avatar#7602
patty
Berichten: 0
Reacties: 1

#13 Geplaatst: 2009-12-12 18:01:55

GEVONDEN!! ROB SCHOUTEN

Met veel dank aan Peter!

Wat heerlijk dat er inderdaad nog mensen zijn die een ideaal nastreven. Gewoon vriendelijk, sociaal, betrokken.

Waren er zo maar meer. Ook in Frankrijk graag!

Want wat is het ongelooflijk belangrijk als je in Nederland zit en er wordt ingebroken in je huis in Frankrijk, dat je een telefoontje krijgt. Dat er iemand is die de eerste zaken voor je regelt en je luikjes en deuren sluit totdat je er zelf naar toe kan. Die het contact legt met de Gendarmerie. Zijn naam daarbij opgeeft zodat de gendarmerie hem later nog kan bereiken indien nodig. Kijk, dat doet onze goede buur en vriend Peter voor ons. Al twee keer was het fijn dat hij me waarschuwde in Nederland vanwege inbraak.

Hij wist alleen niet de naam van mijn ex-partner: Rob Schouten dus. Zijn naam is bekend bij de Gendarmerie als oud-eigenaar van het huis in Viplaix.

Vandaar de zoektocht naar Rob terwijl het om mijn huis ging. Ha, die Peter, leuk dit he? En alsjeblieft, blijf je idealen nastreven, dat maakt dé wereld, maar vooral die van mij, erg veel leuker.

Nogmaals hartelijk dank voor al je goede zorgen en een lekkere Hoppe komt voor je mee naar de kerst in Viplaix! :)

Enne... even al die fantastische verhalen over de reden van de zoektocht ontrafelen: De gendarmerie wilde graag even een contact over de afwikkeling van de laatste inbraak. Ze zijn overigens zeer correct, supervriendelijk ook.

Ook namens Rob, de hartelijke groeten. We hebben samen hartelijk kunnen lachen over al die theorietjes. Blijkt dat niet iedereen lekker relaxt zit te wezen in dat heerlijke Frankrijk!!

Dikke kus voor jou Peter, tot gauw!

Patty

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#14 Geplaatst: 2009-12-13 22:02:27

Beste Patty,

Ik vind ook dat Peter een Heer is en ik ben zo'n beetje de enige hier op dit forum die met hem heeft gegeten bij een resto in Boussac (23)dit najaar.

Ik vind net als hem dat je best van 'civilicité' mag uitgaan en hij woont best wel ca. 40 km van me vandaan. ...ergens op een grensgebied tussen 03 en 23, 18 of 36.

Maar dat maakt allemasl dus niet uit!

Ik ben erg op mijn privacy gesteld, maar als hij bij je in de buurt een vraag van de Gendarmerie krijgt of hij die Rob Schouten kent, gaat dat tuurlijk niet over de vraag of die persoon gezocht wordt vanwege mogelijke criminele activiteiten !!!

Want daarvoor heeft de Gendarmerie echt wél andere opsporingsmiddelen.

Denk dan maar even aan een Carte Grise voor je auto, waar dus duidelijk een politienummer in staat vermeld, naast die niet na te maken HOLOGRAM.

Daarom heb ik me stil gehouden en dus zeker over een situ in LDF, die nergens lijkt op die van NL. Die laatste is totaal de andere kant uitgeslagen, want Privacy Wetgeving is zo lek als een mandje daar. ... vn. door of op Overheidsgebied.

Sofinummer/BSN nummer zegt dat je iets? Dit wordt in NL te pas ÉN te onpas (ge-)mis-bruikt, hoor!

Mss. was het iets handiger van Peter geweest, dat hij die Gendarmerie had gevraagd over de reden van die oproep. Dan had dit vele (over)reacties kunnen kortsluiten, alsmede andere die zg. niets zien in PRIVACY.

Die moeten dan vooral nog leren van de Hollandse bemoeial activiteiten in LDF, want daardoor raken die per definitie niet geliefd bij hun Franse buurgenoten.;-)

MHG van,

Bruin.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#15 Geplaatst: 2009-12-13 22:40:28

Bruin, natuurlijk is het zeer goed wat Peter heeft gedaan, maar alle gekheid op een stokkie, ben je ook niet een beetje een sukkel als je een (tweede) huis hebt op duizend kilometer afstand en niemand weet wie waar of hoe te bereiken ?

Is dus een goede les geweest voor Patty, zorg er altijd voor dat er buren, of andere mensen zijn in het dorp die weten waar ze je kunnen bereiken.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#16 Geplaatst: 2009-12-14 06:26:32

Na zoveel lof is me één ding duidelijk : je blijkt wel degelijk intiem met iemand om te kunnen gaan en daarbij tegelijkertijd alle privacy te respecteren. Ik ken Patty toch al wat jaartjes, wist dat er 'n ex Rob was maar dat-ie Schouten heette, dat-ie kadastraal nog steeds de eigenaar is, neen, dat wist ik niet. Maar dat hoefde noch hoef ik te weten.

"Ware het niet handiger geweest (...)" : als de gendarmette me had gevraagd naar de eigenaar van dat en dat huisje, had ik haar onmiddellijk kunnen antwoorden en haar naar Patty verwezen.

En Patty is geen sukkel.

Peter.