Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

interrupteur differentiel

Auteur Bericht

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#0 Geplaatst: 2009-11-27 22:18:32

Hallo

Mag men van de Consuel een elektrische  installatie volledig uitvoeren met type A differentielen in plaats van een mengeling van types A en types AC?

Groeten

Paul

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-11-28 00:24:40

Paul,

  De voorlichtende club bij uitstek op het terrein van de installation électrique in Frankrijk, Promotelec, met o.a. Consuel als één van de vertegenwoordigers in de conseil d'administration, ziet daar geen enkel bezwaar in. Immers, een type A kan alles wat het type AC kan, en nog een paar kunstjes meer, zoals overweg kunnen met stromen met een gelijkspanningscomponent. In Nederland mag het type AC al geruime tijd helemaal niet meer gemonteerd worden, mag alleen nog maar type A zijn. Het type AC, iets goedkoper dan het type A, begint ook in andere EU landen een beetje uit de gratie te geraken.  Promotelec heeft het hier aldus verwoord:  Le type « A » assure toutes les fonctions du type « AC » ; il peut donc le remplacer avantageusement.


Rob