Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

rentevergoeding te verlangen van notaris?

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-12-08 20:48:12

We hebben ons huis in Frankrijk onlangs weten te verkopen, en dat is in deze tijd een hele prestatie.  De hele procedure is achter de rug, dat wil zeggen tot en met de overdracht (per volmacht gedaan). De notaris mailde mij direct daarna dat alles prima was verlopen en dat zij mij het saldo ( onder aftrek van plus value en zo) zou overmaken, nadat het Sindyc dat het beheer voert over de copropriété (110 huisjes), een verklaring heeft overlegd dat ik geen achterstand heb in het betalen van de charges.

Ik denk bij mijzelf: "had je dat niet wat eerder kunnen doen? Er zitten tenslotte tussen het tekenen van het compromis de vente en de acte autentique drie maanden. Tijd genoeg zou je zeggen. Als het een beetje tegen zit, zit ze zo met haar gat 1,2, 3 weken op mijn centen. (kost mij nu 25 euro per dag).

Kan ik van haar een vergoeding verlangen voor de periode dat mijn geld op haar rekening staat? Is dat gebruikelijk in LDF?

Wie kan mij hier wat over vertellen?

groet

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-12-08 20:57:41

Klaarblijkelijk weet u nog niet dat een notaris pas 21 dagen na de ondertekening van de acte authenttique uitbetaald. inderdaad zonder rente. Om het minste en geringste worden die 21 dagen verlengd (en nog steeds zonder rente) en de renteopbrengst gaat naar een goed doel. Echt!

21 dagen lijkt me tijd genoeg om even de verklaring van u af te wachten dat u geen achterstand heeft opgelopen bij de Syndic.

Wim

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#2 Geplaatst: 2009-12-09 09:57:42

Tja, je verzint het niet. Daarom heb ik ook niet gezocht naar dergelijk soort praktijken, maar als je gericht zoekt dan is er wel wat te vinden op het web, en ook op de site van Wim Bavelaar.

Er zit inderdaad niets anders op dan maar gedwee te wachten.

Dit is toch iets uit het stenen tijdperk. We zijn dan toch in NL, wat dat soort dingen betreft, verwend....Vandaag de overdracht van je huis: morgen of overmorgen je geld op de rekening en als iemand met z'n dikke gat op jouw geld blijft zitten is het normaal dat hij/zij rente verschuldigd is. Zelfs de almachtige belastingdienst is hier aan gehouden.

Ieder geval bedankt voor je reactie

avatar#2767
pecheur
Berichten: 7
Reacties: 86

#3 Geplaatst: 2010-02-23 15:57:12

exact hetzelfde, hebben nu, na bijna 3 maanden nog ca 10% tegoed