Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

recht van overpad.

Auteur Bericht

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2009-12-10 10:40:37

De weg langs ons huis is eigendom. Van deze doodlopende weg maken 5 buren die na ons wonen gebruik. In onze koopakte staat ook omschreven wie er recht van overpad hebben. Nu kreeg ik een brief van een makelaar om toestemming te geven van overpad aan mensen die tegenover ons een huis gaan bouwen. Ik heb begrepen dat je dit moet toestaan. Mijn vraag is wat zijn de rechten die ik heb en de plichten van de nieuwe overburen. Zij gaan natuurlijk met zwaar bouwverkeer mijn weg gebruiken die daar waarschijnlijk onder te lijden heeft. Welke verplichtingen heeft de nieuwe buurman, wie weet daar een nederlands antwoord op?

met dank, adrie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-12-14 12:53:29

Hoezo begrepen dat je de vestiging van een droit de passage moet toestaan? Bekend is wel, dat als er geen enkele andere mogelijkheid is om een huis te bereiken dan via een bestaand pad van anderen, deze passage moet worden verleend. En soms ook slechts tijdelijk, voor de periode van een bouw bijvoorbeeld. Even verder informeren bij je notaris.

Wim

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#2 Geplaatst: 2010-01-08 17:23:09

Ik ben er uit. Ik moet de mensen wel toestemming geven om over mijn weg te gaan om het huis te kunnen bouwen. Betekend wel dat als de weg vernield wordt door zwaar bouwverkeer ze dit zullen moeten herstellen.

Wij hebben langs de weg net een muur laten zetten. De kans op verzakken of beschadigen door het bouwverkeer is dus groot. Ik heb dus ook een clausule laten opnemen dat bij scheuren of verzakken de mensen die bouwen aansprakelijk zijn. Ik ben er ook achtergekomen dat voor alle aanwonende die gebruik maken van mijn weg, indien de weg verslechterd,  ze verplicht zijn de weg te repareren.

De makelaar van de kopers wilde mij een document laten tekenen waarin niets stond over herstel. Ik wacht nu op de versie waar alles geregeld is.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-01-28 11:58:09

Het blijft evenwel uiterst vreemd dat die 'weg' tot jullie eigendom behoort als 5 aangelanden daarvan gebruik moeten maken. Je kunt dan eerder spreken van een hameau en zou die weg normaliter tot de grotere commune dienen te behoren! Zou daar toch eens met M. le Maire over spreken.

Wat nu als bv. les pompiers met groot materieel een brand verder op moeten blussen en jullie weg en afrastering/muur beschadigen Adri ?

Denk je dat de commune dan betaalt voor de schade ?

Ik help het je hopen, maar vrees met grote vreze ....

Bruin.