Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

uitzonderingen + vestigingseisen bij auto-entreprise

Auteur Bericht

avatar#7605
Natas Dordogne
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-12-13 14:30:49

Inmiddels heb ik begrepen dat het auto-entrepeneurschap voor een aantal beroepen niet geoorloofd is, of dat er in ieder geval minimum nog aan bepaalde vestigingseisen moet worden voldaan.
1. Hoe weet ik welke vestigingseisen er zijn voor een beroep en/of waar vindt die eisen?
Ik denk eraan om als "auto-entrepeneur-'agent-commercial' te starten, waarbij ik al aan het oriënteren ben om voor een bedrijf zonnepaneel- en aanverwante systemen te gaan verkopen/vertegenwoordigen en om voor een makelaar als onderhandelaar op te treden.
2. Mag een agent commercial als auto-entrepeneur van start gaan?
3. gelden hiervoor aanvullende vestigingseisen?
4. mag ik als auto-entrepeneur 2 beroepen uitoefenen? In dit geval négociateur immobier en commercial 'zonne-energiepanelen'?

Ik begreep ook dat het niet de bedoeling is om als verkapte werknemer te opereren onder auto-entrepreneurschap. Dat is in mijn beleving in beide van mijn gevallen aan de orde. Kan ik dit wel of niet doen?

Bedankt allen alvast.

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#1 Geplaatst: 2009-12-15 14:33:09

1. Je kunt geen auto-entreprise starten in de volgende gevallen:

Le Code Général des Impôts fixe les activités exclues du régime de la micro entreprise :

les opérations portant sur des immeubles, des fonds de commerce ou des actions ou parts de sociétés immobilières et dont les résultats sont imposés en tant que bénéfices industriels et commerciaux;

les opérations de location de matériel ou de biens de consommation durable, sauf si elles présentent un caractère accessoire ou connexe pour une entreprise industrielle ou commerciale;

les opérations sur un marché à terme, sur les marchés d'options négociables et sur les bons d'option;

les opérations effectuées par les agriculteurs relevant du régime simplifié de l'agriculture;

les ventes de moyens de transport neufs dans les autres Etats membres de l'Union européenne;

les activités des officiers publics et ministériels;

la production littéraire, scientifique ou artistique ou la pratique de sport lorsque les bénéficiaires ont opté pour une imposition de base d'une moyenne des bénéfices des deux ou quatre années précédentes.

bron CCI: http://blog.auto-entrepreneur.cci.fr/2008/12/les-activites-exclues-du-rgime-de-lauto.html Zie verder hier.

De aangewezen plek is de CCI voor wat betreft jouw plannen.

2. zo te lezen niet, maar ook dit kun je het beste bij de CCI vragen

3. leesvoer Ik ken specifieke eisen van een agent commercial niet, maar wie weet heb je wat aan de info

4. ja, meerdere activiteiten kan. Maar de 2 activiteiten die je noemt kunnen beiden vermoedelijk niet onder het auto-entrepreneursschap. Maar goed, zoals gezegd, ga je het beste langs bij de CCI.

Ik begreep ook dat het niet de bedoeling is om als verkapte werknemer te opereren onder auto-entrepreneurschap. Dat is in mijn beleving in beide van mijn gevallen aan de orde. Kan ik dit wel of niet doen?

Ik ken de details niet, en heb tevens geen flauw idee hoe de belastingdienst / urssaf hiermee omgaat. Ik kan je hiermee dus helaasniet van dienst zijn.

Wat ik nog wel melden: je kunt een bedrijf ook als micro-entreprise aanmelden, en daarbij direct aangeven dat je onder het regime 'micro-social' wenst te vallen voor het afdragen van je sociale premies. Naar keuze kun je ook kiezen voor de prélevèment liberatoire, waarbij je ook direct je inkosmtenbelasting afdraagt. Je betaalt dan dezelfde belastingen als auto-entrepreneurs, maar inschrijving in het handelsregister is dan nog wel verplicht.

Maar ook hierbij geldt natuurlijk dat er geen sprake mag zijn van een verkapt dienstverband.

Als je in Frankrijk bent, raad ik je aan om eenslangs te gaan bij de lokale CCI. Ze zijn bij mij steeds behulpzaam geweest, en aangezien ze dagelijks nieuwe edrijven inschrijven, weten ze ook van de regels die gelden. Succes iig!