Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gestukte draagmuren bij nieuwbouw

Auteur Bericht

avatar#7519
cornelli
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2009-12-29 17:58:55

Er zijn verschillende manieren om een wandconstructie te maken van steen en stucwerk aan de buitenkant met isolatie  en gipsplaten aan de binnenkant. Ik heb begrepen dat je dan een 10cm dikke isolatieplaat moet toepassen.  Je hebt de keuze uit 20 cm. dikke isolatiestenen van baksteen, betonsteen, gipsbetonblokken en holle betonstenen die je volgiet met beton. Een ander punt is dat de gordingen van het dak op deze muren steunen en dus ongeveer 10 cm. oplegging moeten hebben als je, zoals hier, de balken aan de buitenkant niet in het zicht wil hebben. Ik wil het totale paket niet dikker hebben dan 30 cm. Welke materiaalkeuze is aan te bevelen?

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#1 Geplaatst: 2010-03-21 11:50:43

Hallo Hans,wat zou je nou bedoelen met isolatiestenen? Een steen met gaten erin is nog geen isolatiesteen. Net als je betonstenen die je vol wilt gieten met beton?

Ga eens kijken op een bouwwerk dan zie je hoe je die betonblokken moet gebruiken: gewoon metselen, leggen met specie er tussen. Dan zie je wellicht ook dat de te gebruiken betonblokken, over het algemeen, 20cm dik zijn en als je daarmee een muur bouwt kun je er gerust  houten balken op laten rusten. En giet die blokken niet vol met beton, daar zijn ze niet voor gemaakt tenzij je een bunker wilt bouwen.....

Houdt goede moed, je komt er nog wel.

(andere)Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

avatar#7519
cornelli
Berichten: 2
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2010-03-22 11:46:31

Beste Cees, je kunt blijkbaar niet lezen. Mijn vraag is bedoeld om de verschillende wijzen van bouwen te delen en niet om een uitleg te krijgen van wat een isolatiesteen is (trouwens in Nederland noemen vakbroeders metselsteen met gaten 'isolatiesteen'). Dus gaarne een reactie die stoelt op de voor- en nadelen van de verschillende draagmuurconstructies en geen etaleren van kennis.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#4 Geplaatst: 2010-03-22 14:25:55

Prima toon, zien we hier graag

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#5 Geplaatst: 2010-03-23 19:39:41

beste ( nou ja ) Cornelli,

zeker al zwaar gefrustreerd uit Nederland vertrokken.....? Blaaskaak!

(andere) Cees

avatar#7519
cornelli
Berichten: 2
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2010-03-25 11:01:59

beste (andere) Cees, zeker allang in frankrijk....vandaar het ontbreken van enig fatsoen. Ga zo door. Maar terug naar de vraag. In pricipe is de vraag bedoeld voor mensen die in Frankrijk 'geexperimenteerd' hebben met verschillende bouwsystemen en daar hun ervaring over kwijt willen. ervaring die betrekking heeft op het verwerken en ervaring die betrekking heeft op de toestand na een periode van zegt 5 jaar (uitzettingscheuren etrc.). Met experimenteren bedoel ik dat men verschillende bouwwijzen heeft toegepast, al of niet bewust.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#7 Geplaatst: 2010-03-25 12:00:33

De opmerking zeker al lang in Frankrijk..... is een zeer kwalijke. Over fatsoen gesproken; het lijkt wel of ik weer in Nederland ben. De vele goeden niet tena gesproken natuurlijk.

avatar#5204
bashbm
Berichten: 9
Reacties: 36

#8 Geplaatst: 2010-03-25 13:20:06

Wat een vervelende sfeer wordt dit.

Ik geef toe dat ik de eerste reactie van Cornelli niet zo vriendelijk vond. Je moet toch blij zijn als je via dit forum verdergeholpen wordt.

Laten we het er op houden dat het een misverstand is en niemand het zo vervelend bedoeld heeft als het er staat.

Mijn ervaring is er een met parpaings, waarmee ik een flink local technique (pomphuis, douche, toilet, evt toekomstige sauna) bouwde.

Een en ander op een (volgens de locale macon zeer overmaatse) betonnen fundering. Bouwt snel weg, 20 breed makkelijker te verwerken dan de wat wankeler 10-ers. Staat nu 2 jaar nog geen crepi; geen scheuren.

Wat ik wel lastig vind is het holle en nogal brosse karakter van de parpaings.

In mijn pompruimte heb ik dankzij het goede advies van mijn broer eerst multiplex op rachels aan de binnenmuren bevestigd. Daarop kon ik toen makklijk met houtschroeven de colliers voor de waterpijpen en andere technische zaken bevestigen. Boren en schroeven in die parpaings vind ik niet prettig. Met mijn (te zware klopboor brak ik hele stukken uit de muur.

Ook moet je blijkbaar spaarzaam leidingen infrezen omdat dat de structuur van de blokken aantast.

Overigens wat scheuren betreft. De macon zij dat in de Lot zelfs -goed gebouwde- nieuwbouwhuizen ook scheuren kunnen gaan vertonen tgv werking van de grond. Heimachines heb ik hier nooit gezien.

bas

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#9 Geplaatst: 2010-03-25 17:56:15

Bas, bedankt voor je steun.

cees