Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

gastank verwijderen, wie betaalt?

Auteur Bericht

avatar#6248
marsui03
Berichten: 6
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2009-12-30 16:06:11

Hallo allemaal,

Ik ga een huis kopen waar een cv op gas , met gastank,  bijzit.

Maar ik wil als toekomstige eigenaar  geen gas gebruiken, wie betaalt dan het verwijderen van de gastank? De oude of de toekomstige nieuwe eigenaar?

Wie weet hoeveel dat kost?

Ik heb met Antargaz gebeld , maar ik kon uit het antwoord niet helemaal opmaken hoe zoiets verloopt.

Bedankt.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-12-30 21:57:38

In "Que choisir" staat een ingezonden bericht over de niet zo plezierige manier waarop Antargaz omgaat met hen die een kontrakt willen opzeggen, of die van een citerne af willen.  Antargaz vraagt 770 Euro voor het verwijderen van een door hen geïnstalleerde tank, en ook nog eens 500 Euro voor het voortijdig beëindigen van een kontrakt. Lees hier zelf maar. Er zijn ook nieuwe eigenaren die doodleuk een rekening van 1940 Euro gepresentreerd krijgen door Antargaz. Lijkt me iets om tijdig met de notaris en de huidige eigenaar te overleggen, om te voorkomen dat er op de een of andere manier een "stilzwijgende" overgang van het lopende kontrakt naar de nieuwe eigenaar gaat plaatsvinden, of achteraf met wat listige juristerij wordt gekonstrueerd. Lijkt me normaal dat wanneer iemand verhuist betrokkene niet tot in lengte van jaren gehouden kan worden aan de verplichte gasafname voor een huis dat hij of zij  niet meer in bezit heeft, en dat een nieuwe eigenaar niet automatisch, zonder een handtekening gezet te hebben onder een kontrakt met Antargaz, verplicht zou kunnen worden dat oude kontrakt over te nemen.  Misschien iets om expliciet op te nemen in het koopkontrakt. En mocht die tank er nog zijn op de dag van oplevering, dan niet zelf met Antargaz gaan bellen met de vraag: wilt u dat ding alsjeblieft komen verwijderen. Voordat je het weet krijg je dan toch nog een rekening: u heeft immers zelf opdracht gegeven om die tank te verwijderen? Als ze hem graag terug willen hebben, komen ze hem zelf maar halen. Het is hun tank. Tenminste, wanneer er ergens op die tank een plaatje is met het opschrift: << Propriété insaisissable et inaliéable de la Sie ANTARGAZ >>. Voor het geval dat de huidige bewoner toch eigenaar zou zijn, en dit in een kontrakt met Antargaz vast zou zijn gelegd - even informeren dus - dan zou het wel eens kunnen zijn dat je dit huis met alle lusten en lasten koopt, en het je dus wel eens tegen de 2000 Euro zou kunnen gaan kosten op hem te laten verwijderen. Punt voor de onderhandelingen in dat geval.

Rob

avatar#7532
seillans
Berichten: 12
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2010-01-05 21:25:19

Dag,

Heb ook een huis gekocht inclusief tank van Antargaz.

Nieuw contract gekregen en geaccepteerd. Moet €400 betalen als een soort borg, dat was het. Als ik gas wil bellen en ze komen vullen. Nu het volgende: de tank is 41 jaar oud en dient volgens mij wel eens vervangen te worden. Is dat kosteloos omdat het hun tank is of niet? Wie heeft daar ervaring mee?

Vriendelijke groet,

Frans

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2010-01-25 10:14:09

Machtsmisbruik lijkt troef te zijn bij de contracten voor butagas en propaan.  Een contractduur van negen jaar waar drie jaar de maximale wettelijke termijn is, de prijsstelling, de vaak verplichte onderhouds-contracten, onduidelijkheden over de manier van opzeggen. De maatschappijen hanteren heel wat bepalingen die zowel strijdig zijn met wettelijke regels als het overstappen naar andere energieleveranciers feitelijk onmogelijk maken. Na tal van niet nageleefde veroordelingen door de rechterlijke macht, websites vol met klachten, heeft dit nu ook de aandacht van de Franse regering gekregen. Zij vragen de fournisseurs de gaz de pétrole liquéfié (GPL) de mettre leurs contrats en conformité avec le droit de la consommation, zie ondermeer dit persbericht van Christine Lagarde en Hervé Novelli.

De vier grootste maatschappijen die samen 96% van deze markt in handen hebben - Butagaz, Antargaz, Primagaz en Totalgaz - stonden vorig jaar al eerder in het beklaagdenbankje wegens  << abus de position dominante et de pratiquer une entente sur les prix >> aldus Le Figaro.

Rob

avatar#6248
marsui03
Berichten: 6
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2010-01-25 15:33:57

 
Het is ongelooflijk wat Antargaz al niet doet om de klanten te behouden.....
Het vervolg: ik heb tegen de eigenaresse gezegd dat wij geen vervolg van het abonnement nemen en dus ook de tank niet overnemen en daarop heeft zij een brief naar Antargaz gestuurd om de tank te laten verwijderen en om het abonnement te beeindigen.
Enige dagen later belt Antargaz bij deze mevrouw om te zeggen dat wij het abonnement overnemen en dat er niets veranderd word. (?)
Toen wist ze het ook niet meer.... dus met haar getelefoneerd en duidelijk gemaakt dat wij echt geen abonnement overnemen.
 
Dus wij waren erg kwaad dat Antargaz zomaar voor ons beslist heeft , daar hebben ze echt geen recht toe ! Natuurlijk in de hoop dat je dan maar zegt, nou ja , ik neem het abonnement wel.
We hebben een aangetekende brief naar Antargaz gestuurd dat hun manier van handelen belachelijk  en zeer ongewenst is . Daarop heeft Antargaz ons opgebeld en ze waren zich van geen kwaad bewust.
Goed, nu maar afwachten hoelang het duurt voordat de gastank echt verwijderd is.
 
Groeten.
 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2010-01-25 16:56:36

Dat hoort ook in het standaard assortiment trucs thuis: op aangetekende brieven "iemand" uit de organisatie telefonisch laten reageren. En dan intern laten aantekenen dat de zaak is besproken met de client en is opgelost.  Vaagheid blijft bestaan en vervolgens varen ze gewoon hun eigen koers weer. Niet in het voordeel van de client blijkt uit de duizenden klachten. Op een aangetekende brief met bevestiging van ontvangst (lettre recommandée avec avis de réception, ook wel accusé de réception, AR) behoort schriftelijk te worden gereageerd.

Rob

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#6 Geplaatst: 2010-03-27 18:23:36

Beste allemaal,

Bij Antargaz zijn het eerste klas boeven, ik heb een aantal jaren geleden een huis van de buren overgenomen om als gite te verhuren en aangezien dit vlak voor het seizoen was heb ik de tank maar gelaten en het contract met Antargaz getekend omdat het gasverbruik voor een gite niet zo hoog zal zijn.

Let wel op, als je geen contract tekent blijft de oorspronkelijke contractant aansprakelijk en zal dus de contractboete, afhankelijk van het aantal restjaren en de 770 euro moeten betalen, ze krijgen wel de borg terug.

Als er een contract is van ouder dan 9 jaar dan wordt het per jaar verlengt en indien twee maanden tevoren opgezegd is er geen boete en wordt de tank op kosten van Antargaz verwijderd.

Inmiddels is het huis ongeveer het gehele jaar verhuurd (inklusief verwarming dus) en de gasrekening loopt aardig op omdat Antargaz zo'n 1700 euro TTC per ton rekent.  Na scherp onderhandeling tezamen met nog twee andere klanten in hetzelfde dorp waren ze slechts bereid tot een eenmalige levering voor 1150 euro en de daarop volgende jaren een korting van ongeveer 200 euro per ton.

Dus ben ik inmiddels overgestapt naar Butagaz die ons vanuit een depot 200km verderop levert MAAR over heel frankrijk eenzelfde prijs berekent die (als enige) gewoon open en bloot op internet zichtbaar is. Huidige prijs 945/1045 euro TTC per ton (zomer/winter).

Tevens is de tank gratis, de plaatsing (ingegraven) 200 euro en heb ik een korting van 500 euro op de eerste levering.  tenslotte nog 2 x 150 euro parrainage omdat ik de buren ook heb laten overstappen die trouwens deze extra 150 euro ook krijgen. (in mindering op de levering)

Dit jaar zal ik geen winst hebben vanwege de boete en kosten van Antargaz die met de borg verrekend helaas nog negatief uitvielen maar ik ben ook niet duurder uit, en volgend jaar ga ik dus flink besparen.  De borg ben ik kwijt (was 990 euro) maar die had ik ook niet gehad als de tank was blijven zitten.

Ik hoop dat U er wat aan heeft en als u een extra korting van 150 euro wel ziet zitten of u wilt meer informatie dan hoor ik het wel.

Hartelijke groeten, Robert