Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vakantieopvang voor honden beginnen en nog meer vragen

Auteur Bericht

avatar#7634
kleijanj
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2009-12-31 01:09:43

beste forumlezers,

ik zit nog in een orienterende fase over emigereren en wat ik graag in frankrijk zou willen doen.

Ik wil op zoek naar een locatie waar ik zelf kan gaan wonen en waar ik een gite kan gaan verhuren en daarnaast wil ik een vakantie opvang adres worden voor honden. Geen pension met kennels, maar opvang waarbij de honden in de roedel vrij kunnen loslopen in een afgesloten/omheind perceel. Nergens kan ik iets terug vinden of daar diploma's of certificaten voor nodig zijn. Het enige wat ik kan vinden is een cerfiticaat als je een kennel gaat houden voor het fokken van dieren en dat is niet het geval. Weet iemand hier iets meer over te vertellen?

Als 2e is de ziekenkosten mij ook nog niet geheel duidelijk. Ik heb een gedeeltelijke WAO uitkering  in Nederland en die behoud ik maar moet je dan toch in Frankrijk een ziektenkostenverzekering afsluiten of houd je je nederlandse? Wat zijn de kosten?

Daar komt bij dat ik een chronische ziekte heb waarvoor ik permanent medicijnen gebruik.  Is het raadzaam / noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten?

ik zie graag jullie reacties tegemoet.

anja

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2009-12-31 13:56:19

Beste Anja,

Van hondenkennels heb ik geen verstand dus op die vraag kan ik niet antwoorden.

Wat betreft de WAO, ook bij een gedeeltelijke uitkering heb je recht op een ziektekostenverzekering als je in het buitenland gaat wonen. Je moet je wel laten uitschrijven bij de gemeente waar je woont. Met dat uittreksel zal het CVZ je een papier geven waarmee je in Frankrijk naar de plaatselijke ziekenkas kan gaan om een carte vitale (basisverzekering) aan te vragen. Kijk op www.cvz.nl Deze carte vitale dekt ongeveer 80% van de kosten grofweg gezegd. Mocht je een chronische ziekte hebben dan kan dat door de ziekenkas alhier erkend worden als een ALD affection de longue durée en dan krijg je van je basisverzekering 100% vergoed.

De vergoedingen etc valt te vinden op www.ameli.fr

en dan kijken maar een beetje surfen bij assurés. De aanvullende verzekering kan je afsluiten bij een mutuelle als je een carte vitale hebt. Dat kost tussen de 60-80 euro per maand.

Ingrid

avatar#7634
kleijanj
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2010-01-01 12:17:33

dank je wel Ingrid, helemaal duidelijk nu.

Ik hoop dat er nog reacties op mijn andere vraag komen. Voor mij belangrijk ivm inkomstenbron die ik hier mee hoop te halen.

avatar#6646
Praline
Berichten: 1
Reacties: 25

#3 Geplaatst: 2010-01-02 21:51:12

Wellicht kan men zich in dit geval zich registreren als auto-entrepreneur met een 'service pour animaux' .

Ik weet niet of het de bedoeling is dit speciaal voor de gasten in de gite te doen want dan kan je het misschien ook als supplement (oppas) aan de gite-verhuur toevoegen.

Succes,

Sandra

avatar#6646
Praline
Berichten: 1
Reacties: 25

#4 Geplaatst: 2010-01-02 21:55:48

PS voor een echt pension heb je een 'certificat de capacité' nodig te 'verkrijgen via het dsv (direction des services veterinaires ) in het departement van vestiging en die kunnen dan ook aangeven aan welke eisen je moet voldoen. Soms kun je al een verklaring krijgen als je langer dan 3 jaar in de branche werkzaam bent geweest.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2010-01-04 15:37:17

Sorry Ingrid,

Deze zin van je is ONZIN: "

De vergoedingen etc valt te vinden op www.ameli.fr

en dan kijken maar een beetje surfen bij assurés. De aanvullende verzekering kan je afsluiten bij een mutuelle als je een carte vitale hebt. Dat kost tussen de 60-80 euro per maand."

Indien je je meldt met een E121 of een ander E.. nr.  bij de CPAM wat een Staatsorgaan is à la vm. Ziekenfondsraad in NL, kun je bij welke MUTUELLE dan ook verzekerd raken.

CVZ is voor NL het 'stuurorgaan' voor rechthebbende(n), maar SVB is hoe dan ook uitvoerings-orgaan en zul je toch via hun met een WAO-uitkering bij hun 'ter biecht moeten' voordat CVZ een E ... verklaring afgeeft voor een CMU (minimale inkomens) of dus CPAM voor inkomens boven € 9600,- /jr.

Daarna kun je je inschrijven bij welke mutuelle voor een BASIS-verzekering in LDF en/of een aanvullende naar keuze. De goedkoopste dekt meestal ook bestaande kwalen én tegen max. 40 €/mnd. bij een dure en erg luxe!

Maar op grond van Anja's eigen info, dient zij als WAO'er gewoon op grond van nog geldige VO 1408/71 na emigratie naar LDF verzekerd te raken daar met een E ??? formulier! Als zij een AE wil starten voor "op honden passen" kan dat ook nog, maar daar moet je voor de modaliteiten het best bij Wim van Teefelen te rade gaan.

Meer smaken heb ik vooralsnog niet, ook niet in aanbieding! ;-))

Bruin.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2010-01-04 19:27:04

Bruin,

Het gaat om de basisverzekering. Voor deze verzekering moet je bij de CPAM zijn. Je wordt zonder keuring aangenomen. Ik ken geen mutuelles die een basisverzekering aanbieden. Het gaat altijd om een complementaire de santé, de aanvullende. Voor buitenlanders zonder rechten uit Nederland zijn er enkele aanbieders maar dat is erg duur en bestaande kwalen worden uitgesloten. Ik weet dat jij een andere versie hebt maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat voor verzekering je hebt. Ik denk dat je reactie erg verwarrend is voor Anja. Ik weet niet beter dan de CPAM en een aanvullende bij n'importe quelle mutuelle.

Ingrid

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2010-01-04 21:11:31

Lieve Ingrid,

Dat schreef ik al hoor in vorig bericht.

Je wordt idd. zonder medische keuring aangenomen en krijgt zeker weten soms meer dan 80 % terug voor een Secu de base.

Ik heb jouw posting slechts gunuanceerd voorzover Anja hier mss. tussen wal en schip zou dreigen te vallen.

Ik denk nu na vele jaren in LDF met een 100% a la carte private ziektekostenverzekering al afgesloten in 1999 via mijn bank, hoe het werkt.

En idd. zijn al die private verzekeringmijen ook buiten een Zorgpolis via mutuelle, sluiten die zelfs voor een hypotheek, bestaande kwalen en/of gevolgen van vroegere handicap uit. Dat wordt je evenmin verteld als je opteert voor een aanvullende (complementaire) verzekering bij een mutuelle of een particuliere verzekeringsmij.

En ook idd. Ingrid ik heb dus geen carte vitale en had het wél in NL bij collectieve Ziektekostenverzekering met werelddekking. Buiten NL kon je met die (chip)kaart idd. zorg verkrijgen overal ter wereld! Het eindigde helaas bij mijn emigratie in 1999.

Maar sinds de invoering van de ZVW is het met een EHIC-kaart een puinhoop geworden. Dit is dus een EUROPEESCHE kaart van de 'Carte Vitale', maar die wordt dus heel vaak niet in NL geaccepteerd.

En het spijt me Ingrid de eenwording van de EU-staten heeft een erg rare kronkel genomen alleen al in dit opzicht en de 'godfathers' van de EEG zouden zich in hun graf omdraaien als ze hiermee geconfronteerd werden.

Aan Anja dus om vooraf in haar situ zeker te stellen dat zij bij/na emigratie niet in een ambtelijke put valt.

MHG van,

Bruin.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#8 Geplaatst: 2010-01-04 21:40:16

Ok Bruin, noem dan de adressen maar cq internet links waar dat duidelijk staat. Ik heb het laatste keer ook niet kunnen vinden in jouw postings, alleen een vaag antwoord via Zwitserleven geloof, maar ik herinner me het allemaal niet precies. Als dat zo is kan Anja zelf rondkijken. Ik weet het niet hoe het zit buiten de CPAM om als het gaat om een basisverzekering anno 2010 zonder "keuring".

Ingrid

avatar#7634
kleijanj
Berichten: 1
Reacties: 2

#9 Geplaatst: 2010-01-04 22:32:13

nog steeds verwarrend allemaal, hoor.

Het vergt wel gedegen onderzoek om het allemaal duidelijk te krijgen, dat merk ik al. Hoop dat er nog reacties komen en misschien kunnen ze mij volgende maand op de emigratiebeurs ook verder helpen.

Alvast bedankt voor jullie reacties en houd mij aanbevolen voor meer.

anja

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2010-01-06 19:01:14

Anja,

Ik snap jouw opmerking dat het verwarrend is (dat Franse stelsel van Zorgverzekering(en) ) volkomen. Maar het NL stelsel is zo mogelijk nog verwarrender

Voor zowel jou als Ingrid de link hier, het commentaar van Wim nav. een stukje van mij over een emigrant die het haarfijn heeft uitgezocht op een andere franse site.

Eigenlijk is dat slechts heel gedeeltelijk op je van toepassing vanwege het feit dat je rechtstreeks voor je basis ziekenfondsverzekering (mutuelle) en je WAO uitkering via een E * formulier rechtstreeks toegang en recht hebt ingevolge VO 1408/71 en zijn opvolgers tot een 'couverture' na vestiging in LDF.

Vroeger, -ik spreek nu van een situ in NL ca. 1995 - mocht je überhaupt niet emigreren met een Staats-uitkering, zonder die te verliezen! Het EU-hof van Justitie heeft hier miz. terecht een einde aan gemaakt.

En Anja, het is dus niet zo eenvoudig om vooraf je opties goed te kiezen en ik zal uitleggen waarom.

- Dat E ... formulier door CVZ te verstrekken geeft je uiteindelijk toegang tot de CMU/CPAM afhankelijk van de hoogte van je uitkering.

- NL dient aan Fr. een gestandariseerde vergoeding te betalen via vereveningsfonds (beheerd door CVZ) voor de gemiddelde zorgkosten in NL, gecorrigeerd voor de zg. landenfactor. (met ingang 2010 verhoogd)

- De zorgkosten in NL zijn binnen NL aanzienlijk hoger dan voor een totaal pakket in LDF, dus incl. basispremie + aanvullend ca max. 140 €/mnd. p.p.

Van Fransen weet ik vaak minder dan 100€ /mnd/p.p. voor mutuelle=ziekenfonds incl. complementair = aanvullende verzekering bij zelfde ziekenfonds of private verzekeringsmij.

- De verhouding tussen basis en aanvullend verschilt ook tov. NL niet zoveel nl.: ca. 3/4 voor basis en 1/4 voor aanvullend.

Daar moet het gewoon in beide landen voor kunnen!

Alleen in LDF heerst er een volkomen mist in de verhouding tussen basis en complementair en als je vrijwel alle complementaire verzekeringen op een rijtje hebt gezet via (prijs)vergelijkingssites zoals ameli of assurland in LDF kom je tot de conclusie dat je tov. NL nog steeds niks weet over een basispremie en aanvullende. Voor ca 140€/mnd/p.p. kun je in beide landen zeer goed verzekerd zijn. Alleen in LDF kun je dat onmogelijk transparant krijgen als willekeurige consument!

Is dus tevens antwoord aan Ingrid, die mij vroeg dit verder toe te lichten.

Met hgv.,

Bruin.