Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Muur bezetten

Auteur Bericht

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2010-01-03 14:17:11

Hallo,

In ons huis hebben wij een kamer waar wij de muren opnieuw wilden bezetten met plaaster. Nu komt heel de bestaande bezetting los, is waarschijnlijk leem of iets dergelijk. Wat doen we best, alles verwijderen of bestaat er een mogelijkheid om plaaster daar goed op te laten hechten.

Alvast bedankt

Etienne

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-01-03 14:35:22

Etienne,

  Er zijn voorstrijk-  en impregneer middelen (met Nederlandse namen als stuc-primer en diepgrond) die een te droog geworden pleisterlaag weer geschikt maken om er een couche de finition op aan te brengen. Je kunt met een hamer op de pleisterlaag tikken, en luisteren waar het hol - creux - klinkt. Dat deel moet dan in ieder geval verwijderd worden. Maar wanneer de bestaande pleisterlaag op veel plaatsen nu al loslaat, dan is het pogen daar nog iets van te behouden geld en tijdverspilling. En cas de doute sur l'adhérence, éliminer l'enduit en totalité is het advies in de gids van Weber-Broutin. Ik zou zo'n muur kaal maken, en er dan een nieuwe pleisterlaag op aanbrengen, een couche d'enduit, waarmee je de oneffenheden van de muur uitvlakt, en daarna afwerken met een dunne gipslaag naar keuze. Lees de korte samenvatting van Rimke over zijn ervaringen met traditionele Franse technieken.

Rob