Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nieuwe gastank

Auteur Bericht

avatar#7532
seillans
Berichten: 12
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2010-01-10 16:34:25

Dag,

 

Heb ook een huis gekocht inclusief tank van Antargaz.

Nieuw contract gekregen en geaccepteerd. Moet €400 betalen als een soort borg, dat was het. Als ik gas wil bellen en ze komen vullen. Nu het volgende: de tank is 41 jaar oud en dient volgens mij wel eens vervangen te worden. Is dat kosteloos omdat het hun tank is of niet? Wie heeft daar ervaring mee?

Vriendelijke groet,

Frans

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#1 Geplaatst: 2010-01-10 16:56:51

Zelf ben ik klant bij Butagaz, maar neem aan dat er weinig of geen onderlinge verschillen zijn tussen de diverse gasleveranciers. Ze moeten aan de wet voldoen. Een gastank moet ieder 40 maanden geinspecteerd worden. Dit houdt in dat de tank gewassen wordt, met zeepsop ingesmeerd om lekkages te zoeken etc. Visuele inspectie dus. Iedere 10 jaar moet de tank afgeperst worden en dat gebeurt niet op je eigen terrein, daar wordt de tank voor weggehaald, een andere tank geplaatst en het gas overgepompt. Zodoende kun je best een hele oude tank hebben, die echter wel binnen de afgelopen 10 jaar is getest. (onder toezicht van de DRIRE).

Dit staat allemaal in mijn contract.

Groet, Kees

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#2 Geplaatst: 2010-03-27 18:31:38

Beste Frans,

Ik hoop voor je dat het contract met Antargaz nog niet al is getekend, ze zijn veeeeel te duur, kijk even in mijn bericht van vandaag bij het item GASTANK VERWIJDEREN, WIE BETAALD ?

Groeten, Robert.