Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Belasting AOW ingehouden door Nederland

Auteur Bericht

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#0 Geplaatst: 2010-01-15 18:05:00

Ineens ben je 65.

Vanaf  2009 ontvang ik AOW. Hoewel ik in Frankrijk belastingplichtig ben, wordt door Nederland over de AOW belasting ingehouden. Het is mij niet duidelijk hoe deze belasting wordt berekend en of een (gedeeltelijke) teruggave via een T-Biljet? mogelijk is.

 

Henk

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-01-16 08:50:51

Henk

Bel even met Heerlen, Belastingdienst buitenland en laat je een formulier opsturen waarop je kunt aanvragen om in NL gevrijwaard te worden van inhouding belasting en dergelijke.  Tel nr te vinden op de site www.belastingdienst.nl. Terugsturen en de Beldienst levert je en formulier dat je inlevert bij de SVB, die dan stopt met inhouden in Nederland. Zelfde geldt voor elk andere betaler in Nederland zoals een pensioenfonds, lijfrentebetaler en dergelijke.

Overigens, er staat redelijk wat handige informatie op die site voor als je in het buitenland woont en inkomen uit Nederland krijgt.

En als je al Loonheffing betaald hebt zul je het via een belastingaangifte C (je woont immers buiten Nederland) terug moeten krijgen. Kan even duren hoor.

Succes

Jaap

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-01-17 15:26:21

Vreemd verhaal. Als je AOW zult gaan ontvangen, komt er een hele papierwinkel uit Breda je kant op en na invulling is het de SVB dan duidelijk dat je in Frankrijk woont (en daar dus belastingplichtig bent, normaal gesproken). De uitbetalingen gebeuren dan netto, zonder formulieren van Heerlen. Er zijn wel inhoudingen gedaan, maar die gelden de bijdragen voor de Zorgverzekeringswet.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-01-18 09:18:03

Wellicht is er iets gaande wat we nog niet begrijpen.

Toen ik onlangs namens een bevriende Française, die inkomen uit NL ontvangt, me orienteerde op de Belastingdienstsite, vond ik daar dat het tegenwoordig inderdaad aan de inkomensbetalers is, om te bepalen of er ingehouden moet worden of niet.

Er werd echter van haar ingehouden. Gebeld met Heerlen en aldaar ontving ik de mededeling dat er formulieren voor zijn om dat te regelen en die heeft ze ook per omgaande gekregen. Op mijn opmerking, dat er online op hun site voor de inkomensbetalers/inhoudingsplichtigen iets anders stond, werd de meneer in Heerlen  licht verstoord. Het ging zoals hij zei, dus.........................

Zoals het vroeger was dus........

(Het was niet de SVB overigens: ze is nog geen 65)

We letten op...............(mijn vrouw en ik worden in 2011 AOW gerechtigd)

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#4 Geplaatst: 2010-01-27 11:48:01

Tja Wim , je had gelijk. Nog eens goed gekeken en ja, de inhoudingen betreffen inderdaad de verplichte bijdragen Zorgverzekeringswet. Niet goed gekeken. Oude dag :-)

Henk