Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hypotheek

Auteur Bericht

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2010-01-19 02:31:25

Hallo, wij hebben een klein huis in LDF. Onze vraag is, daar het huis indertijd contant betaald is en wij nu wat werken willen laten uitvoeren, of het mogelijk is om in LDF een hypotheek of lening te verkrijgen voor deze werken als men er niet woont.

groetjes

Etienne

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-01-19 15:05:40

Etienne,

Een deel van het antwoord staat denk ik al op deze site. Voor de financement pour la rénovation bieden alle banken hier in Frankrijk, en in het kielzog daarvan meevarende financiële instellingen, naast hypothecaire leningen ook verbouwingskredieten aan. Meestal wat korter lopende leningen, met als voordeel boven de hypothecaire lening dat je geen dossier, notaris, inschrijvingskosten etc. maakt. Wel laten sommige louter bemiddelende instellingen zich zeer royaal belonen, dus hier moet je oppassen. Het grote provisie- en administratieve kosten spel. Misschien verstandiger gewoon bij je eigen bank hier in Frankrijk langs te gaan voor een informatief gesprek. En zoals bekend, bankiers rijden op dit ogenblik met één voet op het gaspedaal, en de andere op de rem. Als niet ingezetene/belastingplichtige zul je dus van goeden huize moeten komen om een aantrekkelijke lening te kunnen bemachtigen.

Rob

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#2 Geplaatst: 2010-01-21 11:08:30

Ik hoop dat dit niet als reclame beschouwd wordt, maar ik wil gewoon even mijn positieve ervaring met MeilleurTaux delen. Toen wij anderhalf jaar geleden naar hier verhuisden en een stuk grond kochten, ben ik onmiddellijk hier gaan rondkijken voor een hypotheek. We hadden ons huis in België nog, waar ook nog een hyptheek op liep, maar eens ons huis in B verkocht zou die dus afbetaald zijn en zouden we de opbrengst kunnen gebruiken voor de bouw van ons huis hier in FR. Ik ben dus bij verschillende banken langs gegaan en BPS kwam met het meest interessante voorstel. Het zou allemaal geen problemen opleveren. Tot 2 weken voor de ondertekening van de acte definitive van de grond, ze ineens afkwamen dat een hypotheek voor hun toch niet mogelijk was, maar dat ze ons voorstelden met een overbruggingskrediet te werken (voor een hoger bedrag !?!?). Omdat we te weinig tijd hadden om nog een andere oplossing te zoeken zijn we hier dus mee akkoord moeten gaan. Nu is ondertussen ons huis verkocht en moesten we dus opnieuw op zoek naar een hypotheek om de constructie te financieren. Ik had al gehoord van Meilleurtaux en omdat ik zelf niet zo veel tijd had om alle banken af te schuimen, besloot ik om eens bij hun te rade te gaan. In het begin was ik nogal sceptisch. Waarom zouden zij mij een beter tarief kunnen aanbieden dan wanneer ik zelf rechtstreeks naar de bank zou gaan, want zij moeten toch ook geld verdienen. Maar dit is onterecht. Omdat zij veel dossiers hebben, gaan de banken hun een tarief aanbieden dat ze je als gewone particulier niet aanbieden. Omdat Meilleurtaux al het werk doet voor de bank om het dossier samen te stellen, betaal je je dossierskosten niet aan de bank, maar wel aan Meilleurtaux. Daar halen zij dus hun opbrengsten uit. In ons geval bedragen de dossierkosten 1% van het geleende bedrag. De banken geven vaak korting op hun dossierkosten, dus in dat opzicht betaal je meer, maar doordat zij voor jou een lening met een lagere intrest bekomen, spaar je over het geheel gezien heel wat uit. Voor onze hypotheek hebben wij een intrest van 4.05% bekomen op 25 jaar vast. Bovendien toen we dus het aanbod gingen bekijken met de bank bleef de persoon achteraf nog even in vergadering met de bank. Wij dachten om nog andere dossiers te bespreken. Maar nu blijkt dat hij voor ons nog een korting op de verzekering heeft onderhandeld, waardoor we per maand nog eens 14€ minder betalen. 14€*300 maanden = 4200€ bespaard. Dus die dossierkosten hebben we al dik terugverdiend.

Succes,

Ilse

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#3 Geplaatst: 2010-01-26 12:44:35

Hallo,

Wij hebben met meilleurtaux contact opgenomen, het enige wat wij krijgen is een voorstel verzekering voor het bedrag dat wij vragen, ik heb gevraagd wat er van het krediet is en ik krijg een brief dat het toegestaan is door hun maar dat het geen garantie is om te krijgen van de bank. Begrijp hun niet zo goed, heb dan gevraagd om welk voorstel ivm krediet en krijg geen antwoord meer. Kan moeilijk een verzekering aanvaarden als het krediet er niet is.

Nog even afwachten denk ik.

Alvast bedankt

Etienne