Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlandse aannemer in de Drome Provencale

Auteur Bericht

avatar#6590
drome
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2010-01-19 21:11:59

We zijn op zoek naar een betrouwbare nederlandse aannemer in de buurt van Buis les Baronnies (Drome Provencale). We willen graag ons vakantiehuisje uitbreiden met zo'n 20 m2 waarin een slaapkamer en badkamer moeten worden aangebracht.

Wie heeft (goede) ervaringen met een aannemer daar in de buurt??

johan kok

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#1 Geplaatst: 2010-01-20 12:33:08

Mag ik vragen waarom het een Nederlandse aannemen moet zijn? Als het om de taal gaat kan je ook een Franse aannemer in huren hoor. Met handen en voeten een woordenboek en wat humor kon je dan een heel eind.

Mss even googelen anders zowel op nl als .fr

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2010-01-20 14:44:37

Johan,

Met een geschikte aannemer kan ik je niet helpen, daarvoor zit ik te ver van jullie af. Wel kan ik je een paar van onze ervaringen geven.

2 Jaar geleden hebben wij besloten om het zware werk bij het verbouwen van onze Grange door een "aannemer" te laten uitvoeren aan de hand van een schetsontwerp van een bevriende architect. Wij zitten in de noordelijke Drôme niet ver van de rivier de Drôme.

Gebaseerd op gesprekjes met lokale buren en kennissen hebben wij 2 lokale Entreprises Gros Oeuvres elk met ca. 8 man personeel gevraagd een offerte te maken. Het zijn geen "aannemers" want ze doen geen waterleiding en riolering en geen elektriciteit en willen daarvoor ook geen verantwoordelijkheid dragen. Maar ze hebben daar wel lokale artisans voor waarvoor ze een voorkeur hebben om mee samen te werken.

We hadden met elk een goed en zeer leerzaam gesprek dat resulteerde in gedetailleerde offertes.

In ons geval was hun reputatie, ervaring met lokaal renovatiewerk en bereidheid tot veel overleg erg belangrijk en natuurlijk keken we ook goed naar de kosten die ze voor de verschillende werkzaamheden vroegen en naar de betalingsvoorwaarden. Met één van hen zijn we in zee gegaan, hij had een orderportefeuille van 9 maanden dus geduld was wel nodig.

Onze ervaringen zijn buitengewoon goed:

- gezien het schetsmatige ontwerp hadden we elke dag even overleg over details en te gebruiken materialen

- afspraken werden heel goed nagekomen. Daarnaast stemde hij af met de door ons gecontracteerde elektricien die hij kon laten opdraven op de momenten dat zijn werkzaamheden nodig waren.

- de mensen werkten keihard, géén korte pauzes, alleen de lunchpauze. Op ons aandringen wilden ze dan wel een kopje koffie, maar staand en dan meteen weer door. Aan het eind van de dag ging een Heineken er heel goed in.

- de lokale maçon en de elektricien en hun mensen komen we ook weer tegen in het dorp, we drinken samen een glaasje op het terras en bespreken de lokale- en  wereldproblemen.

We merken dat ze gericht zijn op een langdurige relatie en dat past ons goed, want ook bij een spoedklusje helpen ze ons nu snel uit de brand.

Mijn advies is dan ook om bij voorkeur een bedrijfje in je directe omgeving te zoeken.

Jan Joost

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2010-01-21 14:37:20

Ik onderschrijf de conclusies van Jan Joost geheel.

Er kunnen zich situaties voordoen, dat je toch liever met een Nederlands sprekende aannemer in zee gaat.

Op de website staat een lijst van dergelijke NL ondernemers in FR.

Wim