Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

internet, telefoon en televisie

Auteur Bericht

avatar#7688
pieter2
Berichten: 3
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2010-01-25 00:05:50

Goedenavond allen,

Wellicht kunnen jullie mij helpen:

Ik heb een huisje in de Allier met een bedrading van de telefoon maar geen aansluiting (afgesloten door vorige bewoner).

Ik wil graag internet, telefoon en tv via 1 provider.

Internet met de hoogst mogelijke snelheid en geen datalimiet.

We komen ca 6 keer per jaar in het huisjes. In totaal ca 10 weken per jaar.

Kunnen jullie me vertellen welke provider interessant is en hoe de procedure verloopt voor het verkrijgen van de aansluiting?

Bij voorbaat enorm bedankt!

Pieter2 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-01-26 11:51:43

Pieter,

  Als inleiding van harte aanbevolen wat er al op deze site geschreven staat over adsl en snel internet. Wat de techniek betreft denk ik dat je vooraf een belangrijke vraag zult moeten beantwoorden, nl. hoe ver je van de telefooncentrale (NRA) verwijderd bent. Zit je daar verder dan een kilometer of zes vandaan, dan is de signaalverzwakking te groot, en valt adsl af als mogelijkheid. Er zijn diverse websites waar je deze zg. eligibilité zelf kunt controleren ondermeer Ariase, Eligibilté, DSLvalley, Degrouptest.  Gewoon het telefoonnummer van één van je buren invoeren (zonder het terugbelverzoek aan te vinken!). En dan zie je wat er technisch mogelijk is, en welke providers bij jou in de buurt iets in de aanbieding hebben. Wat de ervaringen betreft: de zoekfunctie op dit forum levert heel wat op. Of bij je buren in Frankrijk informeren.

Rob

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#2 Geplaatst: 2010-01-26 22:41:20

Pieter,

Ik kan je alleen mijn ervaringen delen.

Eind 2008 hebben wij een huisje in de mayenne gekocht. Begin 2009 hadden we de EDF op onze naam gezet (schijnt een voorwaarde te zijn om zo ongeveer alles te kunnen afsluiten in .fr. Het gekke is dat je bij de EDF zo binnen loopt en zonder legitimatie vanalles kunt wijzigen. Heerlijk, dat mensen je nog vertrouwen en met een eerlijk hoofd veel voorelkaar kunt krijgen... maar dat is een andere discussie).

Vervolgens zijn wij de Orange winkel binnengelopen en hebben we een all-in abonnement afgesloten (naar later blijkt zit er ook TV bij, maar we willen pertinent geen tv in huis, die kunnen we in .nl wel zien, maargoed ook dat is een andere discussie).

Voor 34.95 per maand hebben wij redelijk snel internet, vergelijkbaar met de lite abonnementen in .nl, en telefoon. Het lukt ons om met deze snelheden uitzendinggemist te kijken.

Het nadeel van combideals is, en dat geldt denk ik voor alle providers, dat je alleen een verkort nummer kunt bellen als je storing hebt. Als je livebox er namelijk uit ligt doet ook je telefoon het niet meer. Dit kan je oplossen door je mobiel op het orange netwerk te zetten, kost wel een paar centen met een Nls mobiel, maar het lukt wel.

Ervaringen heb ik inmiddels ook met de servicedesk. Ze zijn HEEL geduldig met mensen die weinig Frans spreken en mijn probleem was snel opgelost!

Dus, als je niet te ver van de centrale zit (zoals hierboven beschreven) zal ik je orange niet afraden.

Succes!

Robert