Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hoofdinkomen en bijverdiensten

Auteur Bericht

avatar#6936
Viv
Berichten: 1
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2010-01-27 09:53:11

Weet iemand hoeveel je minimaal moet verdienen, en of er nog meer regels zijn waar je hoofdinkomen aan moet voldoen, om daarnaast de inkomsten van de gîte en camping déclaré als bijverdiensten op te geven? Bijv minimaal 50% van de totale inkomsten? Ik heb al op de belastingsite gekeken maar kan er niets over vinden.

Ik kan waarschijnlijk voor 8 maanden per jaar in de buurt werken voor €1400 net per maand. Ik heb dan geen contract voor onbepaalde tijd en niet een heel jaar lang werk bovendien ligt het salaris een stuk lager dan in Nederland.

Alvast bedankt

Vivian

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-01-27 14:35:10

Vivian,

  Het begin van een antwoord zou denk ik een vraag moeten zijn: ben je nu nog belastingplichtig in Nederland of inmiddels al in Frankrijk? Wat de belastingregels voor de verhuur van gîtes betreft heeft de Franse minister van Economische Zaken dat in 2006 als antwoord op een vraag uit de Assemblée nationale al een keer kort en bondig samengevat. Het gaat om de vraag wanneer een eigenaar van een gîte belastingplichtig is voor de taxe professionnelle. Zolang die nog bestaat tenminste, zou in 2010 worden opgeheven. Verder speelt er de definitie van wie er nu een professionele verhuurder is. Wanneer je er minder dan E 23.000 mee verdient, en je hoofdinkomen hoger is dan de inkomsten uit verhuur, kun je als non-professionnel worden beschouwd. Aldus deze site. Inkomsten uit arbeid: net zoals in Nederland geldt er ook in Frankrijk een wettelijk minimumloon, het SMIC. Met ingang van 1 januari 2010 is dat E 8,86 bruto per uur, en E 1343,77 per maand. Dit op basis van een 35-urige werkweek. Bron: een doorgaans goed ingelicht ministerie in Parijs. Zoek verder eens met de zoekfunctie op deze site, of lees de verdere informatie in het boek: La Maison.

Rob

avatar#6936
Viv
Berichten: 1
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2010-01-28 11:13:28

Hoi Rob,

bedankt voor de informatie. Ik woon inmiddels al in Frankrijk in de Limousin streek en heb gisteren de baan geaccepteerd.

Informatie over de SMIC had ik al gevonden op internet.

Groeten

Vivian