Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Jassen in het theater

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-02-01 21:58:49

Zo maar een vraag aan jullie allen.

Of meer het wellicht delen van een volgens mij toch wel erg 'franse' gewoonte. Het meenemen van de jas naar de zitplaats in het theater. Of is mijn hier in de Limousin gewoon anders dan in de rest van Frankrijk?

Het blijft ons verbazen. Er is een goede en GRATIS garderobe.

Ik ben benieuwd.

Jaap

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#1 Geplaatst: 2010-02-02 10:20:18

Salut Jaap,

Ik kan niet spreken over de rest van F, maar hier in de zéro-trois, = Allier donc la France profonde, komt dat ook voor. In het begin zijn wij ook in de jas blijven steken. Voor een concert van één à anderhalf uur, in een dunne fleece, is dat nog te doen, maar ruim drie uur naar Molière luisteren, ingepakt in een jas in krappe stoeltjes is niet confortabel.

Ook in de wat eenvoudigere restaurants hangen wij onze overkleding tegenwoordig over de stoel. Wordt men in NL bij de meest eenvoudige chinees automatisch uit de jas getild, hier is dat niet vanzelfsprekend.

Nog over het theater: ronduit irritant vind ik de gewoonte om te gaan klappen als een toneelspeler (met een min of meer belangrijke rol) opkomt. Ik heb geleerd (op een collège waar ik samen met anderen amateurs tekst en uitleg gaf over toneel) dat dat zo hoort..... Rare jongens die Fransen.

Ben

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2010-02-02 12:05:29

Hallo Jaap

Wij kunnen het beamen "het meenemen van de jas" in het theater, wij vonden het de eerste keer (waren met franse vrienden) ook niet prettig, zeker niet op die erg krappe stoeltjes, maar die zijn ook gemaakt voor de slanke fransen natuurlijk. Wat ons ook erg verbaasd heeft is dat iedereen tijdens de pauze blijft zitten, terwijl men in Nederland tijdens de onderbreking van het programma, meteen naar de bar snelt voor een consumptie, ook voor de voorstelling geen lekker bakkie...

Wij zullen er aan moeten wennen, want tenslotte hebben we zelf de keus gemaakt om hier te komen wonen... dus niet zeuren!!

Ton en Franca