Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

titularisation - fonction publique

Auteur Bericht

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2010-02-04 19:39:09

Ik heb de kans om in een ziekehuis aan de slag te gaan als radiodiagnostisch laborant met een CDI contract met kans op titularisation na 1 jaar.

Is het wel mogelijk om als niet fransman met een "autorisation d'exercice" titulaire te worden met alle voordelen vandien?

Groeten,

Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-02-04 21:26:55

Beste naamgenoot,

Normaal begin je in de "Fonction Publique" als "stagiare". Heb je dan een jaar netjes gewerkt, dan kan je "getitulariseerd" worden. Dan word je een echte ambtenaar.

Als EU-onderdaan moet dat kunnen. Een "autorisation d'exercise" staat niet helemaal gelijk aan een Frans diploma maar je mag wel hetzelfde werk doen.

Aangezien er een tekort aan radiodiagnostisch laboranten is, zit je in principe wel goed.

Toch raad ik je aan:

- te informeren naar je status na een jaar (ben je dan wel écht "fonctionnaire"?)

- of je salaris hetzelfde zal zijn als dat van een gediplomeerde Fransman (risico dat je minder krijgt want niet 100% gediplomeerd in Franse ogen).

Doe dit bij de afdeling PZ maar schroom niet om een "délégué syndical" eventueel ook om advies te vragen.

Wellicht heeft Ingrid nog een tip.

Succes!

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2010-02-04 22:16:19

Vaak is het zo dat je beter wordt betaald met CDI. Mocht je inderdaad getitulariseerd worden dan schalen ze meestal krapper in. Bij mij was het wel zo dat de jaren buiten Frankrijk ook meegeteld werden. Maar ik heb statuut praticien hospitalier, dat is net even anders dan manipulateur fonction hospitaliere. Ik weet dat in paramedische beroepen niet altijd de niet-Franse jaren geteld worden. En ja, onderhandelen is niet echt mogelijk geloof ik. Ik weet niet in welke regio je gaat werken. Wel weet ik dat in onze regio, hier in les Landes, het erg lang duurt alvorens verpleegkundigen getitulariseerd worden. Je wordt lang aan het lijntje gehouden. In de Région Parisienne gaat het aanmerkelijk sneller. Het heeft alles te maken met vraag en aanbod denk ik. Ik zou het goed uitvragen bij DRH en bij het syndicat. Mooier is nog als je buitenlanders kent die eenzelfde weg hebben afgelegd. En niet vergeten dat je een goede opleiding hebt genoten in Nederland en dat is niet altijd te vergelijken met andere Europese landen. Met name uit het voormalig oostblok komen veel gezondheidswerkers van wie het diploma misschien gelijkgesteld is door 'Europa' maar in de praktijk blijken deze werkers niet altijd te voldoen en hebben een stage van 1 of 2 jaar nodig.

Ingrid

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#3 Geplaatst: 2010-02-04 22:37:38

OK, dus mij goed voorbereiden op het gesprek met de DRH.

Ik werk nu in Cavaillon met een CDD contract en ik weet dat het personeel hier flink aan het lijntje wordt gehouden dmv CDD contracten die steeds verlengt worden na 3 maanden. Ik ken zelfs iemand die zo al 5 jaar werkt!

Waar ik waarschijnlijk ga werken is in het ziekenhuis van Salon de Provence en tijdens mijn sollicitatiegesprek was er wel sprake van dat ze mijn (15)  jaren zouden meerekenen in NL. Dus ik ben benieuwd.

Maar als ik het goed begrijp er is dus nog een verschil tussen een CDI en een contract als stagaire met uitzicht op titularisation. Een en ander kan dus financieel wel een verschil maken.

Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2010-02-04 23:24:07

Ik kan de observatie van Ingrid onderschrijven. Sinds enige tijd heb ik ook bemoeïenis met de Fonction Publique Hospitalière.

Iedereen die begint in het ambtenarenwereldje is "stagiaire". Zie het maar als een proeftijd. Daar wordt soms mee gerekt met CDD's. Het is niet ongebruikelijk dat buitenlandse ervaring ineens niet of gedeeltelijk meetelt. Daar moet je niet intuinen; de Nederlandse opleiding is minstens zo goed, zo niet beter. Bovendien neem ik aan dat je ook nog, i.t.t veel Fransen, meer talen spreekt. dat is een pluspunt.

Laat je goed informeren!

Steven