Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

soms is geluk te koop

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2010-02-07 13:12:19

Eind januari vorig jaar woedde in het Zuid westen de orkaan Klaus. Schade aan het huis, veel, heel veel schade aan bomen en weken in de weer om de zaak weer een beetje op orde te brengen. Afgelopen najaar de grootste bomen door vakmensen laten opruimen; met twee grijpers konden zelfs de zwaarste bomen geen kant op en werden in schijven (van 1 meter) gezaagd.

Sinds vorig jaar keek ik op tegen een berg hout, die weliswaar gezaagd was, maar nog niet gekloofd. Naturlijk zijn er in de omgeving kloofmachines te leen, altijd in combinatie met een tractor.

Ik kan sinds twee weken mijn geluk niet op met mijn in de soldes aangeschafte electrisch hydraulische kloofmachine. Volgens de kenners veel te klein (7 ton kan hij drukken), maat voor mij ideaal: zelfs schijven van bijna 1 meter doorsnede worden moeiteloos in stukken gedrukt en dat alles terwijl het apparaat geen herrie maakt. En dat maakt nogal verschil met een tractor, die zowel herrie maakt als altijd uitlaatgassen veroorzaakt. Nee, nu kan ik 2 uur kloven; stapelen en genieten van het mooie weer. Hier schijnt de zon, de temperatuur ruim boven de 10, dus kloven in een tshirt.

Soms is "geluk"gewoon te koop !