Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verliesstroomschakelaars

Auteur Bericht

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#0 Geplaatst: 2010-02-07 15:00:12

Hallo

Ik weet dat je afhankelijk van de bewoonbare oppervlakte 1, 2 of maximaal 3 diff's nodig hebt.

Veronderstel van ik er drie nodig heb, hoe weet ik dan welke groepen ik samen dien te nemen?

Ik heb gelezen dat de four een de wasmachine op één en dezelfde diff komen. Dan heb ik nog 2 diffs over. Ik lees ook dat de diepvriezer/frigo op een aparte diff komen (speciaal type).

In de keuken heb ik een klein boilerke staan voor de vaat, een vaatwasser, een wasmachine, een stopcontact speciaal toegekend aan de frigo (de diepvries staat in de koeiestal). Op zolder staat er ook een boiler voor de douche. De elektrische toestellen lopen allemaal met een aparte elek draad naar de zekeringkast.

Wat zet je op welke diff om reglementair te zijn. (in Belgie heb je maar 1 diff nodig als het een 30 mA is). Komt er in Frankrijk een hoofddiff aan te pas of mag je die van edf hiervoor gebruiken?

mvg

Paul

avatar#6375
hans63
Berichten: 11
Reacties: 93

#1 Geplaatst: 2010-02-07 15:21:20

Paul,

het staat zeer uitgebreid onder Wonen, en dan klussen en dan Electra; veel succes, hans 63

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2010-02-07 16:58:55

Paul,

En wanneer je nog zou willen weten hoe de diverse groepen in de groepenkast verdeeld zouden kunnen worden over de diverse aardlekschakelaars, kijk dan bij de Schémas de principe in de al vaker genoemde documentatie van Hager (pg's 54 t/m 61), Schneider (pg's 28 t/m 33) en Volta. Of hier voor één van de vele voorbeelden voor de inrichting van een tri-phasé groepenkast. En dit is een instructievideo voor de vernieuwing van een tableau électrique.

Rob

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#3 Geplaatst: 2010-02-08 16:21:26

Hallo

Het is dus niet zo dat de machine a laver en de cuisson beiden op een aparte (dus enkel voor hen alleen bedoelde) diff moeten staan?

mvg

Paul

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2010-02-08 17:28:49

Mzungu,

Ik weet niet zeker wat in het Swahili het woord voor "nee" is, maar dat is wel mijn antwoord ( la ?). Kijk maar op het eerste schema van Hager op pagina 54, daar staan achter de interrupteur différentiel naast de lave linge en de cuisson ook twee andere groepen ingetekend: prises en éclairage. Voor een meilleur confort, voor de klant en de inkomsten van de fabrikant, wordt wel eens aanbevolen om de wasmachine over een aparte disjoncteur différentiel aan te sluiten. Gaat er daar wat mis, dan blijft de rest van de groepen nog netjes onder stroom staan. Dat is het schema op pagina 55. Voor een wasmachine vind ik dat niet strikt noodzakelijk, voor een diepvrieskist of een groep waar in een bedrijf een pc of server aan komt te hangen kan ik me er wat meer bij voorstellen. Het is wel zo dat sommige apparaten achter een aardlekschakelaar van het type A moeten worden aangesloten, en daarom worden die apparaten vaak samen achter één "A-interdiff" aangesloten. Ik denk dat hier in niet altijd heldere internetdiscussies wat zaken rondzingen, klok en klepel verhalen. Je bent dus vrij zelf te bepalen achter welke interrupteur différentiel (ook wel: DDR) je wat aansluit. Vermits je die A-varianten maar op de juiste plek plaatst. Maar daar hadden we het al eerder over gehad.

Rob