Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waar wil ik heen? belgie, belgihuhuhhhh

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-02-13 12:52:44

Verhofstad: 'Er is iets rots in de Franse republiek'

Ik weet niet of je kunt spreken van een geflopt debat over de nationale identiteit zoals deze wijze meneer dat zo zegt, maar een ding weet ik wel;

Hoe kan iemand, die een land als beligie nooit een eigen trots heeft kunnen geven, zoiets zeggen?

Een regering die om de paar maanden flopt, een koningshuis wat flopt, en een economie wat flopt, en dat allemaal omdat de fransen en vlaamen maar tegen elkaar floppen.  

Cees. 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-02-13 15:01:25

Los van de flop, noem je België "een land". Hier begint reeds de misvatting. België is 'n kunstmatige constructie en heeft niets met "nationaliteiten" noch "identiteiten" te maken.

Het is 'n blend, waar niets mis mee hoeft te zijn overigens.

Er is 'n oplossing : splits de boel weer terug in drieën en laat Bruksels de hoofdstad van Gallië worden, Antwerpen van het noorden en de Hoge Venen, tja, die Hoge Venen gunnen we aan Berlijn.

Met één voordeel : Europa zal ras 'n Verenigde Naties worden, Sarko mag solliciteren naar de hoofdrol in Bush III, the Opera.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-02-13 17:33:26

Voor het goede begrip: niet meneer Verhofstadt sprak van een 'geflopt debat', de omschrijving komt van de opsteller van het bericht op deze homepage. Hij meent mét vrijwel iedere Fransman, dat het nationale 'debat' over de identiteit van Frankrijk volledig de mist is ingegaan. Het gebabbel beperkte zich vooral tot immigratiekwesties, de boerka; echt ter zake doende onderwerpen dienden zich niet aan. Was ook niet zo de bedoeling van minister Besson, de trouwe vazal van Sarkozy, de geestelijk vader van het debat. Er komt nu een commissie van intello's die met voorstellen moet komen om de zaak nog een keer over te doen, maar dan goed voorbereid en gestuurd. Typerend voor het geneuzel was dat bij de afronding nauwelijks een conclusie kon worden geformuleerd: op scholen dient de tricolore te worden uitgestoken en de scholieren moeten de Marseillaise kennen.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-02-14 14:51:47

Bij mijn weten wappert de "tricolore" al op alle scholen (in elk geval de publieke bassischolen).

Ik vind er overigens niks mis mee het volkslied te kennen.

Voetballers & andere sporters waarvan het IQ omgekeerd evenredig is met het aantal decibellen van hun publiek vind ik voor aap staan als ze niet even voor de wedstrijd het volkslied mee kunnen zingen.

Voor de rest is het debat over de "identité nationale" grote flauwekul, bedoeld om de wind uit de zeilen van Le Pen te halen; contraproductief, Georges Frêche haalt er electoraal voordeel uit en links & rechts staan te beven voor de Régionales.

En ondertussen fietst het NL-kabinet bijna stiekem de Nederlandsche Taal in de Grondwet.... of dat wat helpt...... beter de taal met rust laten en de scheiding van Kerk en Staat erin fietsen!

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-02-14 19:47:15

Nou, ik ben van plan om deze keer op een hollandse manier de 14de juli te vieren en wel met vlag (zonder wimpel).

Het is algemeen bekend dat vlaggen niet echt een franse bezigheid is en dat is toch ergens jammer, want er schuilt meer in een vlag dan je denkt.

Verder vind ik een debat over de nationale identiteit helemaal niet zo verkeerd, ook al lijkt het een flop te zijn, het zet d emensen (hopelijk) wel aan het denken.

Frankrijk en zijn inwoners zijn voornamelijk gestoeld op de traditie, "het zal me een worst wezen" en dat betekend dus ook dat nu, nu je juist de spirit nodig hebt onder de mensen, zowel in sociale als economische zin, het de mensen mankeerd aan trots, eigenwaarde, en gevoel er voor te gaan.

Het debat over de nationale identiteit kan een goede manier zijn om hun of hullie (wat was dat mens agressief zeg tegen plasterk) er op te laten zien welk een belachelijk regeringstelsel er (kunstmatig) overeind gehouden wordt onder het mom van religie en politiek zijn wel degelijk gescheiden (pays bas)

Misschien zou het juist ook daar in de lage landen een bescheiden eer zijn eens te kijken naar "ons zelf", wat dus het debat over de nationale identiteit teweeg zou moeten brengen, in plaats van naar hun of hullie.

Ik hijs met eer de drapeau in de het want en weet daarbij dat ik trots ben op wie ik ben en waar ik woon.

Dat ik soms minder trots ben op de vertegenwoordigers van mijn thuisland is een zaak die ik goddank kan betwisten omdat ik een burger ben met een nationale identiteit, en niet een van de schreeuwers aan de zijlijn, die plus belle la vie verkiezen boven de rit naar het stembureau.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2010-02-14 20:04:41

Maar Cees, hijs je nou de NL of de F vlag? (fysiek gewoon dezelfde vlag als zuinige hollander, slechts kwestie van kwartslag draaien).