Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Partnertoeslag AOW

Auteur Bericht

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#0 Geplaatst: 2010-02-16 21:31:10

Goed nieuws voor de iets wat oudere man met jonge partner. DEN HAAG - De geplande bezuiniging op de AOW-partnertoeslag voor gepensioneerden met een niet-werkende partner jonger dan 55 jaar gaat niet door.

Daar staat tegenover dat een algemene, al geplande korting op de AOW-partnertoeslag voor inkomens vanaf 20.000 euro per jaar wordt verhoogd van 6 naar 8 procent.

Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) dinsdag bekendgemaakt. In de Tweede Kamer en bij ouderenorganisaties was de afgelopen tijd onrust over het schrappen van de toeslag voor gepensioneerden met een partner onder de 55 jaar. Deze groep zou door de maatregel vanaf 2011 ongeveer 600 euro per maand erop achteruit kunnen gaan.

CDA, ChristenUnie en de SP zijn verheugd over het besluit van Klijnsma. Volgens hen wordt voorkomen dat een groep AOW'ers wegzakt naar een inkomen op uitkeringsniveau, terwijl ze zich daar niet op kunnen voorbereiden. Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie stelt dat het ook goed is dat bij het verhogen van de algemene korting juist de lagere inkomens worden ontzien.

Op verzoek van de Kamer heeft Klijnsma de afgelopen tijd gekeken of zij ‘de scherpe kanten’ kon afhalen van het besluit om de AOW-toeslag bij partners jonger dan 55 jaar te schrappen. Zo hadden de regeringspartijen gevraagd de gepensioneerden te ontzien, als hun jongere partner wegens ziekte niet kan werken.

De staatssecretaris is tot de conclusie gekomen dat er dan te weinig van de beoogde besparingen over zou blijven. Volgens de laatste berekeningen, in december, had de maatregel 11 miljoen euro in 2011 moeten opleveren, oplopend tot 85 miljoen in 2014. Het verhogen van de korting op de partnertoeslag voor AOW'ers met inkomens boven de 20.000 euro moet goed zijn voor ruim de helft van die bezuinigingsdoelstelling. De rest van de besparing hoopt Klijnsma dit voorjaar te vinden.

Eerder is al besloten om vanaf 2015 de AOW-toeslag voor alle gepensioneerden met een jongere niet-werkende partner helemaal af te schaffen. Maar om tegenvallers op de begroting weg te werken was besloten de toeslag voor AOW'ers met een partner jonger dan 55 jaar al vanaf 2011 af te schaffen. De redenering was dat 55-minners best een baan kunnen zoeken.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2010-02-17 21:42:02

OP HET GEVAAR AF treignac,

Wat is nu precies dat zogenaamde 'goeie nieuws' ???

Je laat je met een een al of niet jongere partner van Nederlandse bodem grandioos met een kluitje het riet insturen. Mss. was het je bedoeling wél wat ik ook in het FD van vandaag of gisteren gelezen had 'sec' hier te plaatsen.

Maar dit alles laat onverlet dat hier een grandiose wisseltruuk wordt toegepast!HOE?

Omdat de SVB, cq. ... CVZ, WVS én ministerie van SZ van een Nederlandse situ uitgaan voor Buitennederlanders, ...ook al was je al heel lang geëmigreerd uit dat K-land. Voordeurdelers noemt men dat eufemistisch. Zijn dat dan ook bed- of liefdesgenoten of gewoon iemand (vrouw) die je een kamer laat delen in je grote huis?

Laten we nu eens een paar opties nader uitspitten;

- Je woont/leeft met je jongere lief in LDF en bent beide van NL nationaliteit.

- Je partner is van Franse of andere nationalteit.

- Je leeft alleen en 'verhuurt' een kamer en leeft verder apart/together of je leeft werkelijk alleen.

- Je bent Fransman, maar je hebt een aantal jaren in NL gewerkt en leeft met een Nederlandse partner in LDF.

Wat meent de 'politie' in casu SVB nu te doen?

Je vraagt AOW aan voor je jezelf als je 65 wordt. Je moet hoe dan ook TOESTAAN, dat het Buitenlandteam van SVB als een soort van Gestapo je bezit doorzoekt op zoek naar kleren, tandeborstels en overige 'bewijzen' dat je samenleeft met iemand...meestal van vrouwelijk geslacht.

Als je niet thuis bent, dan doen ze een briefje in je postbus, of vragen ínlichtingen bij je in de buurt of de Mairie.

Dan heb je nog een rehabitatie kans én moet jij bewijzen dat je niet samenleeft, ergo omkering van bewijslast !!!

In het 1e geval weten ze via Burger Service Nummer (BSN) al alles van jou en je partner en bent al helemaal overgeleverd aan hun gelegitimeerde diefstal/ luimen en grillen.

In alle 3 andere gevallen heb je theoretisch nog een Rechtskans ... moet je wél binnen 6 wk. bezwaar aantekenen, een Nederlandse advocaat inschakelen en dus maar afwachten (tegen veel geinvesteerd geld) of jij van dat Rechtscollege in't gelijk wordt gesteld! Anders riskeer je NO (Niet Ontvankelijkheid) op welke gronden dan ook.

Voilà het zwarte scenario waar je als emigrant of rechthebbende hopelijk nooit voor komt te staan zowel dan : Helpe jou God de Almachtige !

Dus ...

Als ik dit soort figuren in LDF aan m'n deur krijg, strompelen ze behoorlijk kreupel naar hun leasebak terug. Of ik laat mijn buurman z'n jachthonden los ...

Bruin. ;-)

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#2 Geplaatst: 2010-02-17 22:57:18

Ik wil alleen maar zeggen dat het voor ouderen die 65 jaar worden en een jongere partner hebben een groot verschil maakt of je  1200 euro per maand AOW krijgt of 600 euro. Ik hoef niet te bewijzen dat ik samenleef of niet samenleef.

Voor velen is dat verschil misschien wel de vraag, moet ik weer gaan werken of moet mijn partner weer gaan werken.

Dus de maatregel die teniet gedaan is, is in ieder geval voor mij goed nieuws.

Je komt trouwens met al je berichten en commentaar op de Nederlandse overheid behoorlijk gefrustreerd over !!

Ik neem aan dat je wel profiteert van je AOW als het eenmaal zover is ??