Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Isolatie

Auteur Bericht

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2010-02-18 14:00:06

Hallo,

Wij willen in ons huis gyproc binnenwanden zetten met isolatie tussen. Wat zou de beste isolatie zijn tegen muizen en andere knaagdieren.

Bedankt

Etienne

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-02-18 14:29:32

Etienne,

  Om een indruk te krijgen van de culinaire voorkeuren van muizen en andere knaagdieren is deze forumdiscussie misschien nog verhelderend.

Rob

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#2 Geplaatst: 2010-02-18 14:45:35

Wij zijn momenteel zelf aan het bouwen. Toen we een offerte lieten maken voor de bouwmaterialen, stelde men voor om polystyreen platen te gebruiken. Maar in de zomer hadden we zo enkele platen onder het opblaaszwembad gelegd en de mieren (of termieten?) hadden deze platen volledig uitgehold met een gangensysteem en dit op enkele maanden tijd. Daarom zijn we dus op zoek gegaan naar een isolatiemateriaal dat bestand was tegen mieren/termieten en muizen en andere knaagdieren. Na veel zoekwerk op het internet kwamen we kurk (liège) tegen als isolatiemateriaal (geëxandeerde kurk isolatieplaten). Zeer goede thermische en akoestische isolatie en bestand tegen termieten en rongeurs + nog vele andere voordelen. Wij hebben er dus voor gekozen om nu met deze platen te werken. Het verbaast ons nu dat dit materiaal niet beter gekend is vanwege zijn goede eigenschappen.

Misschien kan je dit ook overwegen.

Als je een adres nodig hebt dan geef maar een seintje. De prijs lag voor ons rond de 12€ per m².

Groeten,

Ilse

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2010-02-19 22:46:59

Het is het oude dilemma:

de ongediertebestendige materialen zoals kurk (liège), hennep (chanvre) en schapenwol (laine de mouton) zijn duurder dan glas- of mineralwol of geëxtrudeerd schuim, die goed tegen knagers beschermd moeten zijn.

Ook hier geldt weer: goedkoop kan duurkoop zijn als men de laatstgenoemde isomaterialen zonder bescherming aanbrengt, want dan kan de levensduur ervan schrikbarend kort zijn!

Christian von Klösterlein