Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Orange "Découverte internet sans engagement", bestaat dat wel echt?

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2010-02-19 11:28:22

Is het al iemand gelukt om zijn bestaande abonnement bij Orange online om te zetten naar dit (voor velen) beter geprijsde aanbod?

Voor mij als bestaande klant met 3 jaar abonnement op "1megamax" voor 24,90 euro per maand en onmiddellijk opzegbaar blijkt dit vooralsnog onmogelijk.

Kies ik bij "ma formule"voor "changer d'offre" dan verschijnen alleen de duurdere abonnementvormen. "decouverte sans engagement" bestaat niet en  kan ik dus niet kiezen. Ik gebruik geen TV of andere mogelijk belemmerende extra dienst en betaal dus 5 euro per maand meer voor minder snelheid dan het huidige aanbod.

Kies ik rechtstreeks de aanbieding, dan verschijnt (al dagen) de tekst:

"Le service permettant la modification de votre offre sur orange.fr est momentanément indisponible. Nous vous invitons à renouveler votre visite ultérieurement ou à souscrire par téléphone "

Ik krijg het gevoel dat Orange het zijn klanten zo moeilijk mogelijk wil maken om een goedkopere abonnementsvorm te kiezen. Natuurlijk kan ik telefonisch contact kiezen, maar zelfs in het Nederlands ga ik telefonisch geen contractuele verplichtingen aan, laat staan in een vreemde taal.

Voor mij is alleen schiftelijk (of  internet)  een optie zodat ik alle haken en ogen eerst op het gemak zelf kan lezen en uitprinten zonder dat een ongeduldige verkoper aan de telefoon probeert om toch zoveel mogelijk producten te stapelen die ik niet wil. (slechte ervaringen uit het verleden leiden tot voorzichtigheid in de toekomst)

Ik zou zelfs graag een nog goedkopere aanbieding zien met uitsluitend toegang tot internet. Ik heb geen behoefte aan adsl-tv, voip, homepage, email, dns, antivirus, spamfilter of minitel.


Uiteraard hoop ik ook op een reactie van Thomas, de voorwaarde voor het te gebruiken modem klopt inmiddels wel.:-)

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2010-02-19 12:40:05

Je haalt me de woorden uit de mond Jan, zelf had ik ook al een paar keer gekeken maar liep tegen hetzelfde fenomeen aan. Dacht iets over het hoofd te zien.... nee dus.

Half afgewerkt lijkt het, die site, schept weinig vertrouwen zo.

Enfin, over een half jaartje is er wel weer wat nieuws ;-)

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2010-02-20 09:29:12

ik heb vorige week nav de berichten hier en na adviezen van o.a. Thover op de site van orange rondgekeken en werd binnen 1 dag gebeld door de service clientèle om mij over te halen abonnee te worden. Binnen no-time het contract per mail en daarna (op zaterdag tot 5 keer toe) teruggebeld met het verzoek om vooral toch te tekenen. Raar vind ik oa in het nieuwe contract dat je de eerste maand de giga-mail, waar ik geen behoefte aan heb, en de virusscan moet afnemen; is daarna uit te zetten en bij vergeten verandert het tarief daarna snel van 1 naar 5 euro per maand. En gisteren ging opnieuw de telefoon met de verkoper van Orange...

Het nieuwe abonnement is ca 8 euro duurder dan het huidige en ik heb mijn twijfels of de hogere snelheid echt gehaald wordt; geen enkele andere aanbieder biedt deze snelheid hier (op een paar kilometer van de centrale).

Conclusie: ik wacht ook nog even en wacht reacties in de omgeving af, met name op de voorgespiegelde snelheid. 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2010-02-20 11:17:16

Frappant. Ik heb ook eerst alleen even gekeken op de site van Orange zonder ook maar enige keer daadwerkelijk te klikken op een aanbieding, laat staan op het icoon met verzoek tot terugbellen.

En ook ik ben de volgende dag gebeld door Orange, maar ze kwamen niet voorbij de 'poortwachter'.

Het heeft er alle schijn van dat Orange het bezoek van deze pagina's monitort en de bezoekers telefonisch lastig valt.

De snelheid is uiteraard domweg het abonnementsmaximum, als de infrastructuur die snelheid niet aankan zal de hoogst haalbare snelheid beschikbaar zijn.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#4 Geplaatst: 2010-02-20 13:20:23

Leg net de telefoon neer na weer en nu, naar ik aanneem voor de laatste keer, te zijn gebeld door Orange. Blijkbaar is de provisie voor de verkoper erg hoog.

Ten aanzien van de snelheid; Orange zegt dat zij speciale boosters hebben, waardoor alleen zij meer snelheid kunnen bieden dan alle anderen (20 ipv 8).

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2010-02-20 14:23:43

Ben benieuwd wat die door Orange gebruikte booster technologie precies inhoudt. Of het softwarematig is, of dat er aan de hardware kant gesleuteld is. Er is al een overvloed aan software voor de pc  beschikbaar met namen als adsl accelerator, booster, speed patch en ga zo maar door. Die veel beloven, en soms gedeelteljk waarmaken. Vaak variaties op het optimaliseren van de zg. packet size en RWIN / MTU instellingen, met wortels in het analoge modemtijdperk. Maar ik ben bang dat uiteindelijk zelfs Orange niet om natuurkundige wetmatigheden heen zal kunnen, nl. dat de signaalverzwakking groter wordt naarmate je verder van een centrale zit (of tussenversterker). Er zijn betere grafieken beschikbaar, maar deze twee tabelletjes illustreren heel globaal wat er met je downloadsnelheid gebeurt. Dit is natuurlijk geen representatieve steekproef in Frankrijk, ik weet het, maar het gaat me even om het idee. Dit is ook verhelderend: boven de 3,5 km is het verschil in download snelheid tussen ADSL en ADSL 2+ niet erg groot meer. Ook hier te zien, plus nog wat snelheids tips.

En voor de rest: in november van het vorige jaar verscheen er in le Figaro een artikel met als titel: Internet: rude bataille vers les nouveaux abonnés. In de " guerre féroce que se livrent les fournisseurs d'accès Internet " kan niemand het zich klaarblijkelijk meer permitteren om welk marktaandeel dan ook maar te laten liggen. En wordt het personeel daarop afgerekend, en werkt dus met de hete adem in de nek van een stevige prestatiecultuur. En dat merkt de (potentiële) klant dan ook.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2010-02-20 15:37:30

't regent, dus ik heb maar eens wat zitten lezen op Franse fora over Orange.

Ook daar verbazing over het feit dat "Découverte internet sans engagement" voor 19,90 Euro niet via internet besteld kan worden door bestaande abonnees. De 1 neemt aan "nog" niet beschikbaar en wacht geduldig af, een ander meent dat dit bedoelt is als werkverschaffing voor de telefonistes. Daarnaast is er verbazing over de gepromote naam, want kennelijk gebruikt men de term "découverte 2010 8mega"

Ook ten aanzien van de telefonische response zijn uiteenlopende reacties te lezen.

De 1 meldt "geen enkel probleem, binnen 2 dagen geregeld", terwijl anderen na 2 weken, 3 keer bellen en een bezoek aan een Orange shop nog helemaal niks zien gebeuren.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#7 Geplaatst: 2010-02-21 13:37:24

Hallo,

Ik heb het even nagevraagd en het zit als volgt: bij het oude abonnement Découverte (1 MMax of 8 MMax) was het mogelijk -als gratis optie- TV via ADSL of satelliet (afhankelijk van de telefooncentrale en de lengte van de telefoonlijn) te nemen.

Op het moment dat je over wilt stappen op het nieuwe abonnement Découverte (8 MMax voor € 19,90) is het helaas voor het Espace client niet mogelijk om te zien of je wel of geen TV hebt in je huidige abonnement (TV via satelliet staat namelijk standaard als optie geactiveerd en alleen in één bepaalde applicatie is te zien of je daar wel of geen gebruik van maakt ... manque de bol, die applicatie is niet verbonden met het Espace client). Aangezien bepaalde actes de gestion als te moeilijk worden beschouwd via Internet (bijvoorbeeld het overstappen van een abonnement met naar een abonnement zonder TV aangezien je dan de décodeur in moet leveren enzo), zijn deze alleen telefonisch of in de winkel mogelijk (aangeraden wordt het telefonisch te doen aangezien bepaalde zaken ook in de winkel niet mogelijk zijn).

Zo is er overigens nog een aantal andere overstapgevallen die niet via Internet mogelijk zijn.

Conclusie: overstappen naar de nieuwe Découverte (die inderdaad Découverte 2010 8 méga wordt genoemd [de potentiële klant ziet gewoon Découverte; alleen in je Espace client en in de Suivi de commande is de nieuwe naam te zien als je dit abonnement gekozen hebt) om hem te kunnen onderscheiden van de oude Découverte - ik ben benieuwd wie zich daar precies over verbaast trouwens) vanaf de oude Découverte kan alleen via een telefoontje naar het gratis nummer 1014.

Dan nog een reactie op een aantal puntjes hierboven:

> Voor mij is alleen schiftelijk (of  internet)  een optie zodat ik alle haken en ogen eerst op het gemak zelf kan lezen en uitprinten zonder dat een ongeduldige verkoper aan de telefoon probeert om toch zoveel mogelijk producten te stapelen die ik niet wil

=> neem alle tijd om op de website het een en ander na te lezen en het abonnement te kiezen wat je wilt; aan de telefoon vraag je dan om dat abonnement en sla je alle eventueel voorgestelde opties af; het nieuwe abonnement Découverte staat hier beschreven: http://abonnez-vous.orange.fr/residentiel/hd/hdtv.aspx?idnode=100

Zoals ik elders al aangaf, als de Franse taal voor dit soort zaken een probleem is dan is de Engelstalige klantenservice bereikbaar op 09 69 36 39 00 (ma. t/m vr. van 9.oo tot 17.00 uur; dit is echter geen gratis nummer; dit nummer is ook bereikbaar vanuit het buitenland door de 0 te vervangen door 0033; de Franstalige klantenservice is bereikbaar vanuit het buitenland op 00 33 800 10 14 XY met XY het nummer van je departement; voor technische zaken moet je vanuit het buitenland bellen met het nummer van de Engelstalige klantenservice).

In alle gevallen geldt, net als bij het online afsluiten van een abonnement, een periode van 7 dagen waarin je nog terug kunt komen op je besluit. Ontvang je dus een contract na contact met de telefonische klantenservice waar je het niet mee eens bent, maak dan gebruik van dat recht tot ongedaan maken van het contract.

> Kies ik rechtstreeks de aanbieding, dan verschijnt (al dagen) de tekst:

"Le service permettant la modification de votre offre sur orange.fr est momentanément indisponible. Nous vous invitons à renouveler votre visite ultérieurement ou à souscrire par téléphone"

=> Die tekst is niet juist aangezien het inderdaad lijkt op een tijdelijk probleem. De kans groot dat je in de hierboven beschreven situatie zit en in dat geval is dus alleen het laatste deel van het zinnetje (à souscrire par téléphone) het juiste alternatief

> Ik zou zelfs graag een nog goedkopere aanbieding zien met uitsluitend toegang tot internet. Ik heb geen behoefte aan adsl-tv, voip, homepage, email, dns, antivirus, spamfilter of minitel

=> Dat is het abonnement Découverte Internet. Hierin zitten geen TV en VoIP. De overige genoemde diensten worden gratis geleverd aan alle klanten, zelfs aan inbelklanten die geen abonnement betalen (Accès libre).

> Raar vind ik oa in het nieuwe contract dat je de eerste maand de giga-mail, waar ik geen behoefte aan heb, en de virusscan moet afnemen; is daarna uit te zetten en bij vergeten verandert het tarief daarna snel van 1 naar 5 euro per maand.

=> Dit is geen verplichting. Deze optie is tijdelijk in de aanbieding voor 1 euro per maand maar is en blijft een optie. Wil je dus een contract zonder deze optie, weiger deze dan. Indien het contract telefonisch afgesloten is, doe dat dan in de 7 dagen van de période de rétractation (zie hierboven)

Ik lees jullie berichtjes waarin jullie aangeven gebeld te zijn door Orange. Ik vraag me af of dit door Orange is gedaan of door een wederverkoper van de diensten van Orange. In ieder geval is het zo dat het bekijken van de abonnementen op de website en het gebeld worden door (een wederverkoper van) Orange niets met elkaar te maken hebben.

Wel is het zo dat er direct marketing acties gepland staan naar aanleiding van de nieuwe abonnementen en het kan zijn dat jullie daarom gebeld zijn.

> Het nieuwe abonnement is ca 8 euro duurder dan het huidige en ik heb mijn twijfels of de hogere snelheid echt gehaald wordt; geen enkele andere aanbieder biedt deze snelheid hier

=> Van welk abonnement op welk abonnement stap je over? Ik heb zo het idee dat het hier gaat om een Découverte naar Net. Als dat het geval is dan stap je dus over van een abonnement met vaste telefoonlijn en bijbehorend abonnement op een abonnement zonder vaste telefoonlijn en dus zonder bijkomende kosten voor dat abonnement. Uiteindelijk ben je dan dus goedkoper uit maar loopt je telefonie volledig via Internet en heb je geen aparte vaste lijn meer.

Laat hier even weten om welke overstap het gaat of als je dat liever doet via mail door op het knopje hieronder te klikken :-). Op basis van je telefoonnummer is het ook mogelijk een schatting te maken van de maximaal haalbare snelheid (de 20 MMax is zoals het woord max al aangeeft de maximale snelheid die aangeboden kan worden; de werkelijk haalbare snelheid is afhankelijk van lengte en kwaliteit [doorsnede met name] van de telefoonlijn; als je bij Free kijkt bijvoorbeeld hebben zij het zelfs over 28 Mbps ... zonder echt duidelijk uit te leggen dat dat een ATM-snelheid is en dat je die in werkelijkheid dus nooit kunt halen ook al zou je in de telefooncentrale wonen).

Als je een contract hebt ontvangen betekent dat in principe dat de overstap in gang gezet is (tenzij het geen contract is maar een folder ofzo die het abonnement presenteert).

> De 1 meldt "geen enkel probleem, binnen 2 dagen geregeld", terwijl anderen na 2 weken, 3 keer bellen en een bezoek aan een Orange shop nog helemaal niks zien gebeuren

=> Op het moment dat je dit schreef waren deze aanbiedingen net iets meer dan een week oud.

Een overstap van een bestaand abonnement naar een nieuw abonnement is in de meeste gevallen in 1 à 3 dagen geregeld; een nieuw abonnement tussen 1 en de 15 dagen. Er zijn uiteraard uitzonderingen maar 97% van de nieuwe abonnementen (97,6% om precies te zijn) worden binnen de 15 dagen afgerond.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#8 Geplaatst: 2010-02-22 11:47:07

Dank Thomas voor weer een uitgebreide uitleg.

Ik heb zojuist de stap gezet; ben weer client van Orange geworden met een net-plus abonnement. Ik verwacht een veel hogere snelheid....

Maar met wat kanttekeningen:

1. het najagen van potentiële relaties nav sitebezoek heb ik zelf aan de hand gehad, een ander forumlid en ik heb zaterdag de proef op de som genomen en (iom mijn buurman) een tel. nummer geprobeerd. Drie uur later was Orange (partner Adverline 3) aan de lijn.... 

2. het blijkt niet mogelijk ongewenste opties bij het afsluiten van het contract uit te zetten; moet de nieuwe client zelf doen (en vooral niet vergeten)

3. de mail met bevestiging, die op confirmatie van de nieuwe client wacht, vind ik wel heel opdringerig:

Suite à notre conversation téléphonique, nous tenons à vous remercier d'avoir choisi les services Orange, chez Adverline3, partenaire d'Orange.

Afin de pouvoir lancer votre commande, vous devez confirmer le contenu
de votre panier et vos coordonnées bancaires
en cliquant sur le
bouton suivant :  

Ik heb aangegeven het offre goed te willen bestuderen en feitelijk is de zaak al in gang gezet.

4. ik ben er niet in geslaagd de aanvraag geheel af te handelen (vragen mbt vermelding tel. nummers en tel. colportage: de site vloog eruit... Ik neem aan dat ik die zaken straks via mijn espace client kan regelen.

Ik ben benieuwd naar de verdere afwikkeling en vooral ook of het probleem van mijn telefoonkabel, die al een jaar op de grond hangt en met domino's tijdelijk gerepareerd, nu door FT onder handen wordt genomen.

 

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#9 Geplaatst: 2010-02-22 11:49:22

ik vergat nog te melden:

5. het verschil tussen mijn huidige SFR abonnement (zonder vaste lijn FT) en het nieuwe net plus bedraagt ongeveer 10 euro p/m. Deels door het te huren moden (voorheen bruikleen) maar goed te maken door 1 uur gratis mobiel bellen. Zo heb ieder nadeel ook z'n voordeel. -) 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2010-02-22 12:13:43

Ook ik bedank Thomas voor deze uitgebreide reactie op z'n vrije zondagmiddag.

Inmiddels toch maar het telefoontje gepleegd en de Orange medewerker concludeerde dat ik eigenlijk hetzelfde abonnement wilde, maar dan goedkoper. Hij stelt dat het abonnement per onmiddellijk is aangepast, de volgende factuur €19,90 zal zijn en een bevestigingsmail zal volgen.


avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#11 Geplaatst: 2010-02-22 16:21:27

Vraagje aan Jako, is het €19,90 of komt er dan nog eens verplichte huur bij van een of ander modem.

Gr Ed.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#12 Geplaatst: 2010-02-22 16:58:45

Er is geen verplichte huur van een modem. Het is niet eens onderwerp van gesprek met Orange geweest want ik gebruik nu ook een eigen modem. Het is dus echt €19,90, naast de huur voor de telefoonlijn van France Telecom voor €16,-

Ik kan echter pas controleren of alles goed is gegaan als ik weer bij m'n abonnementsgegevens kan. Sinds het gesprek kan ik daar niet meer bij.

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#13 Geplaatst: 2010-02-22 17:16:55

Bedankt voor de reactie Jako, klinkt positief.

Zou je zo vriendelijk willen zijn om  hier te vermelden als alles goed is gegaan.

En welk nummer heb je gebeld bij FT.

Gr Ed

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2010-02-22 17:35:44

Inmiddels staat er bij mijn abonnementsgegevens:

-----------

Migration en cours vers:

Découverte 2010 - 8M (2M)

tarif : 19.90 EUR / mois TTC

-----------

Zou het dan echt in 1 keer goed gaan?

Ik heb maar voor de Engelstalige helpdesk gekozen op het nummer wat Thomas hierboven heeft vermeld, optie 2 kiezen. Nu had ik tenminste meer moeite met zijn accent dan andersom...:-)

En via voipwise was zelfs dit gesprek....gratis.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#15 Geplaatst: 2010-02-22 17:52:49

Het modem huur je voor 3€ /mnd. of je betaalt 30€ ineens. De huur van de telefoonlijn (FT) kun je gevoeglijk afschaffen indien er zich heel weinig storingen voordoen voor zowel EDF als seperate electriciteitsvoorzieningen van France Télécom ! Dit is dus de Netwerkbeheerder, die tot primaire taak heeft om die telefoonkabels te bewaken én in de telefooncentrales ook tav. data-verkeer alle geëigende maatregelen te nemen.

Dit alles wordt (ook) in de Franse telefonie wetten omschreven, ware het dus niet dat de Bolkenstein Doctrine (toen hij nog EU-commissaris was!) zekere garanties voor levering van diensten vanuit de Overheden in de EU volledig onderuit geschoffeld werd. Hij is daar zelf 'slachtoffer'van geworden in zijn stek in Maubeuge (Fr), omdat hij door Franse 'blue collars' even "koud" werd gezet vanwege het inhuren van Oost-Europese arbeiders!

\

Uit 2 dingen één:

- Je laat de markt volkomen vrij, én dus ook sturingsmechanismen,

- of je grijpt in als Overheden (nationaal of internationaal) om de Randvoorwaarden beter te definiëren.

Een andere oplossing IS er NIET !!!

\

Dus FT/Orange heeft nipt op tijd begrepen dat met toegestane concurrenten als oa. Free én SFR het spel om de klanten NU pas werkelijk begonnen is!

Voilà het landschap,  en Thover hier, had dit vanuit PB al lang begrepen, maar hij is dus niet de Oppergod daar, maar zodra IK terug ben in LDF krijgen een aantal partijen het super-moeilijk met Voorwaarden uit het JAAR KRUIK. ;-)))

Bruin.

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#16 Geplaatst: 2010-02-22 18:08:24

Bedankt voor de informatie Jako, zeer verhelderend, ik ga morgen meteen bellen om het te laten veranderen.

Gr Ed.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#17 Geplaatst: 2010-02-24 11:26:53

Ter aanvulling:

's-avonds na de aanvraag al werd mijn modemverbinding gereset en was de modemsnelheid omhoog van 1 naar 2 Mbps (het maximum haalbare op mijn lokatie). Effectief nog geen wijziging.

22 uur later ( ik krijg elke 22 uur een nieuw ip nummer, geen idee waarom) ging ook de effectieve downloadsnelheid omhoog naar 2Mbps.

Tussendoor de bevestigingsmail ontvangen en inmiddels is ook administratief het abonnement aangepast naar "Découverte 2010 8M" voor € 19,90

In antwoord op mijn eigen vraag: het abonnement bestaat en is eenvoudig, maar alleen telefonisch af te sluiten.

De 'lakmoesproef' volgt op 4maart met de nieuwe factuur.

speedtest


avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#18 Geplaatst: 2010-02-24 16:17:50

Jako,

Wat die wisselende ip-adressen betreft, dat verschilt van provider tot provider. Zo'n dynamische ip-adres toewijzing is handig, scheelt het bijhouden van vaste ip-adressen en de koppeling daarvan aan abonnees. En ip-adressen beginnen schaars te worden. Omdat lang niet iedereen continu on-line is, kun je als provider met een bepaalde hoeveelheid ip-adressen dus een groter klantenbestand bedienen. Voor de abonnee soms minder handig wanneer er thuis een server draait, of on-line gamers naast de duurste videokaart ook niet zonder een vast ip-adres verder kunnnen leven. Leuke formule trouwens die Orange nu op de markt heeft gezet. Alleen jammer dat ik nog steeds meer dan 13 kilometer van de dichtstbijzijnde telefooncentrale verwijderd ben. Voor mij blijft het dus bas-débit.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#19 Geplaatst: 2010-02-24 22:12:16

Bij Orange is het vernieuwen van de PPP-sessie en dus het IP-adres sinds eind vorig jaar overgegaan van iedere 24 uur op 168 uur ofwel 7 dagen.

Jako, als je wil kan ik wel even kijken of ik uit kan vinden waarom je PPP-sessie iedere 22 uur verbroken wordt.

Rob, da's balen inderdaad die 13 kilometer! Had de ARCEP het plaatsen van NRA-HDs nu maar gewoon goedgekeurd, dan had iedereen in Frankrijk over een paar jaar minstens 2 Mbps. Maar goed, dat initiatief van France Telecom werd in het kader van de verplichte concurrentie niet op prijs gesteld :-(.

Thomas

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#20 Geplaatst: 2010-02-25 00:04:24

Thomas,

  Van die successievelijke uitspraken van de ARCEP (zeg maar de Franse telecom autoriteit), en laatstelijk nog die van l'Autorité de la Concurrence word ik als nog in het analoge tijdperk levende lange afstand internetter bepaald niet vrolijk. Al jaren niet. En er lag zo'n fraai model op de plank om bijna iedereen die nu nog in adsl-loze "zones blanches" woont ook aan snel internet te helpen. En om gebieden waar het adsl-bereik moeizaam is, de "zones d'ombre", ook van een beter signaal te voorzien. Met mini-centrales (NRA-HD's) bij je in de buurt, die via glasvezel met de lokale telefooncentrale (NRA) verbonden zijn. Ik zou er met de ogen dicht voor getekend hebben. In dit artikeltje wordt het laatste wapenfeit in deze reeks interventies van de kant van regulerende instanties voor de argeloze lezer samengevat. FT/Orange mag die uitbouw van de infrastructuur niet gaan realiseren, omdat anders de concurrentie-verhoudingen er onder zouden lijden, en wellicht ook bestaande dégroupé klanten er op achteruit zouden kunnen gaan. In deel III van de uitspraak aangeduid als << les risques de distorsion de concurrence induits par las montée en débit par l'accès à la sous- boucle locale>>. Maar dat betekent dan wel, om de redacteur van de website "Tom's Hardware" te citeren, dat:  <<  les personnes qui sont éloignées des NRA actuels sont — quant à elles — lésées par cette décision >>. En had de hoofdbewoner van het Elysée ons een paar jaar geleden niet toegezegd dat aan het eind van zijn ambtsperiode iedereen in Frankrijk toegang zou hebben tot haut-débit?  In deze laatste uitspraak van de Autorité de la Concurrence wordt tevens ingezet op de verdere uitbouw van het glasvezel netwerk, het zeer snelle internet, dat is de toekomst. Maar hoe lang moet ik dan in de buitengewesten nog wachten, ...<<  avant de voir une France totalement fibrée >>?  Meer dan tien jaar? Voor wie het naadje van de kous wil weten kan dat nalezen in dit op 22 december van het vorige jaar gepubliceerde document van de Autoritë de la Concurrence. Ik bespeur zo nu en dan in de Franse pers en in dit soort uitspraken - understatement -  een lichte neiging tot demonisering van FT/Orange, l'opérateur historique. Alsof de nieuwe partijen op de telecommarkt Robin Hood en zijn mannen zijn - vrijheidslievend, van nature tot het goede geneigd, altijd hulpvaardig, opkomend voor de zwakke internetter - die het op moeten nemen tegen de boze sheriff van Nottingham. Zelfs een kleine rondgang op internet toont al aan dat de ervaringen van veel internautes hier in Frankrijk een ander beeld laten zien.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#21 Geplaatst: 2010-02-26 12:57:58

Update:

Vandaag een hele berg papier ontvangen van Orange met 9 pagina's voorwaarden etc. en het verzoek om te tekenen en te retourneren in de bijgevoegde retourenveloppe.

Helaas, geen retourenveloppe in het pak papier aangetroffen.

Bovendien is het vragen naar de reeds bij Orange bekende bank- en contractgegevens.

Ik vraag me dus af of er echt wel een reactie verwacht wordt.

Het kon ook niet allemaal goed gaan...

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#22 Geplaatst: 2010-02-27 18:42:56

Nou Jako ik ben ook benieuwd, ik heb contact gehad met FT en een vriendelijke dame heeft alles genoteerd en het zou per 1 maart geregeld zijn.

Op mijn orange account kan ik wel lezen dat er contact is geweest en dat voor 10 maart alles voor elkaar moet zijn en ook dat ik dus allerlei papieren moest tekenen en terug sturen.

Ik heb ze nog niet ontvangen.

Gr Ed

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#23 Geplaatst: 2010-03-01 18:06:20

ik ben weer in de lucht! Een parcours sans faute van FT\Orange; dit keer gooide tante Post roet in  het eten. Maandag jl. contract definitief gemaakt. Dinsdag pakket met modem etc op de post; normaal gesproken donderdag in huis. Donderdagmiddag verbinding met SFR verbroken; geen telefoon, noch internet meer. Vrijdag geen pakket en na lang aandringen bij postkantoor pakket boven water gekregen. Pakket was geopend door ? zaterdagmiddag box geinstalleerd; alles naar wens, behalve kwaliteit telefoon. Zeer service gerichte klantenservice in de weer; probleme technique: ik ben zondagmiddag gebeld om afspraak voor vandaag (maandag) te maken.  Snelheid is teruggebracht van beloofde 20 naar 8 voor ontvangst en van 1,2 naar 1 voor uitgaand verkeer. Ook problemen met fysieke telefoonlijn worden deze week nog opgelost (9 maanden getracht op te lossen via SFR).

Dank Thomas voor nuttige adviezen; snelheid weliswaar veel lager dan beloofd, maar 4x snelheid SFR en wat een clientbehandeling! Bravo 

avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#24 Geplaatst: 2010-03-06 15:35:05

In de informatie over het abo "Découverte Internet sans Engagement" vind ik de vereisten:

vaste lijn via FT

un modem ADSL compatible ou une Livebox

Ik heb een vaste FT lijn, dus dat is ok en ik heb een draadloos modem/router van Netgear dat ik graag wil houden. (Het modem is geschikt voor Frankrijk want ik internet er nu ook mee, maar dan met een compte Haut Débit).

Kan iemand me geruststellen dat de Netgear ook met Découverte Internet zal gaan werken?

En als dat zo is, is het dan een kwestie van het Découverte Internet aanvragen en wachten tot de snelheid verandert of moet ik nog meer doen? Blijft mijn verbinding gewoon bestaan? (Als er enige dagen tussen zouden zitten, kan ik niet overstappen want we zijn voor werk afhankelijk van internet.)

Vast dank voor de hulp.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#25 Geplaatst: 2010-03-06 22:29:16

Ja heel goeie vraag van je Adriana. ;-)

Dat zinnetje van je van FT/Orange "un modem ADSL compatible" geplukt, lijkt mij toch behoorlijk cryptisch.

Elke Internet provider wil graag dat je hun modem afneemt om te kunnen garanderen dat alles vlekkeloos werkt.

Maar "een compte Haut Débit" zegt op zich even weinig als de specificaties van je Netgear modem in relatie met de snelheid van je ADSL verbinding of de afstand tot de centrale van FT.

Maw. de vraag zou moeten luiden naar Thomas:

Welke versie (firmware!) is dan van bv. Netgear modem compatible met de 'Livebox'?

En van mijn kant dus ook ADSL-modems van andere ISP's.

Bv. de 'Freebox' van Free of een 'Neufbox' of een ander SFR-modem in compatible versies met een huidige Lifebox?

En nu ik toch bezig ben, welke 'firmware' versie behoort nu tot een werkelijk HD ADSL-verbinding? En welke voor een lager debiet  (ADSL+?) in zônes non- of partieel dégroupées?

Bij voorbaat dank Thomas.

Bruin.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#26 Geplaatst: 2010-03-07 09:41:50

@ Adriana,

Ieder Annex-A ADSL modem voldoet, dus je netgear zal gewoon blijven werken. Ik heb (afgezien van de onvrijwillige reset) geen onderbreking van de service ondervonden bij de omzetting.

Het blijft natuurlijk lastig voor een provider om voldoende info te geven zonder meteen weer te veel vragen op te roepen, zoals: "wat is een Annex-A modem", terwijl in Frankrijk ( en Nederland) vrijwel uitsluitend annex-a modems in de winkel liggen.

In bijna de hele wereld wordt Annex-A gebruikt voor analoge lijnen en Annex-B voor Adsl over ISDN lijnen. Behalve in Duitsland ( en een paar voormalige Oostbloklanden)  waar Annex-B ook voor analoge lijnen in gebruik is. (pas dus op bij het kopen van een Duits modem)

Provider gebonden modems zijn meestal vastgezet op de eigen provider omdat ze veelal gratis of met korting worden weggegeven ( analoog aan de gratis mobieltjes met sim-lock) Ze kunnen dus in het algemeen niet zondermeer voor een concurrerende provider worden ingezet, maar soms wel na een technische aanpassing. (in Frankrijk gebruikt men de term "Débridage", google maar eens op débridage livebox)

avatar#6127
Adriana
Berichten: 27
Reacties: 102

#27 Geplaatst: 2010-03-07 10:32:31

Zeer nuttig, Jako. Bedankt!

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#28 Geplaatst: 2010-03-09 14:15:22

Weer een update:

Vandaag twee identieke brieven ontvangen van Orange met elk een gratis antwoordenveloppe, excuses voor het ontbreken van een retourenveloppe bij het contract en het verzoek om e.e.a alsnog op te sturen.

Helaas heb ik het contract vorige week al opgestuurd naar Bordeaux, de antwoordenveloppes zijn gericht aan Lille...

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#29 Geplaatst: 2010-03-30 15:55:22

Om hier nog even op terug te komen,

Ook ik ben overgestapt. Eerst gebeld vanuit Nederland dankzij het telefoonnummer van Thomas. Zeer vlot geholpen door een perfect Engels sprekende man. Na twee dagen werden de contracten al gestuurd.

Drie weken daarna vanuit Frankrijk (net aangekomen) even gebeld omdat ik de inlogcodes nog niet had. Deze werden gelijk telefonisch doorgegeven zodat ik na enige seconden op internet zat.

19.90 euro per maand met eigen modem.

Dubbele snelheid en 4 euro per maand goedkoper dan bij SFR. (voorheen Tele2)

Supertevreden dus. Goeie tip!!

Rob.

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#30 Geplaatst: 2010-05-04 16:04:34

Ook ik heb vanuit NL gebeld via het door Thomas gegeven telefoonnummer

Eerst begin april en ik zou een bevestigingsmail ontvangen op mijn orange email account (ik zat al bij orange, maar dan de supergoedkope versie van 10 per maand en 1 per uur gebruik). IK had na 3 weken nog steeds geen bevestiging ontvangen en daarom opnieuw gebeld. Men kon niets terugvinden en heeft mij opnieuw aangemeld. Toen keurig na 2 dagen een bevestiging ontvangen per email. Nu na aankomst in FR heb ik inderdaad de snellere versie van ADSL. Ook hadden ze in FR een nieuw contract gestuurd waarin vermeld staat dat mijn snelheid max 2 Gbit is (ipv 8), agv de afstand. Ik ben heel blij

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#31 Geplaatst: 2010-05-14 12:21:19

In Micro-hebdo 629 van 6-5-2010 staat vanaf blz. 20 een vergelijking per provider

Ook te downloaden op

dayzebook
 
maak een gratis account

kijk onder Technologies/Micro Hebdo

janv

edit 28-06-2010 link aangepast

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#32 Geplaatst: 2010-05-14 22:55:18

Het is nu inmiddels wel mogelijk om je bestaande abonnement van 24,90 online om te zetten naar de goedkopere variant! Waar eerst deze mogelijkheid ontbrak, is-ie nu toegevoegd.

Ronald