Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

paardenpension

Auteur Bericht

avatar#7760
An
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-02-21 09:54:31

Bonjour à tous,

In de berichten las ik dat er 'paardenmensen', van uiteenlopende aard, aktief zijn in het berichten-plaatsen Ik heb een paardenvraag: is er een vergunning oid nodig voor een kleinschalig paardenpension? Kleinschalig is in mijn geval maximaal 10 paarden. Er is een schuur aanwezig waar de paardenboxen in kunnen worden geplaatst. Voor de weilanden moeten eerst nog wijnvelden worden gerooid. De beoogde locatie is kilometers ver van bewoonde huizen. 

De eerste stap om een paardenpension te beginnen is de regelgeving te achterhalen. Ik heb een vraag  per mail aan een Franse KvK gesteld, maar totnutoe geen antwoord gehad.

Merci voor behulpzame reactie.

An

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2010-02-21 10:12:18

De instantie die behulpzaam kan zijn is de chambre d'agriculure, het "groene broertje of zusje"van de Kvk. Mijn paardenbuurman meldt mij dat tot 10 paarden in het algemeen weinig regels gelden maar dit kan per department verschillen. En het aantal 10 wordt gehanteerd omdat een paard als un animal de compagnie wordt beschouwd. Op dit soort sites van de overheid kom je ook veel info tegen.


succes met de zoektocht en het opzetten van een bedrijf

avatar#7760
An
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2010-02-21 13:40:31

JP,

Hartelijk dank voor dit antwoord.

Resultaat is dat ik via de link nu weet dat een paardenpension onder het fiscale regime van de landbouwbedrijven valt. Of dit ook valt onder het régime social agricole zou ik  via een circulaire van het Ministerie van Landbouw in Parijs moeten checken. Deze circulaire heb ik niet op de website van het minsiterie  kunnen vinden.

Ik heb inmiddels een vraag gesteld aan de groene KvK en aan de CDTE, Comité Régional de Tourisme Équestre, die ik wel gevonden heb via de website van het ministerie.

Bon fin du weekend,

An.