Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

orange cle 3g internet everywhere sans engagament

Auteur Bericht

avatar#7764
gep
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-02-23 20:26:48

Betse mensen

graag wil ik wat info hebben over orange 3g cle internet everywhere. Heeft iemand een nederlandse (of engelse) handleiding? Hoe werkt het als je wil internetten en er geen geld meer op staat? Hoe laat je hem op?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2010-02-23 21:52:17

Beste "gep",

Informatie in het Nederlands of in het Engels zal denk ik moeilijk te vinden zijn, maar het is vrij eenvoudig ...

In het Frans is alle informatie over de clé 3G+ Internet Everywhere sans engagement beschikbaar hier op de site van Orange.

Kortgezegd komt het hier op neer: je koopt het pakketje met daarin de clé 3G+, de SIM-kaart, gebruiksaanwijzing en verdere documentatie voor € 39. Als je dat voor 7 april aanstaande doet krijg je door deze bon in te vullen en op te sturen € 30 terug op je (Franse) bankrekening of per chèque. Hierdoor kost het hele pakketje dus tijdelijk maar € 9.

Als je het pakketje eenmaal hebt (ontvangen per post in het geval van aankoop via Internet of rechtstreeks als je het in de winkel koopt), stop je de SIM kaart in de clé 3G+ en deze vervolgens in een USB-poort van je laptop (de clé 3G+ is compatible met PC onder Windows [vanaf XP SP2] en met Mac OS 10.4 en 10.5; onder Linux werkt het als het goed is ook maar daarvoor wordt geen ondersteuning verleend en het is niet plug & play).

De eerste keer wordt het programma Internet Everywhere dan geïnstalleerd en gestart. Als het eenmaal geïnstalleerd is wordt dit de volgende keren automatisch gestart.

Het programma zoekt dan een verbinding met het netwerk (hij kiest automatisch het best beschikbare netwerk: WiFi bij een Orange hotspot, 3G+, 3G, EDGE of GPRS) en vervolgens kun je met één druk op de knop online.

In het pakketje inbegrepen zitten 6 uur verbinding:

- 2 uur meteen na de installatie en activeren van de SIM-kaart (1 maand geldig); de waardebon voor deze 2 uur is te vinden op de pagina waarnaar je wordt doorgestuurd bij de eerste verbinding

- 4 uur (4 maanden geldig) na het insturen van identiteitsbewijs en coupon voor het activeren van de lijn (binnen 15 dagen na eerste gebruik)

Je tegoed wordt per seconde afgeschreven vanaf de eerste seconde dat je verbonden bent (dus geen eerste minuut die ondeelbaar wordt afgeschreven bijvoorbeeld).

Als je geldige tegoed op is wordt je automatisch naar een pagina gestuurd waar je nieuw tegoed kunt kopen, te betalen met een creditcard:

- 20 minuten: € 3

-1 uur: € 8

-2 uur: € 14

-6 uur: € 25

-12 uur: € 35

(het tegoed van 20 minuten is 24 uur geldig; de andere tegoeden 1 maand)

De enige voorwaarde is dat de clé 3G+ minstens éénmaal per jaar gebruikt wordt, anders vervalt de lijn. De clé 3G+ is uitsluitend te gebruiken in Frankrijk (niet in het buitenland dus) en is niet te gebruiken voor Voice over IP, peer-to-peer en newsgroups.

De volledige beschrijving is terug te vinden in dit document.

Mocht je nog verdere precieze vragen hebben, laat het dan gerust even weten. Anders denk ik hiermee alles samengevat te hebben :-).

Groeten,

Thomas

avatar#7764
gep
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2010-02-23 23:28:31

Beste Thomas

Wat een snelle reactie. Nu ik heb de cle al gekocht maar moest toen eigenlijk direct weer terug naar nederland. In april ga ik weer naar frankrijk en ga hem dan uitproberen. Bedankt voor de info was vooral benieuwd hoe de betalingen gaan en bedankt voor de tip voor de bon voor die 30 euro korting.

Kom er nu denk ik wel uit.

Hopelijk werkt het allemaal.

gr gebca

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2010-02-24 01:03:31

Hallo Gebca,

Geen probleem!

Als je de clé 3G+ hebt gekocht na 11 februari heb je recht op die € 30 korting met de bon waar hierboven de link naar staat. Stuur je verzoek tot terugbetaling wel in voor 31 mei.

Als je de clé in april gebruikt, vergeet dan niet de registratie met identiteitsbewijs in de 15 dagen die volgen op het eerste gebruik op te sturen zodat je recht hebt op de 4 uur extra bovenop de 2 uur die je bij je eerste verbinding cadeau krijgt.

Groeten,

Thomas

avatar#7767
hubert1
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2010-02-25 12:43:06

Hallo,

Ik zit regelmatig in Frankrijk. Is er iemand hier die misschien een dergelijk pakkeet voor mij kan meenemen/opsturen? Ik zou er graag gebruik van maken, maar ben voor die tijd niet meer in Frankrijk en die 30 euro steek ik toch graag in mijn zak.

Groet,

Hubert

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#5 Geplaatst: 2010-03-05 20:22:55

Hoe zit het met de dekkingsgraad ik heb een slechte mobile verbinding bij mijn vakantie huis. Of is het toch beter om een astra2connect te nemen. ik moet wel zeggen dat het wel goedkoper is dan de astra oplossing

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#6 Geplaatst: 2010-03-15 21:07:07

De cle aangeschaft en geinstalleerd ging vrij vlot. Maar wat is dit langzaam het inladen van het spel Farmville duurde een uur . Nee dit is leuk voor een emailtje lezen maar voor de rest is het behelpen. Dan toch maar astra2connect?

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-03-15 21:20:18

Frans, het hangt allemaal van het betreffende netwerk op een betreffende lokatie.

Die clé 3G+ via het Orange-netwerk doet het kennelijk slecht bij u, mijn dingetje via SFR deed het twee jaar geleden matig maar met de week beter en nu naar volle tevredenheid.

Vergeet ten eerste al uw high tech-speeltjes en kabels die u waarschijnlijk thuis, in Nederland, hebt. Hoe ruraler uw Franse vestiging, hoe beroerder de umts-dekking.

Maar daar wordt dus aan gewerkt, zichtbaar.

Dus pas het referentiekader aan en alles werkt geweldig.

Peter.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2010-03-16 21:10:15

Helemaal met Peter eens!

Overigens, de (theoretische - maar volgens onderzoek van ARCEP komen die goed overeen met de werkelijkheid) dekkingskaarten van Orange zijn te vinden op http://couverture-reseau.orange.fr/france/netenmap.php.

(die van SFR hier en die van Bouygues hier*)

In Limoges en in de TGV van Parijs naar Nice en terug van Nice naar Parijs maakte ik afgelopen week & weekend nog zonder problemen gebruik van een 3G verbinding (in de trein zijn tunnels wel lastig maar in de meeste gevallen kwam de verbinding na de tunnel zonder problemen weer terug). Foto's uploaden naar mijn site ging natuurlijk iets langzamer dan via mijn glasvezelverbinding thuis, maar het werkt wel (ik besloot de foto's te verkleinen voor ze te uploaden in plaats van dat automatisch door mijn server te laten doen zoals ik thuis doe => ik paste me dus aan aan de beschikbare bandbreedte).

* de link voor Bouygues werkt op dit moment voor mij niet, maar dit is de link die Bouygues op haar site geeft