Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Oudere generatie TNT-decoders: problemen te verwachten.

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2010-02-24 17:53:36

Zo lees je nog eens wat, bijvoorbeeld bij de actualiteiten rubriek op de website van Orange. De overgang van gemengd analoog/TNT naar alleen maar digitale tv ontvangst - de Elzas heeft inmddels de spits afgebeten - zou wel eens kunnen betekenen dat 300.000 tot 500.000 TNT decoders op termijn (deels) onbruikbaar worden aldus Que choisir. Voor eind 2011 wanneer het analoge tv tijdperk in Frankrijk wordt afgesloten. En om precieser te zijn: waarschijnlijk 5 mei al, wanneer het TNT-netwerk een update krijgt (une importante mise à jour du réseau TNT). Problemen met het automatisch zoeken van zenders. In het ergste geval wordt er niets gevonden. Of sommige zenders ontbreken, of alleen de nummering klopt niet. Zo groeit de berg afgedankte elektronica bij de déchetterie nog verder.

Rob

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-07-30 17:31:13

Geen ontevreden tv-kijkers die na 5 mei massaal naar Parijs zijn getogen voor een manif. De voorgenomen technische verandering in het TNT-signaal is na de verontrustende berichten daarover eerder dit jaar in Que Choisir verschoven naar 2013. Het geleidelijk aan stopzetten van de analoge uitzendingen gaat intussen gestaag door. In de nacht van 15 op 16 november is de Bourgogne de negende regio die geheel op TNT ontvangst zal overgaan. Ruim dertig procent van de huishoudens krijgt het tv-signaal daar nu nog analoog binnen. Er valt daar de komende maanden dus nog het een en ander aan nieuwe tv's en decoders te verkopen. Want in het Franse interieur is het audiovisuele behang van een tv die de hele dag aanstaat een onmisbaar element. Voor minder draagkrachtigen en voor hen die buiten het bereik van de TNT-zenders vallen, dans une zone non couverture par la TNT, is er een speciaal hulpfonds in het leven geroepen. Aanvragen dienen uiterlijk voor 16 februari 2011 te worden ingediend.

 

 

Rob van der Meulen