Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Astra2connect

Auteur Bericht

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#0 Geplaatst: 2010-03-07 21:58:43

Ik zit er aan te denken om een aansluiting te nemen op de satelliet internetaansluiting van Astra2connect.

Wie kan mij daar iets meer over vertellen.

Is het mogelijk om de site van Facebook te bewerken foto's uploaden enz. en is het ook mogelijk om één van de facebookspelletjes zoals Farmville te spelen.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-03-08 08:40:55

Mijn antwoord hier is hetzelfde als op dat andere forum:

Achtergrondinformatie en uitleg vind je hier.

LET OP: lees vooral het stuk over 'fair use policy' en ga na of dat voor jou problemen kan veroorzaken.

Salutations, Jos

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-03-08 10:41:04

Let er op dat Astra2connect geen ISP is, maar alleen de infrastructuur levert aan ISP's. Vergelijk het met de telefoonkabel van France Telecom die door diverse Internet Service Providers kan worden gebruikt om internet diensten aan de consument te bieden.

Er zijn diverse providers in Europa die deze dienst aan consumenten verkopen. Dat deze providers allemaal Astra2connect gebruiken wil niet zeggen dat de dienstverlening ook identiek is, net als er verschillen zijn tussen de verschillende adsl aanbieders via dezelfde telefoonlijn.

Let (zoek) dus vooral ook naar gebruikservaringen van consumenten per ISP.

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#3 Geplaatst: 2010-03-21 21:10:46

Ik heb een abonnement aangevraagt bij NordNet scheelt inderdaad een hoop geld als je het vergelijkt met de NL of B aanbieders.

Heeft iemand nog tips voor het installeren van de schotel ik heb de schotel geplaatst en dat irritante satfindertje gebruikt volgens het boekje had ik een satelliet gevonden maar waarschijnlijk de verkeerde daarna ook nog een andere satelliet gevonden kompas er bij maar op bijde krijg ik niet de hoge pieptoon die in het boekje beschreven staat en ook geen verbinding. Moet de LNB ook gedraaid worden en zo ja hoe het huis staat in de buurt van Autun Bourgogne

Of moet ik wachten op de internetprovider dat hij eerst mijn modem activeert

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2010-03-22 12:10:04

Er staat een filmje op Youtube: Astra2connect

Een compas is veel te onnauwkeurig om de juiste satelliet te vinden, vergeet ook niet om te compenseren voor je eigen lokatie. ( de breedtegraad van je eigen lokatie aftrekken van de 23.5 oost) 

Op: dishpointer.com kun je zien hoe vanaf je eigen huis de schotel gericht moet staan.

De Nederlandse lokale omroepen zitten ook op de betreffende satelliet dus dat is een gemakkelijk herkenpunt om zeker te zijn dat je de juiste satelliet hebt gevonden. Uiteraard is het belangrijk dat de skew exact goed is (draaiing van de lnb in de houder) anders storen horizontale en vertikale signalen elkaar. Kijk in de handleiding hoe de lnb exact moet zitten, vroeger moest de kabel horizontaal uit de zend/ontvang lnb komen, maar dat kan inmiddels verandert zijn.

De fijnafstemming daarvan doe je met met modem of satellietontvanger opdat de signaalkwaliteit (dus niet de signaalsterkte) zo groot mogelijk is.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2010-03-22 12:16:48

Bonjour,

Astra2connect maakt gebruik van de Astra 1E satelliet op 23,5 oost.

Alle hoeken die je voor een correcte afstelling nodig hebt vind je in de Astra Installation Assistant. Vul zo nauwkeurig mogelijk de coordinaten van je woonplaats in en kies voor je satellietpositie 23,5. Noteer de waarden voor elevation, azimuth en polarization angle (skew). Die 3 zijn alle belangrijk voor een goed resultaat.

Stel de elevation in op de schaalverdeling van je schotel.

Draai de schotel met behulp van het kompas in de juiste azimuth.

Zet de LNB in de juiste polarization angle door deze te draaien in de houder.

De nu gemaakte ruwe instellingen kun je verfijnen met de satfinder. Wellicht ten overvloede, de satfinder moet stroom ontvangen, hetzij van de receiver, hetzij van een battery pack. Deze stroom dient om de satfinder zelf te laten werken en ook de LNB van stroom te voorzien. Geen stroom == geen piep. De satfinders die ik ken hebben 2 coax aansluitingen, 1 gaat naar de LNB, 1 gaat naar de receiver (of het battery pack). Deze 2 niet verwisselen ;-)

By the way, de satfinders die ik ken gaan allemaal piepen als je maar genoeg de regelknop naar "gevoelig" draait. Dan draai je terug tot ie net ophoudt met piepen en ga je aan de schotel morrelen... als je de schotel dan beter richt komt de piep weer terug... of niet, en dan stond de schotel in 1 keer perfect (nooit meegemaakt trouwens ;-)

Geeft de satfinder geen enkele piep dan is ie waarschijnlijk overleden of hij krijgt geen stroom.

**EDIT** Zie nu dat Jako vrijwel gelijk met mij aan het antwoorden was, nou met deze twee berichten zou je toch wat verder moeten komen...

Succes!

Salutations, Jos

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#6 Geplaatst: 2010-03-30 09:06:39

Bonjour Gravetiere,

Doet de Astra2Connect schotelverbinding het al?

Salutations, Jos

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#7 Geplaatst: 2010-04-01 21:56:19

We gaan met pasen naar LDF en dan moet het lukken we gaan er voor. Misschien zijn dan ook de inlog gegevens binnen van NerdNet. Ik hou je op de hoogte.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2010-04-03 21:19:54

Misschien zijn dan ook de inlog gegevens binnen van NerdNet

> Grappige verspreking wat betreft Nordnet ;-)

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#9 Geplaatst: 2010-04-07 21:57:03

Nou het was niet de bedoeling maar je moet wel een Nerd zijn ja.

even de tussenstand na het paasweekend: Mijn vrouw is nog steeds bij me, maar het internet lukt voor geen meter. Ik heb heel wat schoteltjes geplaatst in mijn leven maar dit is echt een zenuw slopend klusje. Het beste resultaat was dat ik op een verkeerde internetaanbieder op een verkeerde satelliet zat.

ik heb toen de LNB er af gehaald daarna een tv LNB er in gezet uitgericht naar 23.5 astra te herkennen aan de NL HD kanalen en de lokale omroepen, uitrichten de meter kon echt niet verder in het groen toen de LNB vervangen door de astra2connect LNB maar weinig kans de LNB langzaam 360 graden gedraaid verticaal, horizontaal - 9,6 graden + 9.6 graden niets hielp. ik ga morgen maar een franse installateur er bij halen want dit kost te veel tijd

wordt vervolgd

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2010-04-08 11:50:37

De ervaring van een andere Astra2connect gebruiker leert dat het zoeken naar een goede Franse installateur ook erg lang duurt. De gemiddelde installateur heeft geen idee van het bestaan van Astra3 en kan die dan ook niet vinden.

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#11 Geplaatst: 2010-04-08 12:16:37

Ik heb een paar maanden geleden een nerdnot-schotel geplaatst bij een kennis, en dat is inderdaad een karwei.

De parabool wordt niet alleen voor ontvangst maar ook om te zenden gebruikt, uitrichten moet daarom veel nauwkeuriger zijn ivm met het zenden.

Eerste belangrijke punt is een echt vrij zicht van de schotel naar de sateliet, geen boom, struik of ander storend element mag er in de weg zitten. Het richten van de nordnetschotel moet veel nauwkeuriger gebeuren dan bij een tv-schotel.

Eenmaal de schotel goed ingesteld heb je na wat eenvoudige softwarinstellingen en een aanmelding al snel internet. En de snelheid daarbij is zekerindrukwekkend snel. Tot dusver zeer positief. 

Echter een belangrijk (negatief) kenmerk van nordnet is de abonnements vorm, er is een eenvoudig abonement voor relatief weinig geld. Maar het abonnement is niet snelheidgelimiteerd zoals bij de vaste verbindingen maar gelimiteerd in hoeveelheid verzonden en ontvangen informatie (/communicatie), de standaard limiet is 2GB per maand daarbij worden upload en download bij elkaar gerekend!

Zolang je alleen maar emailt en beperkt internet is dat een perfecte oplossing. Maar ga je voor youtube, uitzending gemist, internetradio, muziek en dowloaden ben je waarschijnlijk in een dag of minder door je tegoed heen. Daarna kun je of je abonnement uitbreiden naar een duurdere vorm of je kunt er voor 15euro één extra GB bij kopen .

Er is een soort nachtuilen of nachtbraker uitbreiding waarbij je voor 15 euro/maand ongelimiteerd kunt  internetten, deze ongelimiteerde tijd bevind zich tussen grofweg middernacht en s'ochtends 7 uur, exacte tijden zijn bij nordnet te vinden.

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#12 Geplaatst: 2010-04-19 17:51:32

Een kleine update: ik heb hulp ingeroepen van een monteur van het lijstje wat NrdNet meeleverd hij woont op anderhalf uur rijden van mijn huis en rekent

€ 45.- voorrijkosten dat vind ik echt een net bedrag zeker als ik het vergelijkt met de monteur die bij mijn bedrijf in NL komen Rotterdam / Zoetermeer € 80.-

Verder rekent hij € 45.- per uur dat de schotel er al staat en ook al op 23.5 graden scheelt zei hij. 30 april komt hij met dank aan de koningin voor de vrije dag :-)

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#13 Geplaatst: 2010-08-15 19:34:16

 

jaja Ivo het is gelukt de connectie met astra2connect werkt hehe.

ik heb een franse monteur laten komen maar die zei dat er een storing was in het modem hij zou nordnet bellen en dan zou ik het horen nou jammer we zijn nu vier maanden verder en hij moet nog contact met me opnemen toch wel gek want hij heeft anderhalf uur gereden en dat moet hij ook terug maar ik heb nog niets betaald.

een nederlandse monteur laten komen hij is een startend ondernemer in de morvan hij heeft behoorlijk staan zweten op die ladder maar kwam er ook niet uit de apparaten afgekoppeld en bij hem in NL een proef opstelleng gemaakt hieruit bleek dat de kabel van de rx niet te vast gedraaid moet worden we hadden daar contact met de tweede frequentie die het modem opgeeft daarna aangemeld bij nordnet en het werkt.

de hele zooi mee naar frankrijk genomen daar eerst met de tv 23,5 graden opgezocht lnb omgeruild en tot mijn stomme verbazing in 1 keer verbinding.

 

alleen bij zware regen valt het uit ik neem aan dat dat normaal is

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2010-08-16 10:25:18

Helemaal top!

Wel een vreemd verhaal, die Rx aansluiting. Je zou bijna denken dat het uit de f-connector stekende koperen deel van de kabel te lang is en binnenin (modem of lnb?) een ongewenst contact maakt.

Nu je verbinding hebt kun je proberen om aan de hand van de modemwaarden de  afstelling te optimaliseren zodat uitval mimimaal is. Maar dan moet je de modemwaarden wel bij je schotel kunnen aflezen (draadloos notebook oid).