Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

CESU inbrengen of niet

Auteur Bericht

avatar#7591
Reg
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2010-03-11 21:04:39

Beste meelezers, wij hebben een tweede huis in Bourgondie, met als vaste stek Belgie waar we ook werken.

Kunnen we onze tuinier van Frankrijk die we betalen met CESU cheques deels inbrengen zoals de CESU diensten dit voorschrijven ? zoja, van welke taxen?

Ook het investeren in nieuwe ramen met dubbele beglazing, zou ons een vermindering kunnen opbrengen. Of kan dit niet van de tax Foncière worden afgetrokken? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-03-12 16:17:12

De Urssaf, verantwoordelijk voor de administratieve verwerking van de CESU, rept in zijn voorlichting over domicile. Dat ook buitenlanders werkjes laten doen in hun vakantiewoningeonder de titel van de CESU, wordt bevestigd noch tegengesproken. Het lijkt mij onwaarschijnlijk. Over het fenomeen zelf moet je maar even lezen op de site van de Urssaf.

Energiebesprarende investeringen kunnen belastingvoordeel opleveren als je het werk laat doen aan je Franse hoofdbewoning. Met de taxe foncière hebben deze crédits d'impôts overigens niets te maken.

Wim