Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

is het sprookje voorbij ?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-03-12 10:45:10

"Franse media zwijgen over 'ontrouw' Carla Bruni én Sarko" kopt er op de site.

Vreemd dat de buitenlandse media bol staat van deze geruchten en de franse media er niets over zegt.

We hebben toch genoeg "telegraafs" in frankrijk om er lustig aan mee te doen, is het niet ?

Zou het dus allemaal wel een beetje waar zijn, zou het niet net als de geruchten van pim fortuin in der tijd zijn dat deze extreem rechtse politicus kortemetten zou maken met europa's tolerantie.

Ik denk dat ze (lees roddelpers) bot hebben gevangen bij brad pit's afgelopen huwelijk, Obama's relatieproblemen, dus we zoeken gewoon een nieuw slachtoffer, en wie is er frisser dan sarko voor deze lekkere roddel.

Cees.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-03-12 11:44:06

Cees,

  Wanneer het allemaal uit het toetsenbord zou komen van een stagiaire-journalist die geheel eigentijds via twitter een vals bericht verstuurd zou hebben om te zien hoe het bericht opgepikt wordt door de media, dan doen de Franse media er zeer verstandig aan om er verder geen aandacht aan te besteden. De werkwijze van de Britse tabloids wordt al te veel gekopieerd. Ik vermoed dat betrokken stagiaire dit niet gedaan heeft in het kader van een wetenschappelijk onderzoekje als onderdeel van de stageopdracht. De ethiek van de journalistiek mag zich gelukkig in het rondreizende duurbetaalde circus van lezingen en seminars weer in veel belangstelling verheugen, met in het kielzog begrippen als gedragscodes en integriteit. Mocht die stagiaire zich nog een keer  bekendmaken, of door anderen worden opgespoord, dan moet hij of zij maar eens als gastspreker daarvoor worden uitgenodigd. 

  En zelfs als het waar zou zijn: et alors?


Rob

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-03-12 12:43:35

Bonjour,

Een van de heerlijkste dingen in FR vind ik dat men over het algemeen de schouders ophaalt bij berichten over het  al dan niet huwelijkstrouwe gedrag van vooraanstaande personen. Zet dat eens af tegen de situatie in andere landen, waar niet zelden meer aandacht wordt besteed aan rioolroddels dan aan feiten. Dus Carla en Nico, leef julie leven, dan leef ik het mijne.

Salutations, Jos

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-03-12 19:11:30

1. Van Franse presidenten wordt het gewoon gevonden dat ze slippertjes maken. Hoort bij de macht.

2. Dus is nooit echt nieuws.

3. Als iemend van de min of meer serieuze pers het in z'n hersens zou halen om al of niet slecht gedocumenteerd met zo'n verhaal naar buiten te komen, weet Sarko ze wel te vinden. Nog net geen Berlusconi maar hij heeft de pers stevig in de greep. Baas van TF1 is vriendje en de publieke zenders passen zelfcensuur toe....

Ik was al in Frankrijk toen de affaire Clinton-Lewinski speelde en iedereen in mijn omgeving vond het een belachelijk overdreven affaire.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2010-03-12 19:27:32

Tja, waar rook is, is vuur. Het verbaast mij niet. Inderdaad, Franse pers blijft bescheiden en de Engelsen zitten er boven op. Ik wacht met spanning af..............

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2010-03-13 11:23:48

Inmiddels hebben Sarkozy (op bezoek in Engeland) en zijn staatssecretaris desgevraagd 'gereageerd' op de berichten. Sarkozy zegt helemaal niets en de staatssecretaris spreekt van 'laag en gemeen'. De Franse pers begint er nu voorzichtig wat over te melden.

Wim