Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Importeren 13 jaar oude Nissan

Auteur Bericht

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#0 Geplaatst: 2010-03-16 10:54:39

Ik heb onlangs contact opgenomen met de RDW om te vragen wat de beste volgorde is m.b.t. invoeren van mijn auto in Frankrijk. Volgens de dame is de makkelijkste volgorde:

* nog even verzekering in Holland laten doorlopen en met Hollandse kentekens naar Frankrijk rijden

* in Frankrijk bij prefecture Frans kenteken aanvragen

* vervolgens naar Nederland (RDW) brief schrijven om je auto uit te schrijven, met als bijlage kopie Frans kentekenbewijs, kopie paspoort, kopie oude Nederlandse kenteken.

Een en ander klinkt me niet echt moeilijk in de oren, maar: kan iemand mij zeggen aan wat voor kosten ik moet denken? De auto is prima, is oude Nissan, elk jaar zonder problemen door APK, maar het ding is qua marktwaarde niet veel meer waard. Hoeveel zal het uitvoeren/invoeren me zo ongeveer gaan kosten?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-03-16 10:55:51

Raadpleeg het archief van dit forum. Er is over dit onderwerp al het nodige gemeld.

Wim

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#2 Geplaatst: 2010-03-16 11:11:18

Hoi Wim,

Ik heb al van alles opgezocht en gelezen op het Forum, maar ben tot op heden niet op een concreet bedrag gestuit. Heb je toevallig de link/zoekwoord waaronder ik het alsnog kan vinden op het forum?

Groetjes,

Emmetje

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2010-03-17 08:53:11

Bonjour Emmetje,

Ik denk dat je inderdaad het exacte antwoord op je vraag niet zult vinden op het forum. Dus krijg je'm van mij....;-)

Voor de import van je Nissan in FR heb je een "certificat de conformite" nodig. Dat moet je aanvragen bij Nissan Frankrijk. Reken op ongeveer 50 tot 100 euro aan kosten. Zonder certificat kun je geen FR carte grise krijgen.

Op dat certificat (of als je de details van de auto Googled, misschien op Internet) vind je de Puissance Fiscale CV. Deze vormt de kern van de tariefbepaling.

Elk departement hanteert een eigen tarief per CV. Dus algemene cijfers zijn niet te geven. Maar hier vind je een site waar je direct zelf het tarief kunt berekenen. Voor auto's ouder dan 10 jaar wordt het halftarief toegepast. Anderzijds komen er nog de kosten van een nieuwe Controle Technique bij.

De handelswaarde van de auto speelt geen rol bij de tariefbepaling. Daarom zal invoer van je ouwe trouwe Nissan relatief duur uitvallen. Ik kan je nu alvast voorspellen dat je beter af bent door de auto in NL te verkopen en in FR een andere aan te schaffen. Maar dat is economie, geen emotie...

Salutations, Jos

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#4 Geplaatst: 2010-03-17 15:28:55

Bedankt,

Ik ga er mee aan de slag. Kom net thuis en heb vanmorgen privé ook een uitgebreide uitleg gekregen, die ga ik vandaag ook even doornemen. Ik denk overigens dat ik toch gewoon m'n oude Nissan behoudt. Ik weet wat ik aan 'm heb, ik spaart uiteindelijk ook de wegenbelasting uit, en hij kan nog minstens een aantal jaren prima meedoen (hoop ik).

roet,

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2010-03-17 20:33:53

Rebonjour Emmetje,

Ik kan me je beslissing voorstellen. In dat geval een tip: overweeg je Nissan zo snel mogelijk door de Controle Technique te halen in Frankrijk. Dat kan ook met de NL platen er nog op. Je hebt de CT toch nodig voor import (max 6 maanden oud) en dan weet je meteen waar je technisch aan toe bent... Succes!

Salutations, Jos