Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

test

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-03-18 21:31:32

Heeft helemaal niets met Frankrijk te maken (behalve dat men in België ook Frans spreekt) maar vond het toch de moeite waard om het te vermelden.

Zag op tv een mevrouw die naar aanleiding van speelgoed dat je gebruikte de beroepskeuze kan vaststellen.

Ik moet zeggen, nadat ik de test naar waarheid heb ingevuld is die voor honderd procent juist.

Misschien iets om in het Frans op te zetten door dit Vlaamse team, ik ken genoeg jongeren die totaal de weg kwijt zijn.

En de coachingbureaus weten het wel heel erg spannend te brengen, vooral de prijs (1200 euro voor vier dagen, dus daar stuurt moeders hun kindje niet naar toe)

http://www.coretalents.be/

Cees.

avatar#7584
joke (16)
Berichten: 2
Reacties: 7

#1 Geplaatst: 2010-03-21 01:00:03

Nou Cees ik werd meteen ontzettend nieuwsgierig en heb ook de test gedaan. Het is inderdaad frappant klopend! Ook erg leuk om te zien dat het dus niet toevallig is dat ik het zo naar mijn zin heb in mijn huidige baan.
Ook al val ik niet meer onder de term "jongeren", toch leuk om het even bevestigd te zien!

Dank voor de tip!

Joke_t

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-03-21 07:45:52

Tjonge Cees,

Ik heb normaal gesproken altijd mijn achterdocht bij dit soort vragenlijstjes en de daaruit getrokken conclusies. Misschien negatief beinvloed door die "zelftests" in de weekbladen: "bent u een avonturier??", "is uw partner ontrouw??" bladibla.

Maar goed, na jouw aanbeveling toch de test maar eens geprobeerd. En redelijk "stevig" beantwoord: ja ik was dol op lezen, nee ik had de pest aan toneelspelen. Etcetera.

Tot mijn grote verrassing waren de uitkomsten vrijwel 100% kloppend. Ik sta daar echt van te kijken. Ik ben heel benieuwd naar de "reasoning engine" die deze site gebruikt om uit de ingevulde vragen een uitkomst te genereren. Knap!

Ik ken nog enige mensen die worstelen met hun loopbaan, ik zal hen zeker aanbevelen deze test eens te doen. Merci voor de tip!

Salutations, Jos

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-03-21 08:01:34

Heb heb echt eerlijk ingevuld. Vond de uitslag nogal vleiend. Heb hem naast een zeer uitgebreide test gelegd die ik 14 jaar geleden heb gedaan. Die ook tamelijk opmerkelijk was: zonder dat de testers wisten dat ik arts was en van plan was naar Frankrijk te vertrekken werden mij een "klinische blik" en "internationale oriëntatie" toegeschreven.

Als "Cartésien" ga ik hem eens overdoen maar dan met de gegevens van iemand anders... met die van mijn echtgenote.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-03-21 10:11:29

Net als Jos ben ik ook allergisch voor dit soort testen, en zeker als ze in de grootste krant van Nederland staan.

Het klopt altijd wel een beetje, net als horoscopen.

Toch nieuwsgierig geworden naar wat onze zuiderburen er van bakken, en met het geweten dat het eigenlijk vrij logisch is dat speelgoed en vrijetijdsbesteding toch een vrijwillige keuze zijn in de prille kinderjaren, heb ik de vragen ingevuld, en hoe verrassend is de uitslag.

Ik wil een kantekening zetten bij de woorden speelgoed en vrijetijdsbesteding van vandaag.

Waar wij het bos in trokken, de rivier afschuimde, de stranden onveilig maakten, hutten timmerden en bootjes bouwde, alles in vrije wil en gesponsord door de ouders, zie ik vandaag de dag vaders, moeders en grootouders met mooi ingepakte cadeaus richting de kids schuifelen met de laatste mode op het gebied van robojoepie, de verschrikkelijke onverwoestbare krachtpatser die alle demonen aankan, inclusief powyh.

Een keuze, of zijn ze echt zo gek op dat oerlelijke niets zeggende rare ding wat door mega-industries wordt bedacht en gemaakt om de economie draaiend te houden ?

Waar wij de zelfgebouwde vlotten met man en macht met onze kleine pootjes het land over sleurde, door bagger en klei, op weg naar het avontuur daar aan de horizon, wat niets meer betekende dan de overkant van de sloot, en moeders wasmachine die op volle toeren draaide om de blubber uit onze kleertjes te krijgen, daar geven de andere vaders en moeders hun kind op voor de vioolles, kan nog net naast het uurtje paardrijden, de kegelclub, de voetbal, de dansclub, de tekenclub, oh, we hebben nog niets voor de woensdagmiddag tussen vier en vijf, allé de badminton dan maar.

‘ga maar wat doen’ foeterde moeder als we haar uit verveling in de weg liepen, en onder de noemer “ga maar wat doen” kon echt alles verstaan worden.

Voor het geval je niet snel genoeg weg was om “wat” te gaan doen was er de waarschuwing “anders heb ik wel wat te doen” en daar moest je verre van weg blijven omdat dit meestal iets betekende in de zin van, tuin schoffelen, kachelhoutjes hakken, de piepers rooien, kersen plukken, bosbessen plukken, schoenen poetsen, allemaal van die klusjes waar je een broertje dood aan hebt en die toch spelenderwijs geleerd worden, als je eens te laat wegglipt om “wat” te gaan doen en moeder je in je lurven grijpt met de smalende lach” te laat!”.

Ik heb niets tegen tweeverdieners, ik heb niets tegen modern speelgoed en muziekles, maar waar ik ernstige vraagtekens bijzet is de manier waarop de kinderen bezig worden gehouden.

Druk druk druk, geen tijd om eens niets te doen, geen tuin om te rotzooien, want die heeft de hond in bezit, overigens moet vaders hond ook uitgelaten worden en pa komt pas om negen uur thuis, gatver, weer die hond uitlaten.

En als we al wat tijd hebben gaan we smsen, dat is pas leuk.

Nee, ik ben er niet erg blij mee met die ouders van vandaag.

Wat voor resultaat krijg je eigenlijk als je dat invult in de test, smsen en mobieltjes, iphones en oordopjes ?

Ik ga het direct proberen.