Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

devis professionnel

Auteur Bericht

avatar#7776
La Cour
Berichten: 6
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2010-03-19 10:12:07

Hoewel we ons versleten dak van natuurlei nostalgischer en mooier vinden dan nieuwe eternietplaat (ons budget is laag) is het tijd dat we het laten vervangen.

Iedere week werk ik aan het verbeteren van mijn Franse spreekvaardigheid maar, 5 jaar later, is het nog steeds lang niet goed. Ik heb geen talenknobbel. Het lukt me inmiddels wel om me enigzins verstaanbaar te maken, maar het blijft behelpen.

In verband met het opstellen van een Franstalige offerteaanvraag zit ik met de volgende vragen:

Vraag1:

Op deze website, onder "Wonen, Bouwen en de regels, Offerte aanvragen" lees ik: "Men moet steeds in gedachten houden dat het bij (6) om een forfaitair bedrag (dus een bindende aanneemsom) gaat."

Betekent dit dus dat een Devis altijd automatisch een offerte is op basis van fixed price? Dus kan de prijs achteraf alleen oplopen door meerwerk dat tijdens de uitvoering met mij is overeengekomen? Hoef ik dus niet speciaal te melden dat het om een offerte op basis van fixed price gaat?

Vraag 2: 

Hoe noem je in de aanvraag een offerte op basis van fixed price? "La demade d'offre ferme", "devis professionnel" of nog anders?

Vraag 3:

Het gaat om een leembouwvakwerkhuis waarvan een steunbalk in de muur gelijktijdig vervangen moet worden met een horizontale ligger van het dak, die ook krom is. Zie foto. Ik wil dat er gebruik gemaakt wordt van authentieke eikenhouten balken van een sloophuis in de omgeving en liefst ook nog met de autentieke pen-gat verbindingen. Dit is niet het werk van een dakdekker maar moet wel gelijktijdig uitgevoerd worden. Dit vraagt om coordinatie en een onderaannemer. Heeft iemand voorbeeldoffertes hoe je zoiets in de offerteaanvraag formuleert?

Vraag 4:

Weet iemand bedrijven in Picardie/FR-Ardennen die ervaring hebben met het, in oude stijl, repareren van leembouwvakwerk?

Vraag 5:

Moet ik voor het vernieuwen van mijn dak en repararen van de balk op de foto bij de Maire een "declaration prealable" of andere vergunning aanvragen of is er geen meldingsplicht?