Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Beurs Eigen Huis (ver)bouwen in Utrecht

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2010-03-20 20:45:42

Vandaag op de beurs voor bouwen/verbouwen van huizen in Utrecht geweest.

Opmerkelijke observaties:

- Een aantal vooral Duitse producten voor degelijke isolatie van bestaande huizen.

- Veel adviezen voor 'verkoopstyling': hoe knap je je huis goedkoop en efficiënt op om het beter verkoopbaar te maken - er lijkt in navolging van USA en GB een eigen branche te ontstaan die zich hiermee bezig houdt.

- een voor mij onbekend type dakgoot 'halfrond met slab' ontdekt dat eindelijk een goede oplossing voor de aansluiting tussen de onderste rij pannen en de dakgoot biedt, zie hier.

- er bestaat nu een grote keuze aan tochtdichte en warmtewerende ramen die ook in een klassiek huis niet misstaan.

- meerpunts-deursluitingen, die door de deurkruk bediend worden, zoals in LDF allang gebruikelijk, worden nu ook in NL meer aangeboden.

- veel stands van architectenbureaus die huizen willen ontwerpen voor mensen die iets anders willen hebben dan de buren.

Hoewel deze beurs op de Nederlandse markt mikt toch veel suggesties die ook in LDF toepasbaar zijn. Morgen nog open van 10-17:00.

Christian von Klösterlein

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-03-21 08:13:57

Bonjour Christian,

Leuk dat je die opmerking over gootprofielen maakt. Ik ben enige tijd geleden ook druk in de weer geweest met dakgoten. In die tijd was ik op bezoek in de region Centre in de buurt van Valencay.

Toen ik daar was vielen mij de dakgoten op, die niet aan de overstek hangen, maar als het ware op de rand van het dakvlak liggen. Deze zinken goten beschermen zodoende de dakrand en zijn daarnaast ook nog eens erg effectief in hun werking.

Dergelijke goten (weet ik nu) worden in FR "nantaise" of "havraise" genoemd. Hier  is nog een overzicht van dit soort ongewone gootprofielen. Ik vond dat systeem zo mooi dat ik heb overwogen het zelf toe te passen. Maar dat zou dan een dermate stijlbreuk met de omgeving betekenen dat ik het uiteindelijk niet gedaan heb en toch maar de traditionele halfronde hangende goot heb gekozen. 

Ik vind het altijd weer grappig om te zien hoeveel innovaties eigenlijk hun oorsprong vinden in het verleden...

Salutations, Jos

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2010-03-21 12:58:45

@Jos

Het charmante van de dakgoten van PLULINE is juist dat zij het uiterlijk van traditionele dakgoten met de slab van de havraise of de nantaise combineren. Zie de diverse modellen op de website.

Ook voor ons te laat, wij hebben onze dakgoten 2003 laten vernieuwen.

Christian v.K.