Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vocht en schimmel

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2010-03-24 09:14:53

Vanochtend in een TV-uitzending over vocht en schimmel het volgende gehoord en gezien dat als aanvulling op het stuk over vocht gezien kan worden.

1. Als na het voorjaarsluchten de muren weer droog zijn kan men de donkere schimmelvlekken met alcohol (80%, apotheek) of azijn te lijf gaan.

2. Luchten liever kort en krachtig (raam 5 min wijd open) en niet lang en zacht (hele dag kiepstand).

3. Vochtproblemen worden vaak door  gebreken in de buitenschil veroorzaakt. Herstellen dus!

4. In hetzelfde rijtje huizen (allemaal volgens dezelfde techniek gebouwd) heeft het ene pand last van schimmel en het andere niet. Soms was het nog erger dan op mijn Afbeelding 18 in het genoemde stuk. Kwestie van luchtingsgedrag van de bewoners! Bepaalde mensen luchten gewoon niet voldoende. 

Christian von Klösterlein