Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

IBAN en BIC voor SFR internet

Auteur Bericht

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2010-03-24 13:06:54

Weet iemand de IBAN en BIC code voor 'SFR Neufbox et Fixe' zodat ik mijn rekening zelf kan betalen vanaf een nederlandse rekening 

Er is een bevolkings groep fransen die mij niet verstaat of begrijpt en die werken allemaal bij de klantenservice van SFR.

Vragen om een rekening waarop ik een betaling kan uitvoeren worden vrolijk teruggekaatst met een wedervraag of je met visa of mastercard wilt betalen. Na een herhaling van de vraag is de tegenvraag of ik de prelevement wil veranderen. Een franse kennis die naast me zit kijkt verbaasd dat de telefoonmedewerkers me verkeerd begrijpen en vraagt zachtjes aan me of ik een autist aan de lijn heb die om de tien minuten een prozac slikt. 

Het is even moeilijk om niet zwaar in de lach te schieten, maar uiteindelijk blijven er twee opties over. Een betaling met creditcard of bankkaart, of de prelevement.   Het traject van een prelevement van een nederlandse rekening laat ik nog even wachten, ik vrees dat dat niet goed zal verlopen..

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-03-24 14:00:29

Bonjour Ruud,

Wellicht een domme vraag van mij, maar waarom niet gewoon een prélèvement vanaf je Franse bankrekening? Ik betaal bijna alles op die manier... nooit problemen mee.

Salutations, Jos

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#2 Geplaatst: 2010-04-02 18:25:57

Normaal gesproken heb ik er ook geen problemen mee. En ik zou het ook helemaal niet erg vinden als ik een uitkering, pensioen of vaste baan zou hebben, want dan heb ik een regelmatige en gelijkmatige stroom inkomen waarmee ik mijn (vaste) lasten kan betalen. Maar ik werk zelfstandig op projectbasis, wat betekend dat het geld niet regelmatig binnenkomt. Er passeert soms een dermate lange tijd tussen opdrachten en het voltooien ervan, met als gevolg dat er op de Franse rekening soms te weinig staat voor het voldoen van een prelevement, bij een ruim aantal bedrijven is het dan geen probleem dat je een maand later betaald, maar voor een niet geïncasseerde prelevement rekent mijn franse bank bijna 20 euro 'boete'. Ik weet niet of dit bij iedere franse bank zo is, maar in ieder geval niet bij de nederlandse banken. 

Vandaar dat ik de betalingen zelf wil verrichten. Iets wat ik eigenlijk al jaren deed voordat ik hierheen verhuisde, het geeft me meer controle over wat er wanneer uit gaat, en het voorkomt dat ik een boete op een niet betaalde prelevement krijg. Bij bijna ieder bedrijf is er de mogelijkheid om zelf rechtstreeks te betalen (vanuit het buitenland)  onder vermelding van factuurnummer of een klantnummer, maar bblijkbaar niet bij SFR...

Wat mij dus terugbrengt bij de vraag: wie weet of er een banknummer van de SFR is waarheen je een betaling kunt zenden.

Cordialement, Ruud