Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

oude dakpannen schoonmaken en impregneren

Auteur Bericht

avatar#3114
pierre
Berichten: 10
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2010-03-24 13:35:18

Ik heb nog geen draad gevonden die gaat over het opknappen van oude dakpannen. Dus dan maar een nieuwe.

Ik heb ca 120 m2 bedakpand dak. De pannen zijn ca 25x40cm en al wat ouder: sommige dragen het jaartal 1906...). Natuurlijk is vervangen het beste, bij voorkeur door de kleine tuilles die hier (Allier) gebruikelijk zijn. Maar dan moet ook eigenlijk ook (en dan volgt er een lijst zaken die de kosten op dit moment te hoog opdrijven).

Dus op zoek naar een alternatief: zijn er ervaring met of deskundige meningen over het laten schoonmaken en van een beschermende laag voorzien van zulke pannen?

Ik heb een aanbod door een artisan van 6€ per m2. Daarvoor haalt hij het mos er af (maakt ze ook verder schoon??) en doet er een beschemende laag op.

Graag ervaringen enof adviezen.

Pierre

avatar#4615
buitenwoner
Berichten: 7
Reacties: 11

#1 Geplaatst: 2010-08-01 08:26:32

Hallo Pierre,ik weet geen antwoord op je vraag.

Ik kreeg verleden week een busje op het erf van een bedrijf dat aanbood mijn met mos en alg begroeide dak te reinigen.Een demonstratie van een deel van 2 *2 m gaf een gaaf stuk dak weer.

Ze vroegen eerst 700 euro voor de ca 80 m2 ,na weigeren en veel argumenten zakte het tot 500 euro.Ik heb het niet laten doen ,ga eerst wat meer uitzoeken over de voor en nadelen van de ingreep,is het niet zelf te doen met HG groenverwijderaar ?

veel sterkte.

Janwillem 

avatar#2907
Ronald
Berichten: 2
Reacties: 24

#2 Geplaatst: 2010-08-01 11:02:58

Pierre:

Als de pannen op het dak blijven liggen  zal jouw "artisan" er een mosdodend spul over heen spuiten/sproeien. Wanneer het mos is afgestorven ,zal hij het eraf spoelen en daarna met een lage drukspuit er een impregneermiddel over heen sproeien dat tevens moswerend is.

Als je er goed bij kunt is dit redelijk makkelijk zelf te doen. De "anti-mousse" wordt bij bijna iedere brico verkocht.

Worden de pannen erafgehaald dan wordt het mos er meestal met de "Kärcher" vanaf gespoten en daarna behandeld met anti-mousse voordat ze worden teruggelegd!

Succes

Ronald

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2010-08-01 19:04:03

@JanWillem,

Met de regelmaat van de klok verschijnen er meer of minder lugubere busjes op mijn terrein. De inzittenden bieden aan je dak te reinigen, je binnenplaats te asfalteren, je bedden van nieuwe matrassen te voorzien, je oudijzer mee te nemen, je houtwerk tegen termieten te behandelen, jouw en je familie te bekeren, je vrieskist met producten te vullen, je schoorsteen te vegen, je leidingwater te ontkalken, je goedkoop haardhout te leveren, ad infinitum.

De enige remedie is, deze lui zo snel mogelijk te laten opkrassen. Wij hebben een hele grote hond, en dat helpt daarbij uitstekend. (Het beest is een grote lobbes die absoluut niets doet, zelfs als we hem ophitsen, maar hij ziet er wel imposant uit). 99 van de 100 busjesbusinesses zijn namelijk oplichters of minimaal charlatans.

Als je je dak al wilt laten reinigen, vraag dan een devis bij een te goede naam en faam bekend staand bedrijf, de mairie en/of buren kunnen vrijwel zeker adviseren. Dan kun je met factuur en devis in de hand nog verhaal halen als dat nodig mocht zijn. Die busjesboeven zijn na betaling altijd spoorloos verdwenen.

Persoonlijk zou ik gewoon zelf met een spuit "algi-mousse" op het dak klimmen. En van de besparing lekker gaan eten als de klus af is. Maar dat is mijn idee;-)

Salutations, Jos

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#4 Geplaatst: 2010-08-05 22:33:10

ook ik heb uitstekende ervaringen met het zelf behandelen van vele dakpartijen. Ik ben inmiddels bekeerd (zou dat een gersoise gewoonte zijn, Jos?) tot het gebruik van duurdere merkproducten ipv het goedkoopste materiaal van de brico. Ik heb geinvesteerd in verlengers van mijn pomp, waarmee je meestal de rozen behandeld; zelfs het hoogste dak heb ik van binnenuit kunnen behandelen en is weer mooi rood (ipv groen-zwart) geworden.

avatar#4411
MaxAndre
Berichten: 17
Reacties: 106

#5 Geplaatst: 2010-08-09 23:54:54

Ik kreeg onlangs een offerte van onze lokale dakdekker/loodgieter (een betrouwbaar professioneel bedrijf) voor het controleren van een dakvlak van 50 m2 met tuiles plates, schoonmaken goten, vervangen van beperkt aantal beschadigde pannen, mechanisch ontmossen, en inspuiten met een chemisch product (tegen mosgroei) voor totaal Euro 9.55 per m2, exclusief leveren pannen (die heb ik zelf in voorraad), en exclusief 5.5% TVA.

Spuiten met chemisch product lijkt me nog wel zelf te doen (daarvan was eenheidsprijs maar Euro 2.65/m2), maar de rest niet, want daarvoor moet je echt het dak op, best gevaarlijk!

Maxandr