Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aansluiting op gasfles

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2010-03-24 15:40:22

Bonjour,

Ik probeer de maat te achterhalen van de schoefdraad aansluiting op een 13kg Totalgaz (butaan) fles.

Ik wil een klein dak voorzien van bitumen met mijn NL brander en drukregelaar.

Enig idee van de maat? Ik spreek niet voldoende frans dus kan het niet vragen bij Total in FR.

Merci.

Cordialement.

Robert2cv

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-03-24 16:17:34

Robert,

  Mijn naar Frankrijk meegenomen Nederlandse drukregelaars, met dacht ik zo'n kliksysteem, heb ik indertijd allemaal weer in omgekeerde richting op transport gesteld. Pasten niet op schroefdraad waarmee de Franse flessen zijn uitgerust. Iets anders: de metalen gasflessen zijn bij mij in de buurt (Nièvre) nauwelijk meer te krijgen, vervangen door kunststof flessen (Antargaz). Met een speciale snelkoppeling die je er los bij moet kopen. De mijne luistert naar de roepnaam "Adapteur type 511 Pour valve automatique diamètre 20, Sortie 21,7 pas 1,814 à gauche".  Die twee laatste cijfers slaan op de schroefdraad die als standaard gebruikt wordt. Die schroefdraad is uitwendig 21,7 mm, een getal dat door mijn schuifmaat bevestigd wordt.  En daarop kan dan gelukkig een Franse gasdrukregelaar worden aangesloten. 

 Voor dit soort werk gebruik ik zelf overigens altijd propaan, met een speciale wat grotere brander. De eerste keer sloot ik een butagasfles aan, en dat leverde maar een uiterst bedroevend vlammetje op. Werkte voor geen meter. Dus een half uur later op aanraden van een meer ervaren dakbedekker een propaanfles aangesloten. Fraaie, licht bulderende blauwe vlam. En toen schoot het lekker op.

Rob