Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Analoog 56K modem en sneller internet.

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2010-03-27 14:23:19

Het blijft een luxe probleem, hoe snel je internetverbinding is. Maar zelfs voor hen die genieten van de splendid isolation dans la campagne profonde, en vaak aangewezen zijn op een klassieke analoge modemverbinding, is het daamee gepaard gaande gebrek aan snelheid op zijn minst hinderlijk te noemen. De tegen betaling aangeboden snelheidsversnellers van de diverse providers heb ik tot nu toe links laten liggen. Het sleutelen aan diverse Windows netwerk- en internet instellingen helpt meestal al wat. En vooral de overstap naar een andere webbrowser dan Internet Explorer, die door velen nog steeds braaf gebruikt wordt. Omdat het nu er eenmaal bijhoort en tot voor kort bij de reguliere Windows versies in de EU landen was inbegrepen. De overstap naar andere webbrowsers levert echter een plezierige snelheidswinst op. Misschien wennen aan een wat andere lay-out en bediening. Voor mijn gevoel werd het gesurf op internet, met name het openen van webpagina's, met Firefox al twee keer zo snel. Ik heb nu de laatste versie van Google Chrome (nr. 4, Windows XP of hoger, ook Mac en Linux versies) geïnstalleerd, na vorig jaar de versie 3 er af gegooid te hebben omdat die niet lekker werkte. Maar deze nieuwe 4 versie is razendsnel. Firefox vergelijkenderwijze op een zelfde serie websites losgelaten. En zoals op een warme zomerdag wolken langzaam loom voor de zon schuiven, en even later weer traag verdwijnen, zo vulde mijn beeldscherm zich tergend langzaam met webpagina's. Veel websites, ook die van Infofrankrijk en het Forum werken met deze nieuwe chrome browser acceptabel snel. Gevoelsmatig toch zeker een factor vier winst. Aan het andere eind van het continuum kom ik websites van kranten tegen die traag blijven, en die slakkengang wordt nog ernstig overtroffen door websites van banken bij internetbankieren en de websites van de sncf en Thalys. En aan het down- en uploaden van wat grotere bestanden kun je nog steeds beter maar niet beginnen.

 

De internautes die vanwege een te grote afstand tot hun telefooncentrale voorlopig adsl-loos moeten blijven zullen het van dit soort verbeterde software moeten hebben. En op de juiste tijden het internet op moeten gaan: 's morgens vroeg, halverwege de ochtend, en 's avonds laat. Of wanneer er een voetbal- of rugby wedstrijd op tv is. Anders is er teveel telefoon- en internetverkeer, en zakt je snelheid tot een bedroevend niveau van 28K8 i.p.v. de theoretische maximum snelheid van 56K. Waar heb ik dat artikel uit het Amerikaanse blad BYTE ook al weer opgeborgen, vraag ik mezelf nu af, over een technologisch hoogstandje. Met als titel: “The black art of modern 9600 baud modem design”. Een grensverkenning op de raakvlakken van analoge hoogfrequent techniek en digitale techniek. We spreken hier dus over 9K6. Valt het in historisch perspectief toch nog mee met die 28K8.

 

 

 

 

Rob van der Meulen

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2010-03-28 15:26:19

Dag Rob,

De afgelopen jaren heb ik op het Franse platteland met een 56K-modem gewerkt.  Ik gebruikte als browser Opera en Explorer-zonder-invoegtoepassingen. Met wat instellingen die het verkeer minimaliseren en het uitschakelen van het automatisch updaten van anti-virussoftware en dergelijke, gaat het allemaal wel goed. Een kopje koffie en de krant erbij doen wonderen voor je geduld. Met de komst van Chrome is het nog eens verbeterd. Ik gebruik internet vooral voor mijn e-mail. Daar zitten af en toe zware bijlagen (4 tot 8 Mb) aan vast. Als ik die moet laden, kan ik intussen het gras maaien - en ik heb een groot veld. Dan komt à raison van 2 cent per minuut het opgevraagde file in een uurtje wel binnen.  Maar ’s winters lijkt mijn geduld wel minder, dus heb ik besloten om toch sneller te gaan leven (ook doordat ik wat langer in Frankrijk kan blijven als ik mijn werk deels daar kan doen).

Mede op advies van de op dit terrein onvolprezen Thomas kom ik dan terecht op een all-in pakket van internet, telefonie en televisie voor een maandbedrag dat een tientje hoger ligt dan mijn huidige telefoon- en internetabonnement. Daar komen dan nog wel de eenmalige kosten voor een schotel voor de televisie, statiegeld voor de decodeur en aanschaf of huur voor de modem (livebox) bij. De winst is een verhoging van de snelheid tot ca. 12 Mbps (want ik zit in het verkeerde gebied voor de theoretisch maximaal haalbare snelheid) en een ruimere tv-ontvangst (handig voor die winteravonden). Volgens de digitale Bartjens is dat bijna 250 keer zo snel als een optimaal draaiend 56K-modem - en dat voor maar een tientje meer.

Groet,

Frans

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2010-03-28 16:12:58

Frans,

 Mijn adsl-loze bestaan hier in LDF is geen vrijwillige keuze. Ik zit te ver weg van de telefooncentrale, meer dan 11 kilometer, en met een verzwakking van - 113 dB. Maar er is hoop voor me. Op één van de Franse sites waar je met het invoeren van je telefoonnummer kunt controleren hoe het met je éligibilité is gesteld krijg ik zojuist als respons voor de lengte en de kwaliteit van mijn telefoonlijn:  longeur: 0 km, affaiblissement: - 1 dB. Zonder dat ik het zelf in de gaten heb blijk ik nu dus in een telefooncentrale te wonen. Dat is een hoopvolle ontwikkeling. Dat zou garant moeten staan voor een pijlsnelle internet verbinding. Zal toch eens verder zoeken in huis waar al die stellingen met apparatuur door France Télécom zijn neergezet. En ik had mijn vrouw nog wel beloofd wat overtollige elektronische apparatuur naar de déchetterie te brengen. En nu dit. Ze is het nodige gewend, maar dit vertel ik haar nog maar even niet.

Rob

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2010-03-28 18:02:25

Je moet niet te grote voorstellingen hebben bij dit soort apparatuur,zie de foto's bij Ariase

Is er geen kastje verschenen in de buurt? :-)