Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

houtkachel met cv

Auteur Bericht

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#0 Geplaatst: 2010-03-31 20:21:00

ik ben op zoek naar een oplossing voor het volgende:

Als wij in het voor/najaar in ons vakantiehuis komen is het behoorlijk koud wij willen het dan snel opwarmen en denken aan een houtkachel met cv.

Is dit een goede oplossing of is er een betere. electrisch is een probleem te weinig amp.

Kan je de radiatoren vullen met koelvloeistof/

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2010-03-31 21:23:37

Frans (La Gravetière),

natuurlijk kan je een CV-circuit (dat bedoelde je zeker, niet alleen de radiatoren) met antivries vullen. Hebben wij sinds een paar jaren, het bespaart het onrendabele doorstoken met een antivriesprogramma.

In dat geval kan men natuurlijk ook een houtgestookte CV-ketel plaatsen. Deze bestaan in diverse automatiseringsniveau's, ook met pellets als brandstof.

Christian von Klösterlein

avatar#7807
ici
Berichten: 6
Reacties: 32

#2 Geplaatst: 2010-04-01 19:54:54

Hallo Frans,

je schrijft: "als wij in het voor/najaar in ons..........."

Betekent dat dat je er een hele periode niet komt/bent? En begrijp ik 't goed dat je nog geen verwarming hebt? Denk dan eens aan vloerverwarming! Het probleem met leegstaande huizen is het vocht. Als je er lang niet bent geweest zul je eerst het vocht moeten "wegstoken" voordat het behaaglijk kan worden in de huis. Met een vloerverwarming bereik je eerder het effect van behaaglijkheid.

Succes

Berry

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#3 Geplaatst: 2010-04-01 21:53:04

Vloerverwarming komt er zeker in de badkamer als we die gaan verbouwen.

In de woonkeuken is een fornuis op hout heerlijk ding en gezellig. we hebben in de woonkamer een openhaard maar daar moet ik echt mega vuren in maken om het een beetje warm te krijgen. ik heb nog gedacht om een inbouw haard te plaatsen maar de schoorsteen zit niet in het midden en er is weinig ruimte.

De vloer helemaal openbreken vind ik zonde al mijn oude tommetes.

Vandaar de optie hout cv kachel ,op marktplaats staat een cv houtkachel (nieuw)voor een leuk prijsje en veel  capaciteit als je hem vult dan brand hij tussen de zes en tien uur en dat zou mooi zijn als we 's avonds laat aankomen cv aan en de volgende dag lekker warm in huis.

Wij komen in de winter niet maar in februari zitten we al op de meteo.fr te kijken wanneer het een beetje behaaglijk is om te gaan het laatste bezoek is eind oktober begin november. de hele zomer proberen we minstens één maal per maand te gaan maar het is vaak meer.