Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

eindelijk.......maar dan.....

Auteur Bericht

avatar#7193
moi
Berichten: 15
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2010-04-01 13:56:40

Na 4 jaar procederen: gewonnen ( op alle punten ) Ging over een bedrag boven de 4.000 Euro.

Nu gaat de "procedure- aanspanner" in hoger beroep.....

Wij betaalden aan kosten al bijna 4.000 euro, wij kunnen onszelf niet verdediging voor de rechtbank, daarvoor ontbreekt het ons aan rechtskennis en franse aalvaardigheid.

Wie heeft ( helaas ) ervaring met deze recht-sgang ?

Graag ( opbeurend ) bericht !

Waarvoor dank !

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-04-01 14:17:58

Normaal gesproken schakelt men dan een advocaat in.....

Maar de kosten daarvan staan vermoedelijk niet in verhouding tot de zwaarte van de zaak. Wie lid is van Que Choisir, één van de Franse consumentenorganisaties, kan enkele malen per jaar gratis een beroep doen rechtskundige bijstand. Wie bovendien een assurance multirisques bezit (en dat heeft elke huiseigenaar vrijwel in Frankrijk) kan vaak aanspraak maken op juridische hulp. Kijk je polis even na op Défense Recours. Voorts zijn er in Frankrijk tal van wets- en rechtswinkels. Op je bloedeigen website staat daarover een heel verhaal.

Nogal wat forumgebruikers sidderen overigens bij de gedachte om als Nederlander een Franse advocaat in de arm te nemen. Hun ervaringen met dat zwart gerokte gebefte zijn ronduit huiveringwekkend.

Wim

avatar#7193
moi
Berichten: 15
Reacties: 18

#2 Geplaatst: 2010-04-02 18:46:30

Wim,

Is het 4 na laatste woord een woordspelinging ?

De kosten betreffen hier de advokaat ! Plus een fors bedrag ( 1800 euro ) voor het tribunal......

Wij hadden een assurance juridique, dat stelt dus niks voor.

Que Choisir, wel aan gedacht, maar toch niet gedaan.....

Ga maar weer eens bij de verzekering aankloppen : GAN, wij hebben uiteraard een mulirisque....

Mijn  vraag blijft dus :

Hoe gaat "hoger beroep te werk" gaat alles weer opnieuw ?

Gaan de onderzoeken opnieuw ?

Hoe lang gaat dit nu weer duren ?

Onze advokaat, moet doe op en neer gaan reizen naar Dijon ?

Mogen wij zelf nog iets ?

Fijne paasdagen !!

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2010-04-04 13:35:38

Een appel mag zonder advocaat (de regels staan op veranderen daaromtrent) en is schriftelijk. Dus je hoeft er niet naar toe, een evt advocaat hoeft dat ook niet. Mag wel, pleiten mag je ook, maar dat voegt niet veel toe. Hoofdregel is, dat als je je eenmaal aan een advocaat hebt toevertrouwd, je daarna aan de goden bent overgeleverd. Bij appel moet je verplicht een Avoué (zie pages-jaunes) nemen, die kost enkele honderden euro's, doet geen advocatenwerk maar regisseert de procedure. Alles wordt opnieuw gedaan, wel gebaseerd op de uitspraak in eerste aanleg. Dus het moet over dezelfde inzet gaan, maar je kunt nieuwe feiten/bewijzen toevoegen. Onderzoek wordt niet opnieuw gedaan, evt wel als een der partijen lopende de procedure, hierom verzoekt. Mijn ervaring is, dat er zelden op in gegaan wordt. Bij je pleidooi hoort een lijst bijlages, die de hele procedure meegaat. Nadat je je stuk (via de avoué) hebt gedeponeerd, mag de tegenpartij na een periode van 4 (?) maanden een tegenstuk indienen. Dan jij weer, en dan de tegepartij weer. Gaat zo door totdat de rechter een cloture voorstelt, einddatum waarna je niets meer kunt indienen. Dan volgt de zitting. Let op als je in 2e of 3e ronde een antwoord indient op het stuk van je tegenpartij, moet je al je tekst opnieuw deponeren. Vul je een alinea'tje aan, dan baseert men zich alleen daarop. Dus elke ronde is een echt nieuwe ronde, geen aanvulling. Je mag in de 2e ronde evengoed helemaal afwijken van je eerdere standpunten. Alleen de bijlages blijven doorlopen, en kunnen ook nooit herroepen worden. Na het appel kan cassatie volgen, maar daarover vertel ik je over 2 jaar wel weer, indien nodig. Succes en sterkte, Dit