Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kijkgeld

Auteur Bericht

avatar#6271
la chaize
Berichten: 7
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2010-04-01 21:03:24

Wij kijken sindskort Nederlandse t.v. in ons Franse vakantiehuis met een schotel en satellietontvanger met een Canal Digital card, geregistreerd in Nederland. Weet iemand of we daarvoor in Frankrijk kijkgeld verschuldigd zijn?

Jan

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-04-01 21:20:10

Als je een scherm hebt waarop je TV kunt kijken, moet je betalen.

Dat geldt ook voor computers met TV-kaart, en zeker voor satellietkijkers.

Of dat ook geldt voor iemand met ADSL met of zonder TV-mogelijkheid weet ik niet helemaal zeker.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-04-02 00:21:41

Tweede huizen zijn alleen vrijgesteld van de kijkbelasting voor ingezetenen van Frankrijk. Wie in Nederland woont en in Frankrijk een vakantie-optrekje met tv bezit en alleen naar de Nederlandse programma's kijkt, zal echter wel kijkgeld moeten betalen.

Wim

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#3 Geplaatst: 2010-04-02 07:17:51

Wij kregen onlangs bericht door van Gîtes de France dat er op het moment in ons departement volop wordt gecontroleerd. Nu bij de chambre d'hôte- aanbieders, die TV's moeten aangeven die door gasten worden gebruikt en later zouden tweede huizen bezitters aan de beurt komen.  

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#4 Geplaatst: 2010-04-02 11:28:32

Ik had begrepen dat het kijkgeld op een of andere manier in een van de vele taxes was verwerkt en er van uit gegaan werd dat iedere woning sowieso kijkgeld moest betalen (dus vandaar in de taxe opgenomen).

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2010-04-02 11:50:51

De Direction Générale des Finances Publiques is zo vriendelijk iedere huizenbezitter, die daar tevens de bewoner van is jaarlijks te verblijden met twee stuks Avis d'imposition. Eén met als titel: Taxes Foncières, en de andere: Taxe d'Habitation, met meteen daaronder de tekst: Redevance Audiovisuelle. Een combi-aanslag dusDe fiscus gaat er van uit dat iedereen de mogelijkheid tot tv ontvangst heeft. Per foyer ben je één redevance schuldig. Onverschillig of het een traditionele tv is of un dispositif assimilé. Wanneer je dit automatisme een halt zou willen toeroepen omdat je geen enkele mogelijkheid tot tv ontvangst hebt, dan kun je de belastingdienst verzoeken om vrijstelling. Maar wanneer iemand met zijn laptop en tv-stick bij je op bezoek is kun je maar beter geen controleurs aan de deur krijgen. Voor sommige categorieën Franse belastingplichtigen, bijv. beneden een bepaalde inkomensgrens, gelden bepaalde conditions d'exonération voor de taxe d'habitation en daarmee ook voor de redevance audiovisuelle. Maar dit hele verhaal staat ook al jaren hier op de site, misschien moet de zoekfunctie wat nadrukkelijker in de lay-out van het scherm naar voren komen. Au travail dames en heren van de website-techniek, en ook dames en heren vragenstellers.

Rob van der Meulen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2010-04-02 13:25:30

Nog duidelijker die zoekmachine? Hij staat zowel in het forum als bij de website zelf altijd rechts bovenaan in de rode menubalk. Als extra service is er bovendien een aparte zoekmachine voor alleen het forum (links bovenaan het onderwerpenoverzicht van het forum).

Niettemin is je oproep zinvol. Het is altijd wel zo handig om eerst eens wat op site en forum rond te neuzen alvorens een vraag te stellen. En een beetje slim je trefwoorden uitkiezen, uiteraard.

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#7 Geplaatst: 2010-04-12 23:02:49

Jan,

  De vriendelijkheid van de Franse fiscus kent geen grenzen. Op de deurmat bij mij hier in Nederland lag een schrijven van de Direction Générale des Finances Publiques uit mijn streek. Het is een formulier waarop je plechtig kunt verklaren dat je geen t.v. ontvangst mogelijkheid hebt. Ik citeer de tekst: "Si votre résidence n'est pas équipé d'un poste récepteur de télévision ni d'un dispositif assimilé, et afin d'éviter toute erreur d'imposition, je vous serai obligé de me l'indiquer en complétant et en renvoyant le questionnaire ci-dessous à l'adresse indiquée avant le 31 mai prochain. A défaut de réponse dans ce délai, vous serez imposé à la contribution à l'audiovisuel public." Beleefder kunnen we niet zijn, en je hoeft geen formulier aan te vragen, je krijgt het  - wanneer je eenmaal in het systeem zit - zomaar jaarlijks toegestuurd. Je wordt dus automatisch aangeslagen, tenzij je voor de 31e mei dat formulier terugstuurt aan de belastingdienst.

Rob