Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Tuinieren in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#7627
La Flèche
Berichten: 25
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2010-04-07 14:13:06

Mijn belangrijkste argument om in F te gaan wonen is privacy. Dit is te realiseren door meer ruimte om je heen te maken. Voor mijn eega geldt hetzelfde, maar ze bedoelt -eigenlijk- dat ze een veel grotere tuin wil.

Ik heb het niet op tuinieren. Je moet zwaar en vuil werk doen op een voorgeschreven moment. Het is een economische wetmatigheid dat dat soort werk slecht betaalt. Je dirais même plus: Het levert geen cent op; ja veel waardering en, inderdaad, ook nog tomaten.

Met de emigratie is mijn probleem met een factor twintig vergroot (van 600 vierkante meter naar ruim een hectare).

Ik heb het niet geturfd, maar ik vermoed dat op deze site 'de Tuin' na 'Klussen', het belangrijkste onderwerp is. Ik begrijp niks van die tuin verhalen van mij mede forum leden. Ze komen over als verstandige mensen, sympathiek en respectabel, maar ik begin aan deze kwalificaties te twijfelen. Voorbeeld. Laatst ging het over geel gras, dat zou een probleem zijn. Onduidelijk voor wie, maar ik accepteer -als groen nitwit- deze probleemstelling. De diagnose was: zuurstofgebrek ! Kijk dan krijg IK het benauwd. Gras met gebrek aan zuurstof, terwijl ik meende te weten (maar, ik herhaal, ik ben een groen nitwit) dat bij groen spul er kooldioxide IN gaat en dat er zuurstof UITKOMT.

Ben

 

 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-04-07 16:11:46

Kennen alle tuinliefhebbers nu dan ten minste één tuinhater waarvan het verstand, de sympathie en respect twijfelachtig zijn?  Entre bavard, hè............:):):)

Een tuinliefhebber met 7 hectare. Ja, .......................

Groet van Jaap

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-04-07 18:50:56

Nounou Jaap, u beweert nogal wat aangaande Bens capaciteiten, motieven en emoties. "Entre bavards" of niet, u bent toch niet net geretireerd als forensisch psycholoog ? Is dat namelijk wèl het geval, dan houd ik m'n mond.

Arme Ben, ik geef je de hand want het vergaat me hier net zo. Ik doe zo verschrikkelijk m'n best en wroet prettig in het rond, maar ik ben bang dat ik 't nooit zal leren.

Ik ploeg wat, ik zaai wat, ik schoffel wat na het spuiten met de glyphosaat, m'n (lokale) eega is nimmer tevreden. Nooit doe ik 't goed, altijd te vroeg of te laat en nimmer netjes recht.

Maarrrr, ik heb laatst 'n daad gesteld. Ik verdom het nog langer aardappels te poten want ze zijn hier te koop voor 1 (één!) euro per 10 (tien !) kilo. Daar ga ik m'n rug niet langer voor breken. Voor die tomaten en andere heerlijkheden wel, ja.

Wat dat groene gras betreft, lag de oplossing om de hoek maar niemand die het zag, of wilde zien. Gracia Mon Santo...

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-04-07 22:49:22

Nou sorry hoor Ben en Peter.

Maar "entre bavard", Ben, je uitdaging aan tuinliefhebbers met de termen die je daar tegenover zette, moesten wel ingekopt worden, om op deze gedenkwaardige voetbalavond in stijl te blijven.

Want, Peter, de termen zijn van Ben, ik gebruik slechts de bavardistische context om ze op tegenovergestelde wijze op één persoon en niet een hele groep te richten.

Als bavard toch wel een keer mogelijk, niet.

Verder geen kwaad woord hoor, want of je nou van tuinieren houdt of niet, op dit forum is elke bavard er één met waarde.

OK?

Jaap