Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Telefoon geeft ingesprek

Auteur Bericht

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2010-04-08 22:22:08

Na een aantal wintermaanden gisteren teruggekeerd in onze residence secondaire zoals dat bij France Telecom heet. Alles in prima staat aangetroffen ondanks de vele sneeuw en behoorlijke vorst van afgelopen winter, op 1 probleem na en dat is de telefoonverbinding.

Wij maken gebruik van het abonnement ligne residence secondaire van FT/Orange en ADSL van Orange. Deze winter de vaste lijn voor een aantal maanden gestopt en 4 dagen geleden via internet weer ge-reactiveerd en daar een bevestiging van ontvangen. Daarnaast gaat de stekker gedurende de wintermaanden uit de contactdoos om beschadigigngen door bliksem / inductiestroompieken te vermijden.

In verband met onze bereikbaarbaarheid door de directe familie zijn telefoon en Internet momenteel van extra belang.

Als eerste dan ook de telefoonstekker in de T-aansluiting. Tot onze schrik geen verbinding, alleen een in-gesprek toon. Proef met 2e telefoon gaf hetzelfde resultaat. Uit overleg met het thuisfront via gsm bleek dat zij ook een ingesprek-toon kregen op onze vaste lijn.

De DSL-verbinding komt wel tot stand, ik kan dus wel van het Internet gebruik maken. Het lijkt mij hiermee dat "het draadje" tussen contactdoos en centrale dus in orde moet zijn.

Vervolgens bij vrienden 4 km verderop gebeld met FT nr. 3900. Uitkomst: uw lijn is in orde. Kunt u enige handelingen bij de telefoon doen om een verdere analyse te maken. Dat was dus problematisch.

Ik heb ook de splitter en de contactdoos gecontroleerd, daar kan ik geen gebreken vinden.

De telefoon geeft aan dat de lijn "bezet is".

Heeft iemand een idee of ik dit probleem ergens in mijn installatie kan oplossen, heeft FT bij het re-activeren mogelijk een fout gemaakt of zit er ergens anders een fout?

Hoop dat hulp nabij is....

Jan Joost

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-04-08 23:30:38

Jan Joost,

  En wanneer je de telefoon nu eens zo rechtstreeks mogelijk aansluit op de binnenkomende koperdraden van FT, dus even het adsl filter er tussen uit halen? Op die manier zou je al enigszins een mogelijk defect in dat filter kunnen afstrepen.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2010-04-09 01:51:22

Jan Joost,

Als je wilt kan ik morgen even kijken of ik een probleem zie op je lijn.

Stuur me daarvoor dan even per mail je telefoonnummer. Je kunt het beste het mailadres gebruiken wat je onderaan de voorpagina van mijn site vindt.

Groeten,

Thomas

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#3 Geplaatst: 2010-04-09 10:42:18

Rob,

Lijn zonder ADSL filter (in mijn woorden: zonder splitter) heb ik gisteren getest, helaas zonder resultaat.

Jan Joost

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#4 Geplaatst: 2010-04-12 22:50:13

Beste Forumleden,

Ons telefoonprobleem is opgelost met dank aan Thomas die in overleg met  de serviceorganisatie (storingsnummer 1013) het probleem wist te localiseren.

Ook Thomas liet de lijn controleren met als resultaat "Ligne Bonne aux Essais".

Het bleek dat de telefoonlijn op zich prima in orde was, de heractivering van de lijn "du côté commercial" was ook in orde maar bij de "côté technique" was de heractivering niet goed verwerkt.......
Vandaag met 1014 gesproken die het technische deel in orde maakten en in de loop van de middag hadden we weer verbinding.

Moraal 1 van het verhaal: reactiveren van de lijn kan dus mis gaan, doe het een paar dagen voor je de lijn weer ter beschikking wilt hebben en controleer tussentijds of je een telefoonverbinding kunt krijgen. Bij een lijn die bezet is weet je nu een mogelijke oorzaak.

Moraal 2: met een Franse GSM erbij (+ bijv. Telerabais) loopt alles een stuk soepeler.

Het heeft me heel wat €'s gekost om noodzakelijke telefoontjes naar NL in de tussentijd met m'n Nederlandse GSM te doen. Daarnaast wordt je gevraagd  "handelingen" met je telefoon te doen om zaken te checken, dat kan dus alleen interactief als je van huis uit belt.

Jan Joost

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2010-04-13 08:34:27

Jan Joost,

Mag ik nog aan je verhaal toevoegen:

Moraal 3: Kijk goed uit wat je met je FR telefoonaansluiting doet. In principe is elke mutatie een potentiele bron van storingen, misverstanden, ergernis en onkosten. Dit geldt voor tijdelijk deactiveren/reactiveren, veranderen van contractvorm, veranderen van provider enzovoort. Dus als je zo'n mutatie beoogt om een besparing te realiseren, denk dan nog een paar keer na. Voordat je het weet verdampt je besparing in de kosten die gemoeid zijn met het oplossen van problemen.

Sterker dan ik ooit heb meegemaakt geldt in FR: "if it ain't broke, don't fix it!".

Salutations, Jos

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#6 Geplaatst: 2010-04-13 12:55:28

Of, van de andere kant bekeken: "if it is n't broken, fix it till it is.

Want zo is het ook vaak.

Groet, Kees

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#7 Geplaatst: 2010-04-13 15:39:47

Jos,

Het viel mij op dat zo weinig forumleden reageerden op mijn probleemstelling. Daar maak ik dan een beetje uit op dat het opgetreden probleem een incident was. Bij een volgende langere afwezigheid zal ik het er dan ook op wagen om het abonnement opnieuw tijdelijk te stoppen (suspendre).

Ik ga dus voor het repareren zonder de zaak te frustreren.

Jan Joost

avatar#4432
JaapV
Berichten: 0
Reacties: 8

#8 Geplaatst: 2010-04-18 16:09:10

Jan Joost,

Mij overkwam precies hetzelfde.

Nadat ik mijn ligne suspendu weer geactiveerd had, was volgens de website alles in orde.

Maar ik kreeg ook steeds in gesprek.

Via 1013 heb ik de zaak weer goed gekregen.

Het komt dus vaker voor.

JaapV